Singurul eveniment pe care îl vom mai sărbători în stradă

Eram în Tel Aviv, la recepția hotelului, și îmi intră notificarea de la Biziday:

“Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare…”

Nici măcar nu am citit tot, că îmi pierea entuziasmul. Simpla citire a acestor cuvinte magice “Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare…” m-a transformat într-un animal. Am strigat în gura mare, de se uitau ăia la mine ca la circ:

“L-o legat! L-o legat!! L-O LEGAT!!!”

Am început să fac dansul condamnării, care e un fel de dans al ploii, dar la condamnări, și am fugit pe terasă, să-i anunț pe colegi, în timp ce nu m-am oprit din urlat:

“L-O LEGAT!!!”

Am intrat pe terasă:

“L-O LEGAT PE DRAGNEA, BĂĂĂ!”

“Ce, mă???”

“Vezi pe Biziday!”

“L-O LEGAT, BĂĂĂ!!!”

“DA, BĂĂĂ!!!”

“Repede, comandă o șampanie!”

“Stați, bă, că nu e definitivă…”

Și acolo s-a dus naibii.

Dar bucuria aia vecină cu atingerea Nirvanei m-a făcut să înțeleg mai bine ca niciodată: fotbal nu mai avem, n-am ieșit în stradă nici măcar când a câștigat Simona Halep Roland Garros-ul, e clar că dacă îl leagă pe ăsta suntem cu șampania în stradă. Pentru că suntem neieșiți în stradă la sărbătoare, doar la proteste.

Așa că, hai cu definitiva, că aș vrea să fac baie în fântâna din centru!

PS: Dacă a trebuit să mergem până la Ierusalim, la mormântul lui Iisus, ca să se întâmple asta, ne vom sacrifica și vom mai merge o dată, să-l vedem în pijama cu dungi.

1 Comentariu
  1. Constantin27 Iunie 2018

    Sunt gata sa merg la Roma, Ierusalim, in Tibet (nu glumesc!) ,Salt Lake City si ce alt centru spiritual mai vreti voi, doar ca sa il vad la parnaie pe Liviu Dragnea.
    P.S. As fi mers si la Mecca, dar acolo nu cred ca ma primesc….

Păreri?