M-am săturat de localurile vintage!

Nu mai pot cu localurile rustico-vintage. Nu mai pot! Scaune incomode, mese nefinisate, pereţi netencuiţi, farfurii de tablă, vezi Doamne, să fie cât mai “autentic”. E foarte uşor în ziua de azi să îți dechizi un local: spui că e vintage şi nu investeşti aproape nimic, că aşa e “conceptul”. Nimeni nu mai vorbeşte cu designerii de interior, nimeni nu mai dă un telefon la un arhitect. Toată lumea se pricepe, cu Pinterestul în faţă, să facă vintage.

Şi după ce au terminat de “amenajat”, urmează bucătăria. Nici acolo nu avem nevoie de un bucătar cu experienţă, care să ştie să transpună atmosfera, pardon, CONCEPTUL, în mâncare. Nu, frate, noi o să servim pulpe de pui cu cartofi NATUR şi pătrunjel. Vintage, rustic, ca la mă-ta acasă! Nu urăsc nimic mai mult pe lume decât localurile de genul ăsta, în care se vând pulpe de pui cu cartofi NATUR la 40 de lei. Am scris NATUR cu caps dintr-un motiv foarte bine întemeiat.

Și mă mai disperă oamenii care le laudă şi mi le recomandă. Dacă vreau pulpe de pui cu cartofi NATUR, nu mă duc la restaurant! Mi le fac acasă, că nu-s retardată culinar.

Nu mă mai chemaţi la mizerii din astea.

7 Comentarii
 1. Laura2 Aprilie 2014

  Subscriu partial :) Sa stii ca au ajuns farfuriile de tabla sa fie mai scumpe decat alea de portelan :)) O biata carafa emailata e undeva de la 55 de lei in sus, deci nu e chiar ieftin sa decorezi nici “vintage”. O pulpa cu cartofi poate fi arta daca o face cine trebuie. Daca nu, e doar pulpa cu cartofi, nici macar ca la mama acasa, ca mama face cea mai buna friptura la cuptor pe care am mancat-o vreodata :)

 2. Lorand R. Minyo2 Aprilie 2014

  O simpla teorie spune ca un restaurant trebuie sa serveasca feluri de mancare pe care eu nu le pot face acasa. (sau nu vreau sau nu stiu cum sa le fac bine).

  Nu are toata lumea pretentii de MasterChef, insa atat mancarea cat si decorul trebuie sa-ti ofere o experienta placuta si memorabila.

  Ori, acest lucru se intampla atat de rar in cazul restaurantelor pe care le-am vizitat incat prefer sa nu le mai vizitez.

 3. liliana2 Aprilie 2014

  ce să faci dacă românul e tot român. am participat la un eveniment de la un muzeu important din capitală, oamenii chiar se pregătiseră ca la master chef, aveau de toate, de la mici şi cârnaţi la tot felul de fructe de mare şi sushi. ghici pe ce se bătea lumea? pe tradiţionalul mic. am rămas blocată. mici pot mânca şi acasă sau la o altă terasă accesibilă dar sushi şi fructe de mare mai greu. crezi că a înţeles careva? am fost printre puţinii care s-au bucurat de ceva exotic şi bine pregătit. şi erau oamenii cu oareşce pregătire.

  • ioana3 Aprilie 2014

   lasa, fata, lumea sa mance ce vrea. daca nu ii place romanului sushi si fructe de mari, care e baiul?! ioi, dar nesuferiti sunteti unii.

 4. Florica3 Aprilie 2014

  @ioana: Da’ tu de ce te ataci asa? Te-ai simtit? :))

 5. liliana7 Aprilie 2014

  ca fapt divers, nu ştiu dacă mai citeşte careva, da am să spun că zilele trecute am fost la celebra berărie Gambrinus din Bucureşti. cea de pe bulevard de unde şi conu Iancu avea obiceiul să zăbovească. Bine, lăsând deoparte ambientul, scaune înalte de am râs cu poftă când ne-am cocoţat pe ele, noi eram acolo pentru o bere între două vorbe. da, eram fete, pentru curioşi, da, n-aveam chef de suc. pe când ne-au servit pe noi, alături erau nişte străini, poate că erau englezi, poate că nu. vorbeau engleza, da cum engleza a devenit o limbă atât de internaţională nu mai poţi să ştii. oricum nu avea mecle de arabi sau alte alea. printre altele comanda lor a inclus o friptură la grătar. ce a venit pe fund de lemn, şi ce-i drept arăta bine da, ca şi garnitură, a fost pe o farfurie întinsă un fel de mâncare de cartofi de cantină. mie mi s-a răsucit stomacul că nu ştiam de câte zile e făcută mâncarea aia ce era afişată la 20 de lei porţia. ăia au terminat repede şi au plecat întregi de acolo numai că nu ştiu continuarea. şi uite aşa mi-am adus aminte de Florica. numai că săracul străin nu ştie blogul iar ospătarii aia recomandau. cred că aveau mâncarea aia de câteva zile şi nu se mai termina.

Păreri?