Moda a ucis utilitatea

M-am uitat zilele trecute după niște încălțări de iarnă și mai bine nu mă uitam. Că numa’ m-am enervat. Și nu mă duc la mall ca să mă enervez.

Băi, majoritatea chestiilor pe care ar trebui să ni le luăm în picioare iarna și să își facă treaba, adică să țină de cald, că de aia sunt fucking papuci de iarnă, sunt niște pungi. Materiale subțiri, fără vreo urmă de blană la interior și cu o talpă de cazi și îți rupi gâtul la primul îngheț. Dar știți cum arată? Sunt niște fashion statements pentru diva din orice bărbat. Sunt frumoși, dar utili ca un furuncul.

Nu vreau s-o bag pe aia cu “pe vremea mea”, dar, frate, gheata era gheată. Le luai în picioare și puteai merge într-o expediție arctică, pentru că își făceau treaba pentru care au fost create: țineau de cald, să nu faci dracului o pneumonie, și aveau o talpă sănătoasă, să nu mori cum ieși din casă. Pentru că bărbații nu aveau nevoie de lucruri frumoase, ci utile. Dar bărbații de azi…

Valabil și pentru blugi.

5 Comentarii
 1. Cezar21 Octombrie 2017

  ghete – decathlon

 2. ady21 Octombrie 2017

  nu știu dacă la Cluj vin, dar la București (aparent și în alte orașe, am auzit sigur de Craiova) de prin toamnă (săptămâna asta l-am văzut pe primul) se organizează cam o dată pe lună în anumite zone (pe lângă piețe sau unde e un pic de spațiu, aceeași zonă de ani de zile) târguri de producători. vin cu haine, încălțăminte, papuci (în sensul de papuci de casă), dulciuri, diverse. prețuri decente. de mai mulți ani doar de acolo îmi iau încălțările, iarna ghete/bocanci adevărați, toamna pantofi de om care merge și pe jos, fără să fie chiar de mamaie. am acum niște bocanci de zici că-s bocanci de armată ai lu’ tata (avea unii în copilăria mea, acu’ 30+ ani).
  sau mici magazinașe de producător, e imposibil să nu fie în Cluj, dar, ca și în București, probabil sunt mai greu de localizat.

 3. ady21 Octombrie 2017

  lasă, că nici moda pentru femei nu e mai brează. stau și mă uit la ultima proastă la hainele de iarnă/toamnă (dar toamnă, nu ce-a fost în ultimele două săptămâni :) ) cu mâneci 3/4, se termină la 1 cm peste cot. purtate de femei care circulă cu metroul sau alte mijloace de transport în comun, deci nu se presupune că au ieșit din casă și au intrat în mașină de unde s-au dat jos în fața clădirii unde e biroul (ca să nu intrăm în detalii cu parcarea la dracu cu cărți sau când cureți mașina iarna o oră).
  la ce-s utile alea?!

 4. Malin2 Noiembrie 2017

  Adica cum? Doar atat a tinut moda aia a slapilor cu blana?

  • Zicu3 Noiembrie 2017

   Păi a venit toamna, așteptăm bocancii și cizmele cu puf.

Păreri?