Food a la Cluj: Taksim – au năvălit turcii și ne place!

De când am văzut că se deschide Taksim în VIVO! m-am bucurat, pentru că oferta de mâncare nu era chiar vastă și sincer avea mari speranțe de la bucătăria turcească, celebră pentru gusturile sale. Și nu vorbim aici doar de kebaburi, chiar au preparate variate și gustoase, mai sănătoase. Hei, chiar și mâncarea vegetariană e bună la ei.

În prima săptămâna de la deschidere am trecut pe acolo și vitrina… cum să vă zic, nu arata chiar apetisant. Între timp, și-or fi aranjat și ei bucătăria, s-au organizat mai bine, cert e că totul arată corect, așa că am zis să-i dăm o șansă. Și bine am făcut!

Ca idee, poți să comanzi fie un Doner Box, care vine într-o cutie ca la delivery chinezesc sau Salad Box și conține carne la alegere, salate și cartofi prăjiți, toate amestecate cu diverse sosuri, fie mâncare gătită. Off course, au și pita noastră cea de toate zilele, shaorma. Au și salate separate, au și deserturi, au și băutura zeilor turci: ayran.

Noi am optat duminică pentru două meniuri de mâncare gătită, 19 lei fiecare. Preț bun pentru supă, felul doi și o băutură. Pentru că la VIVO! năvăliseră nu doar turcii, ci și toți românii, a trebuit să alegem între a mânca pe jos sau a lua la pachet. Cum suntem la vârsta la care nu ne mai plac așa mult provocările, am decis că luăm la pachet.

Eu mi-am luat o supă de linte, o porție de berbecuț cu legume și salată și o apă plată. Răzvan și-a luat tot o supă de linte, o porție de musaca de cartofi cu carne de vită cu garnitură de bulgur și castraveți murați și cola. În locul supei se putea alege un desert, dar era duminică și se știe că supa de duminică e sfântă la români, chiar dacă nu e de tăiței, ci de linte.

Carnea de berbecuț arăta și avea gust de vită, se topea în gură, era aromată, deh, condimente turcești, iar salata avea și ea un gust aparte. Nu am putut termina toată porția, doamna care ne-a servit chiar nu a făcut economie.

V-am mai spus că am “supă-cremită”, le ador și comand orice supă cremă este în meniu, chiar nu fac figuri, toate îmi plac. Cu toate astea, nu le prefer în mod deosebit pe cele de linte și de morcov dulce. Ei bine, mi-am schimbat părerea după ce am mâncat-o pe asta. Asta înseamnă să știi să condimentezi mâncarea, chapeau!

Evident am gustat unul de la altul, așa că vă pot spune și de musacaua lui Răzvan. Era aromată, deloc uleioasă, sățioasă, mă scuzați de rimă. Deci, bună de tot, însă marea surpriză și nemulțumire totodată (că nu mi-am luat și eu) a fost bulgurul cu vinete! Doamneee, cât de bun! Nici Răzvan nu a reușit să termine tot dintr-un șut, deci porții generoase.

O să mai mâncăm de la ei? Clar, și vă încurajăm și pe voi!

Salam Alekum și nu uitați de bulgur! ;)

4 Comentarii
  1. Roxana13 Februarie 2018

    Bună. Săptămână viitoare vîn și eu la Cluj. Îmi poți spune cum pot ajunge la Vivo din zona Baritiu sau Strada Memorandumului cu mijloacele de transport in comun,te rog? Tare mult as vrea sa încerc și eu mâncarea turceasca pe care ai laudat-o mai sus . Multumesc

  2. Ramona19 Februarie 2018

    Salut. Am fost aseara sa incercam mancarea. Nu recomand falafelul, avea un gust groaznic (veggie box). Bulgurul a fost rece, nici macare reincalzit, gustul a fost bun. In viitor nu cred ca o sa mai incerc, cu parere de rau.

    • florica15 Martie 2018

      Imi pare rau, noi am scris pe baza a ce am mancat in ziua aceea. Nu vreau sa ii scuz, ai nimerit prost, este clar.

Păreri?