La câte evenimente poţi participa în două zile?

Doi bloggeri bucureşteni stăteau de vorbă:

“Mă, câte evenimente avem azi?”

“Cel puţin două.”

“Şi mâine?”

“Tot cam atâtea…”

“Păi şi la care mergem?”

“CUM LA CARE???”

Dacă la Cluj e sărbătoare când e câte un eveniment la care sunt invitaţi şi bloggerii, deşi încep să fie din ce în ce mai multe, cei din Bucureşti sunt inundaţi cu evenimente. Efectiv fac baie în evenimente. Se spală pe cap cu evenimente. Trăiesc la evenimente. Mănâncă (la) evenimente. Se culcă după evenimente. Se trezesc cu o groază de evenimente pe mail. Nu că ar fi ceva rău în asta, dimpotrivă. E bine că online-ul e din ce în ce mai băgat în seamă, pe o piaţă media ce tinde spre tabloidizare totală.

Pentru două zile, am simţit şi noi ce înseamnă să fii blogger bucureştean şi recunoaştem că am fost puţin copleşiţi, dar ne-a plăcut la nebunie! Am fost la 4 (PATRU) evenimente în două zile, doar joi şi vineri, fără să punem la socoteală #prinbucurestiulmeu, despre care vom scrie într-un alt articol, că e de scris.

Nici nu am ajuns bine la Capitală, că am şi tulit-o la relansarea Blogoree, un eveniment intim, dar extrem de deschis, dedicat celor care fac primii paşi în blogging. Platforma îşi propune să fie principalul sprijin pentru un blogger începător, locul unde va găsi informaţii legate de fenomen, sfaturi, metode de promovare şi dezvoltare, totul pentru a parcurge drumul de la primul articol la prima campanie, dacă doreşte aşa ceva, desigur. Ne-ar fi plăcut să avem un asemenea sprijin când am început, dar e bine că alţii au şansa asta şi sperăm să n-o rateze. Din nou, dacă văd blogging-ul ca pe o meserie. Au vorbit Bobby Voicu, Chinezu, Crivăţ, Alex Negrea şi Cristina Popescu de la Romtelecom despre ce va însemna noul Blogoree. Va însemna şi o serie de workshop-uri restrânse în toată ţara, pe diferite teme: content writing, public speaking etc. De urmărit, zicem! Îi mulţumim lui Bobby şi lu’ Crivăţ pentru invitaţie şi îl felicităm pe Toma pentru eveniment!

După un drum de 8 ore plus încă una jumate prin traficul din Bucureşti şi un eveniment bifat, eram deja destul de obosiţi. Credeţi că ne-am dus la culcare, că doar ne aştepta o zi întreagă de stat la Webstock? Nu! Ne-am dus la petrecerea unui moş. Da’ nu orice moş, unu’ bătrân rău, pe la 252 de ani aşa. Vă daţi seama că, atât de bătrân fiind, nu ne-a putut opri să ne dezlănţuim. N-a zis nimic când dansam ca nebunii, când cântam la fel sau când urlam precum descreieraţii. Ne-a privit calm şi părinteşte (buniceşte, mai exact) din pahar, bucurându-se de bucuria noastră. Distracţia noastră a fost un semn că darul pe care ni l-a făcut nouă şi lumii întregi (ce ironie! era ziua lui şi tot el ne-a făcut cadouri!) era unul minunat. Am fost la ziua lui Arthur, în Arthur’s Irish Pub, un pub aşa cum ar trebui să fie: plin de bere bună şi voie. Tot bună. Pălării, oameni unu’ şi unu’ şi Guinness cât cuprinde! Am uitat că şi cât suntem de obosiţi. Mulţumim Chinezu şi Rogalski de invitaţie!

Când ne-am băgat în pat, târziu în noapte, ştiam că ne va fi foarte greu a doua zi. Şi ne-a fost. Dar deja intrasem de tot în pielea bloggerilor bucureşteni.

E destul de greu să scrii despre un eveniment ca Webstock, cel mai mare dedicat online-ului de la noi. Greu pentru că nu-i uşor (pe sistemul “nicio greutate nu-i uşoară, cum nicio boală nu-i sănătoasă) să comprimi atâta informaţie în cuvinte. Şi totuşi, dacă ai mai fost pe la câteva conferinţe, cum e şi cazul nostru, şi eşti şi autodidact, recomandat, într-un domeniu ca online-ul, scopul unui astfel de eveniment este cel descris de Cristi aici. Te comporţi ca un burete şi încerci să absorbi cât mai mult din conversaţii şi networking, pentru a-ţi servi drept sursă de inspiraţie pe viitor. Sloganul oficial Webstock 2011 a fost “power to the web”, dar cel neoficial credem că a fost “banii din blogging”, despre care s-a vorbit mai mult decât ne aşteptam. E oarecum de înţeles, ţinând cont de direcţionarea unor bugete din ce în ce mai mari către online în ultimii ani, dar s-a simţit un pic cam tare acest laitmotiv. Totuşi, nu s-a uitat de conţinut, care a fost şi va fi rege. E de scris mult şi cu pasiune, e muncă de M-lister şi vor veni şi beneficiile, indiferent care ar fi alea, depinde de scopurile fiecăruia, scopuri care ar trebui definite chiar de la început. Cine ne-a plăcut? Cabral, care ne-a îndemnat să ne cunoaştem ca bloggeri şi să ne cunoaştem la perfecţie audienţa, Vlad Petreanu, cu pledoaria lui pentru online, în detrimentul presei aflate în slujba patronilor, Ivan Patzaichin, cu povestea emoţională şi inspiraţională a carierei lui, Zoso, pe care Zicu l-a văzut pentru prima dată în calitate de speaker, cu o prezentare fără perdea despre blog ca profesie, bloggeri mici, bloggeri mari, greşeli de ambele părţi. O surpriză plăcută a fost prietenul Răzvan Baciu, pe care l-am văzut pentru prima dată la costum, care a ţinut o prezentare extrem de interesantă despre gadget-urile viitorului.

