Metodă de trolling pentru bătrânii curioşi

Sâmbătă dimineaţă, ne grăbeam către ON/OFF 4. În lift, ne-am întâlnit cu domnul Vasile, vecinul prieten.

De obicei, dacă nu e cu soţia, noi facem glumiţe de cartier “Singurel, singurel?”, iar dacă el ne prinde pe unul dintre noi singur, ne-o întoarce: “Da’ unde ţi-i jumătatea? Te-o scos afară din casă?”. Nu ne judecaţi, astea sunt glumele, da? :) Fiind vorba despre un bătrân, normal că următoarele întrebări sunt “unde mergeţi?”, “ce mai faceţi?”, “cum e la muncă?”, după care urmează sfaturi concrete despre cum să scoatem maşina din parcare sau să ne luăm ceva mai gros pe noi.

Sâmbătă, însă, a trebuit să-l minţim, ca să îl menajăm. Nu ne-a făcut plăcere deloc, dar nici nu puteam răspunde la întrebarea “Unde mergeţi?” cu “La un workshop de blog branding”, pentru că omul nu ar fi înţeles nimic şi nu aveam timp să-i explicăm.

Şi de la asta a început totul. Zicu şi cu mine ne-am propus ca, începând din ziua aia, să le răspundem sincer bătrânilor curioşi. La intrebarea “De ce eşti supărat?” nu se va mai răspunde cu “Da de unde, nu-s supărat deloc!”, ci cu “Nu găsesc un wifi şi nu vreau să intru pe 3G!”

Întrebarea “Unde pleci?” îşi va găsi un răspuns sincer “Vreau să fac nişte fusion food şi mă duc la shopping”.

“Ce mai faceţi?”

“Ne întâlnim cu un desenator de teme wordpress. Vrem s-o schimbăm pe asta, că e cam depăşită, şi să ne adaptăm la noile trenduri 2.0!”

Până acum, nu am fost abordaţi de niciun bătrân şi vă daţi seama cât de nerăbdători suntem să le vedem feţele. Mâine, însă, trebuie plătită întreţinerea la bloc. Ceea ce înseamnă că vor fi acolo mulţi oameni. Iar unde sunt oameni mulţi, cu siguranţă sunt şi bătrâni!

PS: Stau şi mă întreb, bătrân curios nu e pleonasm?

14 Comentarii
 1. katairobi16 Februarie 2012

  vrei sa fii abordat de batrani? du-te la kaufland sambata dimineata, du-te cu troleu dimineata la ora 8 si cand se pune langa tine sa nu-i dai locul decat daca maraie:)

 2. Bogdan Pater16 Februarie 2012

  Am încercat într-o vreme cu bunicii mei. Și am cam încărunțit în perioada aia… :p

 3. florica16 Februarie 2012

  @katai:Buna idee:)
  @bogdan: Da’ ce s-a intamplat?:))Povesteste-ne!:))

 4. Ionut16 Februarie 2012

  Imi imaginez ce fete o sa faca vecinul tau cand vei fi sincera cu el :))

 5. Bogdan Pater16 Februarie 2012

  Hehe. Începusem să scriu aici, dar m-am prins că pot scrie pe blog. Revin cu link-ul… :))
  …daca e ok si cu voi. :D

 6. florica16 Februarie 2012

  @bogdan: Da, normal ca da :)
  @Ionut: Eu nu, deci abia astept :))

 7. […] Ce e ăla internetu’? //code pentru a afisa numarul de voturi de pe Cica.ro var Cica_location = "http://www.bogdanpater.ro/adventures/ce-e-ala-internetu"; var Cica_content = ' '; document.write(Cica_content); Ați încercat vreodată să explicați cuiva ce este internetul? Eu am trecut prin asta cu bunica. Și aproape uitasem. Mi-am amintit povestind cu TVDeCe-ii pe baza articolului de aici. […]

 8. florica16 Februarie 2012

  @bogdan: excelent, i-ai arat ce-i mai rau la buni:))

 9. giolly16 Februarie 2012

  si daca dai de unul care vrea sa-i explici ce inseamna 3g, wifi, conexiune, iphone, etc..?

 10. Bogdan Pater17 Februarie 2012

  Well, asta a cerut…

 11. adrian17 Februarie 2012

  oameni buni, eu nu am avut asemenea probleme. evident si bunica mea a fost curioasa ce e ala internet, dar nu a venit sa ma intrebe. dimpotriva, s-a dus frumos la firma de unde are si cablul la tv si a cerut un abonament de internet; apoi s-a dus frumusel si a cumparat un calculator (ieftin, vechi…ceva pentium 3 sau 4 daca bine tin minte) si a inceput sa umble pe el. pentru prima data a umblat la un calculator si pe internet la cei peste 70 de ani pe care ii avea pe atunci. il foloseste zilnic pentru a citi presa – a descoperit ca e mai ieftin sa citeasca ziarele online decat sa le cumpere. cine mai are asa o bunica 2.0?:D

 12. Corina17 Februarie 2012

  Ar fi nevoie de un update la post-ul ăsta. Ca să nu tot stau să mă întreb dacă aţi aplicat sau nu ideea :)

 13. joyntflint17 Februarie 2012

  Probabil va vor crede extraterestri (pun si mai multe intrebari)

 14. florica18 Februarie 2012

  @corina: Am inteles, sa traiti, revin cat de curand cu informatii noi:)

Păreri?