Lupta pentru cei 1.500 de euro continuă!

Săptămâna trecută, am fost să mă întâlnesc din nou cu Ionela, mentorul meu de la OTP Bank. În caz ca aţi deschis blogul mai târziu, Ionela mă ajută în această perioadă să învăţ tot ce trebuie să ştiu pentru a-mi administra banii în mod eficient. Despre prima întâlnire puteţi citi aici.

Aşadar, am intrat în bancă şi domnul de la pază m-a salutat patern, iar angajaţii mi-au zâmbit complice. Încep să mă simt de-a casei. Mi-am luat cana (dap, am reuşit să am propria mea cană într-o bancă! :)) şi am pornit spre sala de şedinţe, înarmată cu un pix şi deja obişnuita agendă de lucru.

Nu mi s-ar părea normal să vorbesc despre un serviciu OTP Bank fără să fiu client, aşa că mi-am făcut şi un cont, ca să pot testa în voie sistemul. În plus, cu cât ai mai multe servicii la OTP Bank, programul OTP Mentor te poate ajuta mult mai mult, prin corelarea datelor personale cu cele financiare.

 

Programul îţi cere să completezi date cu privire la venitul lunar şi planurile de viitor, structurate pe mai multe categorii, în funcţie de obiectivele tale (vacanţă, maşină, achiziţionarea unui imobil, educaţie etc.) şi te întreabă cât eşti dispus să pui deoparte pentru a-ţi atinge obiectivul. Teoretic, dacă îţi propui să mergi anul viitor în vacanţă, poate pui deoparte, într-un sertar, 100 de lei lunar. Practic, dacă ştii că sunt în sertar, probabil o să îi cheltui.

Apoi, OTP Mentor îţi face un grafic şi stabileşte ce tip de jucător finananciar eşti: ofensiv (pe termen scurt şi mediu, eşti dispus la riscuri mari pentru un câştig mai mare), strategic (ţii la investiţiile tale, dar accepţi pe termen scurt compromisuri pentru a-ţi atinge scopul, creşterea veniturilor), jucător (îţi doreşti maximizarea veniturilor şi accepţi riscuri foarte mari, chiar şi cu riscul pierderilor ulterioare de bani) sau ofensiv (ţii la economiile tale şi nu accepți riscuri mari). Practic, OTP Mentor îţi face un profil financiar, ca să vezi cum stai. Eu, de exemplu, am descoperit că sunt un jucător ofensiv, dar aş vrea să devin unul strategic, ca să îmi îndeplinesc obiectivele. Jucător este un termen bancar pe care l-am învăţat recent, pentru că sunt cuminte, silitoare şi îmi fac temele :D Practic, e doar un alt mod de a traduce profilul tău de om de investiţii, dacă îţi place riscul şi ai fi capabil să vinzi un business, ca să câştigi altul, sau preferi să nu suferi de inimă şi să investeşti puţin, să câştigi puţin, dar sigur.

Vă spun sincer că dacă nu aş fi cunoscut-o pe Ionela, nu cred că aş fi luat în calcul altă posibilitate decât cea de a-mi ţine banii la căldurica unui cont. Asta ca să înţelegeţi de ce e bine să mergi la omul de la bancă fix ca la medicul de familie :) În funcţie de ce tip de investitor financiar ești, OTP Mentor îţi oferă şi nişte soluţii, dar despre asta vorbim data viitoare, căci am convins-o pe Ionela să facem un interviu video. E păcat să nu o cunoaşteţi!

Data trecută, v-am rugat să votaţi o cauză pentru care să lupt, iar YouthBank a câştigat detaşat!

 

Mulţumesc tuturor celor care au votat şi mă bazez în continuare pe voi! După cum vedeţi, eu mă ţin de treabă şi vreau să aduc cei 1.500 de euro în comunitatea noastră, da? :)

1 Comentariu
  1. […] împotriva (nu e împotriva, staţi liniştiţi, ci alături de, ăsta este termenul bun) Alinei şi a lui Vlad. Dar ce luptă frumoasă… O luptă din care toţi câştigăm. Şi când zic […]

  2. Andras31 Ianuarie 2013

    “sau ofensiv (ţii la economiile tale şi nu accepți riscuri mari).” cred ca acest profil este cel “defensiv”:)

Păreri?