DUMNEZEUL magazinelor

Undeva în centrul Clujului, într-un gang, ferit de tumultul orașului, se află o bijuterie de magazin.

Mulți trec zilnic pe acolo și nu știu ce comoară zace în pântecele clădirii. Și eu eram unul dintre ei. Cât de rătăciți suntem, ca oameni, dacă nu mai observăm lucrurile simple, micile detalii care ne pot face viața mai frumoasă? Cum e, de exemplu, micul colț de Rai pe care l-am descoperit. Rușine să ne fie că am devenit atât de superficiali!

Trebuie doar să îți faci curaj să intri în gangul destul de dubios și o lume magică ți se va așterne la picioare. E genul acela de loc ce nu promite multe, dar, oh, Doamne, câte îți poate oferi! E ca și cum ai intra într-o casă a terorii dintr-un parc de distracții, iar înăuntru să fie plin de dulciuri.

“Firma” de afară e înșelătoare: telefoane, cartele, accesorii, DECODARE. Pentru că, de cum intri pe ușa de lemn, de pe vremea lui Avram Iancu, te izbește un puternic miros de tămâie. Și știi că ai ajuns într-un loc magic, la limita dintre sacru și profan: jumătate magazin bisericesc, jumătate magazin de telefoane. Is this real life?

rsz_photo_27-01-16_12_48_38

Și, în a șaptea zi, Dumnezeu a spus: “E ok să decodezi telefoane, atâta timp cât vinzi și icoane. Mergeți, înmulțiți-vă și faceți afaceri în numele Domnului!”

Iar când pe fundal rulează cântece bisericești și domnul care vinde arată a preot, barbă, haine sobre, cruce la reverul sacoului, tot tacâmul, mulțumești destinului că ți-a zâmbit și te-a adus într-un asemenea loc.

Domnul fie cu telefoanele voastre decodate!

5 Comentarii
 1. utopianangel27 Ianuarie 2016

  Ti-o fost frica sa filmezi mai clar, sa nu te trazneasca cumva. :)

 2. parintele28 Ianuarie 2016

  Asa e omul respectiv, credincios. L-am cunoscut acum 7 ani, cand am cumparat un telefon de la el. Atunci nu avea barba.

 3. krantz28 Ianuarie 2016

  Stau acum şi mă întreb dacă nu cumva telefoanele decodate de el îţi pot face legătura direct cu ăl de sus. Eu zic că merită încercat.

 4. nFo28 Ianuarie 2016

  Telefoanele sunt sfintite ?
  Moastele lui Nokia 3310 se gasesc de … pupat ?
  BOR cat il taxeaza pentru business ?

Păreri?