Ne-am săturat de poveştile lui Groparu!

Pentru cine nu ştie, Groparu-i sibian, calitate ce ne-a dus la exasperare. Mă, nu mai încapi de poveştile lui despre Sibiu. De fiecare dată când ne întâlnim, Sibiu în sus, Sibiu în jos, la dreapta şi la stânga. Că ce fain oraş e Sibiul, că ce bună brânză e la Sibiu, că ce tărie straşnică se face la Sibiu, că ce faini îs sibienii, că “tu ştii că ăla (insert nume cunoscut aici) e din Sibiu?” Unde mai pui că, din când în când, mai scrie şi pe blog despre Sibiu. Din când în când, ca să nu-şi omoare cititorii, cum ne omoară pe noi!

Vă spunem, mai mare PR ca Groparu nu are Sibiul!

Şi pentru că ne-am săturat să tot auzim poveşti, fără să le trăim pe pielea noastră, în weekend-ul ăsta, la invitaţia lui Brylu, căruia îi mulţumim frumos încă o dată, mergem să vizităm Sibiul! De la Groparu şi de la alţii am auzit că e un oraş minunat, un oraş pe care nu am avut ocazia să-l vizităm până acum şi suntem foarte bucuroşi că o vom face. O fostă capitală culturală europeană, un oraş care găzduieşte unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume plus o gaşcă faină de oameni din online, alături de care vom afla poveştile ascunse ale Sibiului. Ce poate fi mai frumos?

Gropare, ai legătura!

#prinSibiulmeu este un proiect organizat de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu şi cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Alături de aceste instituţii, parteneri mai sunt Hotelul Levoslav, Printcenter şi Autonom.

 

13 Comentarii
 1. Lascarica6 Iulie 2011

  Sibiul nu e chiar asa de special. Au si ei o piata copiata dupa cea din Brasov si cam atat. Singurul lucru minunat in acest oras este salamul.

 2. Bogdan6 Iulie 2011

  Ioi, felicitări :X tare fain proiectul ăsta. să vă distrați fără mine, ok? știu, știu, e greu, dar na, ce să-i faci.

 3. Groparu6 Iulie 2011

  @Lascarica: Altul care cunoaste Sibiul de zici ca-i podul palmei sale…

 4. daniel rus6 Iulie 2011

  e tare fain Sibiul. e oraşul care mie mi-a deschis ochii :D

 5. Dan Ciulea6 Iulie 2011

  no bine no’ … meti’ dfara, si aduceti si un kil de cas din ala bun!

 6. florica6 Iulie 2011

  @bogdan: Io profit de ocazie sa iti zic ca inca mi-e ciuda ca ai fost la Internet Explorer SummerCamp. Da? Multumesc! Deci fara ” petrecere frumoasa”, da?:))))

 7. MadMike6 Iulie 2011

  Sibiul n-ar avea acelasi farmec fara Groparu’ :))

 8. Bogdan6 Iulie 2011

  Am tăcut! Ne vedem săptămâna viitoare când vom fi chit!

 9. Victor6 Iulie 2011

  no ce sa zic, va asteptam, si-o sa inchinam un pahar si pentru vizita voastra. Cat despre Groparu, sunt de acord cu el

 10. culaie6 Iulie 2011

  Si eu am un “proiect” la Sighi, sambata. Il colind pe nasu’ regatenilor. O sa consider ca am ciocnit una suta de “ceva tare de Ardeal” cu voi. :)

 11. zicu6 Iulie 2011

  @culaie: Iti spun de pe acum “Noroc!”

 12. tudor CeMerita7 Iulie 2011

  las’ ca aici mai stiu cel putin unu’ care-l intrece pe Groparu. deci va asteptam sa fiti mai saturati de povesti despre Sibiu :))

 13. Cristi C.11 Iulie 2011

  @Lascarica Sibiul, ca si Brasovul sunt cetatati sasesti asa ca este si normal sa fie similitudini. Ce deosebeste clar Sibiul de Brasov este interesul foarte ridicat al autoritatilor si localnicilor pentru conservare, acum dar si inainte (Exemplu: La construirea singului bloc dintre zidurile cetatii in perioada comunista, sibienii s-au opus, au stat noptile de veghe langa blocul in constructie, in Brasov, cetatea e plina de blocuri comuniste).

  Interesul foarte ridicat al sibienilor pentru conservare se vede de exemplu prin faptul ca una din cladirile de pe Balcescu a fost restaurata de 3 ori pentru sa nu respectau normele (inainte de zugravire se cauta culorile originale in documente), sunt interzise termopanele, reclamele luminoase sunt foarte limitate (si exista un proiect al consiliului local de eliminare totala a publicitatii dintre ziduri).

  De asemenea, Sibiul are cel mai bun sistem de ghidare al turistilor din Romania, infopoint-uri (si nu doar infopoint-urile sunt importante ci ceea ce poti face acolo – cazari la hoteluri, inchirierea de masini, ghizi etc), harti gratis peste tot, plachete de informare in limbile de circulatie etc.

  Acestea sunt cateva dintre lucrurile care deosebesc Sibiul de restul burgurilor sasesti.

  Recomandarea mea este sa mergi la Sibiu, sa iei o harta, sa vizitezi si sa ne spui dupa daca este ca Brasovul.

 14. […] II, Alex Ciucă I şi II, Miruna Molodeţ, Ruxa Predescu I, II şi III, Andrei Crivăţ I şi II, Alina Crâncău & #Zicu I şi II, Radu Băzăvan I şi II, Liviu […]

Păreri?