Cel mai îndrăgit preparat de la nunțile românești

Ați zice că e aperitivul. Cui nu-i place aperitivul de nuntă? E prima chestie pe care o mănânci (pentru unii chiar singura), e consistent, e plin de minunății.

Dar nu. Există ceva mult mai îndrăgit.

Nu e nici aperitivul cald, felul principal sau ciorba. Da, toate astea le băgăm în noi la o nuntă. E ca de sărbători, să nu cumva să rămânem flămânzi. Dacă de mâine se termină toată mâncarea din lume? DOAMNE FERI SĂ RĂMÂNEM FLĂMÂNZI!!!

Când se vorbește despre o nuntă, prima întrebare pe care ți-o pun românii e:

– Și, cum a fost mâncarea?

Pentru că doar asta contează. Nu mirii, nu petrecerea, ci mâncarea.

Și, invariabil, răspunsul e:

– Băi, a fost ok mâncarea, dar au avut niște sarmale absolut bestiale!

Pentru că toată lumea e atât de praf de beată la ora aia (de obicei e ultimul fel servit), încât nimeni nu știe cum au fost de fapt.

Deci, poți servi la nuntă sarmale umplute cu întuneric sau deznădejde, cele mai proaste sarmale din lume, că va fi cea mai bună mâncare pe care au mâncat-o invitații în viața lor.

8 Comentarii
  1. biaggio14 Septembrie 2018

    ști cum se zice “când mâncăm sarmalele?”

  2. mike15 Septembrie 2018

    Noa dragilor, aici m-am cam pierdut: ciorba? …si sarmalele ultimul fel?

    • Ady17 Septembrie 2018

      Și tortul? Când e tortul? :)

  3. Constantin17 Septembrie 2018

    Sarmale, friptura, tortul, asta e ordinea fireasca.

  4. Zicu17 Septembrie 2018

    mike, Constantin, nu știu, boșilor, la noi în Ardeal așa e.

  5. Raul18 Septembrie 2018

    O nunta eșuată e o nuntă unde nu se dau sarmale la final

  6. DanC20 Septembrie 2018

    Merge blogul?

    • Zicu20 Septembrie 2018

      Mai încetuc pe scris în perioada asta, dar ne revenim :)

Ai o părere la părerea lui biaggio? M-am răzgândit