Nervi de vară

Pe fondul căldurii mari din această perioadă, lumea e cu nervii întinși la maxim. Toate lucrurile mărunte care erau, de obicei, trecute cu vederea, sunt amplificate sub soarele dogoritor. Fiecare mișcare greșită e judecată și taxată.

Cumva, simt că toată lumea ar trebui să știe asta și să se comporte în consecință, până trece valul de căldură, în speranța sinceră că o să trecem săptămâna cu același număr de prieteni.

Asta sună în special pentru distinsul domn, cu care m-am întâlnit ieri și azi dimineață la magazinul de lângă bloc, în timp ce ne cumpăram amândoi iaurțel și țigări.

Pentru numele lui Dumnezeu și al Marelui Monstru al Spaghetelor, nu mai sta ATÂT DE APROAPE de mine la casa de marcat! NU te mai lipi de mine! Ai văzut că m-am tras, tu ai venit mai aproape. Unde naiba te poți grăbi așa? AI RĂBDARE să-mi iau banii și plec în voie! E PREA CALD, OMUL LUI DUMNEZEU!

Sper, printr-o minune cerească, să-ți apară în news feed postul meu, să-l citești și să înțelegi că nicio relație umană pacifistă nu a început cu un om care se lipește de alt om pe caniculă.

Decât o relație CRIMINAL-VICTIMĂ.

Și sunt prea nervoasă de la căldură să fiu altfel decât în prima categorie.

6 Comentarii
 1. cipoc7 Iulie 2015

  distanta regulamentara este de un brat. Daca pute 3-4 metri lejer

 2. Dragos7 Iulie 2015

  Asta-i comportamentul obisnuit pe plaiurile noastre. Acelasi lucru se intampla si la supermarket cand incerci sa-ti introduci PIN-ul la card si persoana din spatele tau se urca peste tine.
  De ce? Simplu: daca te apropii suficient de mult de persoana care se afla inaintea ta la coada, intrati amandoi in vibratie spatio-temporala simpatetica., aspect care duce la randul sau la dilatare spatio-temporala. Adica se face mai repede randul tau.
  Alta explicatie n-am.
  Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/String_theory

 3. Cristi7 Iulie 2015

  Eu le atrag atentia mereu astora. E loc destul, nu trebuie sa ne pipaim.

 4. Baboy9 Iulie 2015

  Azi am patito si eu la un supermarket: o baba isi tot aranja sacosa (din aia mare, de rafie) nush ce draq cauta prin ea. Ma departez putin, vine si ea, ma atinge iar cu sacosa, cu mana… repet figura, ea inainteaza iar, desi era ultima dintr-un rand de 4 persoane si n-o “haituia” nimeni din spate. Pana la urma mi-a venit randul sa platesc si sa scap de ea.

 5. radu10 Iulie 2015

  sau la sucursalele mici de cartier ale bancilor, unde au 2 ghisee si e o singura casiera, in 10 min iti rogi moartea vara, identifici dubiosii: in spatele si inaintea ta: babele lente la cap si la trup care vin sa isi plateasca facturi, disperatul care face gesturi aiurea de nerabdare ( da din copite, din maini, se intoarce in zeci de pozitii), gagica aia buna din fata dar pe care nu o vezi bine, dubiosul din spate care se freaca de tine si ti-ai dori sa faca schimb cu gagica aia buna.

Păreri?