Nu mai suntem țara lui “las-o, bă, că merge și-așa!”

“Miorița”, varianta 2017, sună cam așa:

“Iar cel teleormănean

Și cu cel Tăricean

Mări, se vorbiră,

Ei se sfătuiră

Pe l-apus de soare

Ca să ne strecoare

Furtul de onoare

Mioriță laie,

Laie bucălaie,

#NEAMSĂTURAT”

Poporul român nu mai merge demn la tăiere, ca în balada care ne-a setat o mentalitate de pierzători. Nu mai acceptăm să fim călcați în picioare. “Capul plecat sabia nu-l taie” devine “capul ridicat pune mâna pe sabie”. Nu mai “merge și așa”. Nu mai e “ca la noi, la nimenea”. Toată lumea s-a uitat la România și și-ar fi dorit să fie și la ei ca la noi. “Frumoasă țară, BINE CĂ E LOCUITĂ!” Locuită de oameni care nu mai acceptă că “hoțul neprins e negustor cinstit”.

Nu mai putem reveni la vechile mentalități, nu mai putem spune “bine, bă, au trecut protestele, să revenim la ale noastre”, că altfel efortul din zilele astea a fost în zadar.

Asta nu înțeleg ei: “v-am făcut pe plac, v-am dat de toate, de ce mai ieșiți???”. Nu înțeleg că nu mai discută cu același popor, românii dispuși să plece capul și să pună botul. “Să fie bine ca să nu fie rău”. Nu înțeleg că undeva, ceva s-a schimbat. S-a suflat în jiglerele acestei țări. N-o să mai închidem ochii. Iar ei sunt disperați, pentru că nu pricep de ce a mers până acum și, dintr-o dată, nu mai merge. Sistemul lor de valori nu mai pușcă cu al nostru. Și nu vor reuși niciodată să se adapteze, iar asta îi frustrează maxim. Nu mai suntem “proști, da’ mulți”. Suntem MULȚI și ne-am trezit! “Boss, facem și noi un șmen? Am eu un băiat în administrație care ne rezolvă” Nu vor dispărea de tot, dar începem să ne vindecăm. Pentru că în Ardeal avem o vorbă: “bună-i frica de omu’ sănătos”.

Frica.

Ăsta e marele căștig. Oricât de tare s-ar ține, le-a intrat în oase. Știu că, de acum, suntem cu ochii pe ei și îi vom taxa la fiecare derapaj. Știu că nu vor mai “scăpa basma curată”. Știu că vom fi acolo la fiecare tentativă de șmen, veghindu-i, și îi vom taxa. Știu că au crezut că vor păstori liniștiți o turmă de oi cu care vor face ce vor și s-au trezit cu o haită de lupi. Știu. Și asta îi doare cel mai tare: nu se vor mai putea comporta ca stăpânii acestei țări!

“Mioriță laie,

Laie bucălaie,

#NEAMSĂTURAT”

2 Comentarii
  1. Romica Bocsa6 Februarie 2017

    Suntem prea putini cei care nu mai aplica teorema expirata “las-o, bă, că merge și-așa!”

    Cand vom deveni majoritari (2050 D.C.) atunci Ro-MANIA va prospera.

  2. Maria6 Februarie 2017

    Cand voi vedea cu ochii mei ca nu se mai fac smenuri atunci pot zice ca se schimba ceva! Acum am venit dupa un drum pe a admninstratiile finaniciare si itm. Zece minute daca stai pe hol iti dai seama cine si care face smenuri!

Păreri?