Ăștia s-au prins cum funcționează social media

Multă vreme am crezut că ăștia din politică, în special PSD-ul, nu înțeleg că pe rețelele de socializare, pe facebook în special, sunt altfel de oameni, care nu pun botul la mizeriile lor. Tot timpul ne-am imaginat cum discută ei la ședințe de ce nu reușesc să penetreze și pe facebook, de ce oamenii îi critică, de ce râd de ei, de ce nu merge cu găleți și ulei și la noi. “Ce au, domne’, cu noi? De ce nu se lasă prostiți?” Nu înțelegeau că vorbesc cu o generație cu detectoare foarte rafinate de bullshit, o generație care se mobilizează pe internet ca să iasă în stradă împotriva lor. Din neînțelegerea acestei realități s-au născut și miturile că pe internet sunt oameni cumpărați de Soroș, că manipulări, că agenturili străine. Când nu înțelegi un fenomen, încerci să-l discreditezi inventând conspirații oculte.

Dar, într-un final, s-au prins.

S-au prins că facebook-ul e doar o imensă mașinărie de gargară. Undeva, într-un laborator politic, un savant nebun a postulat: “dați-le despre ce să vorbească și îi țineți ocupați!” S-au prins cum să ne prostească și pe noi.

Uitați-vă la agenda publică de la protestele din iarnă încoace: aproape zilnic, ei ne aruncă o coajă de pită (o declarație fantasmagorică a unui ministru, o gafă, o poză, o aroganță, ceva), iar noi o luăm bucuroși și o rumegăm zile întregi. Aproape zilnic, ne dau “muniție” pentru dezbateri interminabile, pentru statusuri kilometrice, pentru glumițe deșănțate. Azi e aia a lui Vosganian cu ouăle, acum două zile au fost bodyguarzii lui Dragnea, înainte a fost aia a lui Tudose cu uraganele, între timp a mai dat o perlă imbecilul de la educație, înainte de asta a fost Tăriceanu, a mai zis ceva și Firea și tot așa. Eu cred că de aia l-au scos în față pe Petre Daea: e o sursă inepuizabilă de distras atenția pe internet. S-a vorbit mai mult despre prostiile pe care le scoate ăsta pe gură decât despre atacul sistematic la justiție din ultimele luni. La fel și ăla de la educație.

Ce declarație va apărea mâine? Repede, să ne aruncăm pe ea și să ne revoltăm!

Eu chiar cred că ăștia stau liniștiți și aruncă petarde, apoi se cacă pe ei de râs de cum facem spume la gură pe facebook. Între timp, își fac făcutele, iar electoratul lor aplaudă ca focile că le măresc salariile, neînțelegând că le dau cu o mână și le iau cu alta.

Și așa ne adorm.

De câte ori s-ar mai fi putut ieși MASIV în stradă de la protestele din iarnă încoace și nu s-a ieșit?

2 Comentarii
  1. Mocaciuni8 Octombrie 2017

    Iti zic eu, pe FB sunt 60% votanti PSD si restul noi care am iesit la proteste. Ciudat e ca toti cei 60% sunt plecati si afara. Asa am constatat eu de ce nu imi prindeau ads-urile pe FB :))

  2. Alin9 Octombrie 2017

    Din pacate ne am dat seama ca nu avem cu cine. Sunt 3-4 persoane ok la USR, dar cred ca putem gasi aproximativ acelasi nr de persoane ok si la PSD de exemplu.

Păreri?