Partea bună în povestea cu milenialii și munca

Se tot discută în ultima vreme despre generația căreia nu-i prea place munca. Un clip. Un articolO reacție.

Caz concret: un antreprenor a angajat o doamnă de 60 de ani ca asistant manager, pentru că s-a săturat de ifosele tinerilor care mimează munca.

Pe scurt, munca adevărată, aia oldschool, va fi din ce în ce mai apreciată.

Deci, noi, ăștia care nu facem figuri, o vom duce bine :D

2 Comentarii
  1. Catalin16 Octombrie 2017

    Trăim în epoca în care îți treci în CV că știi să scrii corect în limba română, iar asta e o cerință pe care o vezi în multe oferte de muncă. Nu știu de ce ne mai mirăm că există atât de mulți inși care cred că merită ceva pentru simplul fapt că există.

  2. finch17 Octombrie 2017

    Ma cert cu tumpilicii si tumpalacii pe bloguri. Am 20 de ani de munca. Inginer. Am pornit de jos, de la intins cabluri pe pereti la o firma de alarma si paza. Am invatat ce puteam sa invat, inclusiv engleza citind specificatiile echipamentelor. Am urcat catre electronica, design. Am trecut si printr-o firma de software. Am plecat in state 4 ani. Electronica de putere. M-am intors in ro, microelectronica. De 12 ani asta fac, microelectronica prin companii de profil in ro. Invat studentii ce stiu sa fac, eu nefiind invatat de nimeni la randul meu. Ii ajut cat pot pe aia care arata interes pentru meserie si pentru evolutie profesionala.
    Imi exprim parerea ca salariul de inceput e mic oriunde in lumea asta, pentru ca angajatul care porneste de la “asta e aparatul de fript cartofi” nu poate proiecta circuite integrate sau instala echipamente, sau robineti la baie. Raportul intre salariul initial de necalificat si cel de calificat cu 10-15 ani de experienta este si 10x, pentru ca nici 10 incepatori nu-ti pot produce cat un calificat, eventual iti strica un echipament cat salariile lor pe un 5 ani. Salariul ala mic te motiveaza sa inveti repede si sa evoluezi. Daca azi un putoi sau o piti primeste 1000 de euro salariu de inceput, nu doar ca nu e posibil economic asa ceva, dar nici macar nu va intelege de ce ia banii aia si va sta pe fb fara sa invete ceva.

    Un retardat pe un blog imi zice ca sunt mosneag in gandire, ca din cauza celor ca mine, cu gandire de bugetar, nu prograsam. Dap, asa e, dupa 20 de ani in domeniul particular am gandire de bugetar. Asta inteleg tinerii de azi cand le spui ca nu stiu sa produca nimic de mai mult de salariul minim pe economie in primul an.

Păreri?