Food a la Cluj: ouă Benedict de la Marty

După ce săptămâna trecută v-am făcut cunoştinţă cu Temaki, acum trecem la cea mai importantă masă a zilei: micul dejun. Nu e un local nou, dar nu ştiu câţi dintre voi ați încercat ouăle Benedict de la Marty, care sunt divine.

Vorbim aici de Marty din VIVO! (fostul Polus), în alte localuri din lanț am avut și experienţe neplăcute, aşa că am rămas la Marty West Side, că şi aşa e aproape de casă. Meniul lor e stufos şi sunt sigură că fiecare aveţi deja mâncăruri preferate de la ei, dar eu mă voi referi azi doar la “THE BREAKFAST”, cum îm place să-l alint.

Ouăle Benedict de la ei sunt, cum să vă spun, motivul pentru care merită să răsară soarele şi să cânte păsărelele.

Povestea arată ca mai jos și sunt, cel mai probabil, aprobate de Iisus însuşi. Două ouă poşate, înecate într-un sos olandez, montate pe o chiflă perfect prăjită și o felie de șuncă, iar împreună cu bacon-ul prăjit de deasupra te fac să realizezi că poate viaţa chiar merită trăită. În plus, primeşti şi un ardei iute copt pe plită, proaspăt cules din Mordor, care taie din grăsimea sosului olandez, echilibrând perfect preparatul.

Ideea e că la Marty West Side sunt, cu siguranță, mai mulți bucătari care fac “dish-ul” ăsta, altfel nu-mi explic de ce câteodată iese perfect, alteori mai puțin. Cum am păţit noi o dată, când ne-au adus ouăle montate pe pâine prăjită, nu pe chiflă (credeți-mă, e foarte important!), cu doar câțiva stropi de sos olandez, de am invocat jumătate din Biblie de şoc şi groză. Dar îi iertăm, pentru toate dățile când ies bine :)

Porţia costă 19 lei şi, ca aport caloric, e… cum să o zic elegant… doamna nutriționist Sigina nu ar aproba. Țin de foame aproape o zi întreagă, e genul de mâncare pe care o consumi dacă mergi la cosit în ziua aia, trebuie să culegi cartofi sau, doamne ferește de o muncă şi mai dificilă, sunt reduceri la mall şi trebuie să probezi haine o zi întreagă.

O dată pe lună, dacă vreţi un mic dejun special, eu vă recomand 10/10 să le testaţi, iar apoi să faceţi o plecăciune de mulţumire în fața mea. ATÂT de sigură sunt pe mâncarea asta!

PS: Atenție! Ca să nu avem discuții, micul dejun se servește la ei doar până la ora 12!

3 Comentarii
 1. Alexandra27 Februarie 2017

  Mie cel mai mult îmi plac cele de la Twelve – nu au dat niciodată greș. Apoi pe locul doi e micul dejun cu ouă poșate de la Roots. La Marty parcă nu m-aș aștepta să găsesc niște ouă poșate ok – la ce flux au.

  • Florica27 Februarie 2017

   Chestie de gust. Mult laudatul bujole mi-a servit cele mai pline de ulei oua florentine ever. Singurul lucru bun de acolo a fost chelnerul, care s-a comportat impecabil:) o sa incerc la twelve, mersi de pont!

 2. Andrei8 Octombrie 2017

  Tocmai am incercat ouale Benedict de la Marty Polus si imi pare rau sa spun, dar nu au nicio treaba cu adevaratele oua Benedict. Ce ar trebui sa fie sunca canadiana de 1-2 cm grosime e de fapt o feliuta de sunca aproape transparenta, chifla englezeasca e moale si fada, ouale nu au fost gatite suficient si, ca sa fie treaba completa, peste toate astea mai aveau si un sos dulciu. Una peste alta, le-as da un 4/10

Păreri?