Mic tratat de magie a Crăciunului

Știți cum e cu magia Crăciunului?

Te bucuri de ea în copilărie, apoi începi să uiți cu ce se mănâncă. Și sigur nu se mănâncă cu cârnaț sau caltaboș.

Ba chiar începe să ți se pară un clișeu, în magazine, reclame, pe stradă, în discuții, peste tot magia Crăciunului. Ce tot atâta magie? De aia e nasol să crești, că devii un fel de Grinch și te îngrozește gândul că iar vin sărbătorile și va trebui să te sacrifici să mănânci până nu mai poți. Nici nu mai știi cum era când îl așteptai pe Moșul. Ce Moș? Să te mai lase lumea cu prostiile astea, că trebuie să faci curățenie. Magia Crăciunului e să crezi în Moș indiferent de vârstă.

Copiii văd un pic altfel problema.

Dacă pentru tine un brad e un simplu brad și te gândești dacă anul ăsta să fie natural sau artificial, și oare unde ai pus decorațiunile, și oare anul ăsta ce culoare e la modă, copiii găsesc resurse să zâmbească de fiecare dată când îl văd. Arată-i unui copil un brad de Crăciun în mijlocul verii și va zâmbi.

brad

Serios că e așa, i-am văzut azi. Brad-zâmbete, brad-zâmbete, brad-zâmbete. Puteai să-ți reglezi ceasul după ei.

Pe cuvânt de elf!

2

Magia Crăciunului e atunci când nu îți pui întrebări despre cum s-a întâmplat magia, ca adulții. Magia pur și simplu se întâmplă.

magie-1
magie-2

Nu i-am înțeles niciodată pe cei care se chinuie să afle sau să demonstreze un truc de magie. Care mai e farmecul? De aia e nasol să crești.

magie-3

Când vine Moșul?

Încă puțin.

papusi

În timp ce ne uitam la teatrul de păpuși, văzându-mă că mă amuz, Valentin m-a întrebat:

– Oare suntem defecți dacă ne place și nouă?

– Nu, dimpotrivă, suntem normali.

Magia Crăciunului e atunci când copilărești toată viața.

Și totuși, când vine Moșul?

Nu știu de când n-am mai asistat la un moment de bucurie în stare pură ca azi, când a apărut.

photo-15-12-2016-12-56-53

Pentru că e suficient să crezi.

mosu-2

Și, într-un final, va veni.

cadou

Am luat azi porția de magie la un eveniment al Fundației Vodafone România. “Scrisori pentru Moș Crăciun” este cel mai amplu program de voluntariat al fundației, ajuns la cea de-a șaptea ediție, prin care copii cu o situație specială primesc de la Moș Crăciun cadourile pe care și le doresc.

Anul acesta, 120 de copii din centrele sociale și de plasament din județele Alba, Arad, Cluj și Maramureș și-au primit cadourile dorite prin acest program, în cadrul unui eveniment pe bază de magician, teatru de păpuși și însuși Moș Crăciun.

Păreri?