Marțea la ștrand

În timp ce voi munciți de vă rupeți la birourile voastre, pierzând vremea pe facebook sau 9gag, la ștrand e o faună aparte. De unde știu? Am fost azi. Sunt în concediu? Nu. Cum am fost la ștrand în timpul serviciului? E o întrebare la care numai patronul poate răspunde.

Ștrăndarul de marți e mult mai tare decât cel de weekend. Oricine poate merge în weekend la ștrand. Pe de altă parte, lunea e chiar după weekend și lumea poate crede că ai adormit în ștrand și de aia ești încă acolo. Miercurea e nicicum, bătaia de joc a celorlalte zile. Joi e deja vineri. Vinerea e vineri. Astfel, ajungem la concluzia că ștrăndarul de marți e Dumnezeul ștrăndfarilor: nu e atât de depravat încât să fie ștrăndar de luni, dar nici atât de maninstream încât să fie ștrăndar de miercuri. Sau joi. Ștrăndarul de marți e hipsterul ștrăndarilor.

Și erau toți acolo: o baltă de hormoni formată din elevi în vacanță, o zamă de oase formată din pensionari, un cocktail kitschos format din cocalari și pițipoance, despre care te întrebi de unde au bani de spart la ștrand. Mai erau și niște făpturi neindentificate. Un mix fascinant, pe care nu îl vezi în weekend sau în alte zile ale săptămânii: lunea, cocalarii, pițipoancele și elevii în vacanță dorm după petrecerea din weekend, se trezesc abia miercuri. În weekend, pensionarii stau acasă, pentru că e prea mult tineret la ștrand. Deci, în restul zilelor, întâlnești doar făpturi nedefinite.

Poate nu v-ați dat seama până acum, dar e fain să mergi la ștrand într-o zi de marți.

 

6 Comentarii
 1. Ioana S7 August 2012

  pfoai, prind aripi. Mâine chiulesc eu de la job să merg la ştrand. :lol:

 2. vasile manu7 August 2012

  Daca dai pe la olimpic, da un semn cand mergi, un dm, ceva, ca si asa nu prea am cu cine sa merg.

 3. sigina8 August 2012

  mie-mi spui? dar sa fii in vacanta si sa vrei sa mergi la strand in timpul saptamanii dar sa nu ai cu cine fiindca toata generatia ta LUCREAZA, NU MAI FACE STUDII CA TINE SA AIBA VACANTA!!!! :(((((

 4. sigina8 August 2012

  ia uite, gata, mi-am gasit. ma duc cu vasile :D

 5. Irina8 August 2012

  D’acord! Si eu am fost ieri la strand ;)!

 6. Ramona8 August 2012

  da mi voie sa te invidiez….:)

Păreri?