Cât despre premii, primele felicitări merg spre Sebi, pentru tot ce a realizat cu “Redescoperă România pe două roţi”, campanie răsplătită cu premiul Evensys. Îi felicităm apoi pe clujenii noştri de la Creative Monkeyz, pentru câştigarea categoriei “Video” şi pe băieţii cu pluta, pentru locul 2 la categoria “Publishing”. Altfel de premii găsiţi la Auraş.

La final, după aproape 12 ore de conferinţă, deja ne întrebam: “oare cum rezistă ăştia din Bucureşti?” Şi ziua încă nu se încheiase. Doar începea, din unele puncte de vedere.

Am aflat de o campanie foarte faină, care sperăm să prindă la poporul ăsta care mănâncă extrem de haotic. Ori băgăm în noi ca sparţii, ori facem risipă. Şi ca să nu mai facem risipă, dar şi pentru că industria alimentară generează anual în lume 3 milioane de tone de deşeuri alimentare, dintre care 1 milion provin din mâncarea pe care consumatorii o lasă în farfurie la restaurante,  conform unui raport lansat de Unilever Food Solutions, s-a inventat conceptul de doggy bag: punga în care pui mâncarea care nu mai intră la pachet. Până la urmă, de ce n-ai cere la pachet, dacă tot ai plătit? E mâncarea ta, faci ce vrei cu ea şi cel mai bine ar fi să nu o transformi într-un deşeu! Mai ai şi pentru acasă şi faci şi un bine lumii. Sigur, la noi, multora le e jenă sau îi doare în fund de o chestie care în statele civilizate e ceva banal. Nu-i nicio ruşine să iei mâncarea la pachet, oameni buni! Noi o facem de fiecare dată când rămâne ceva şi aşa ar trebui să procedeze orice român destupat la cap. Bine, de la cina-eveniment la care am fost invitaţi, n-am luat nimic la pachet, pentru că eram rupţi de foame, dar ne scoatem, pentru că o facem frecvent. Fără nicio jenă. Mulţumim Raluxa şi celor de la Makesense pentru invitaţie!

Apoi, a urmat petrecerea Webstock. Despre care nu se poate povesti. Chiar nu se poate. Ce putem să vă spun e că am implementat conceptul de Trolli de la Căpâlna la Capitală. Cu succes, am adăuga. Per total, s-a trollat la greu, iar videoul de mai jos e sugestiv:

(da, Zicu e cel de la percuţie.)

Şi după toate astea, sămbătă ne-am plimbat #prinbucurestiulmeu, dar despre asta, într-un episod viitor. No, ziceţi şi voi, nu-i greu să fii blogger bucureştean? :))

Să nu disperăm, totuşi, că, după cum spuneam, nici noi nu ducem lipsă. De exemplu, mâine, sau azi, depinde când citiţi articolul, de la ora 14, din faţa sediului Raiffeisen Bank din Piaţa Unirii, în cadrul proiectului “Oraşul pe bicicletă“, se pedalează prin Cluj alături de nimeni altul decât Chinezu! Din păcate, foarte din păcate, noi vom fi la joburi şi vom rata evenimentul, dar voi puteţi merge liniştiţi să faceţi puţină mişcare şi să promovaţi sportul în rândul clujenilor.

5 Comentarii
 1. ovi sirb27 Septembrie 2011

  Am auzit ca-s unii care merg si la 15 evenimente pe zi…

 2. zicu27 Septembrie 2011

  @ovi sirb: Da, asa se zvoneste, nici nu mai stii ce sa crezi…

 3. brylu27 Septembrie 2011

  Stiam io ca lui Toma ii lipseste ceva ca sa fie perfect. Vocea ii lipseste. Asta era

 4. […] Webstock 2011 şi multă distracţie alături de gaşca veselă – Denisa, Alina şi Zicu (TVDece-ii), Gaben, Sebi, Crivăţ şi Sorin.Am ajuns în Bucureşti joi spre seară. Nu am avut timp nici […]

 5. tac'su27 Septembrie 2011

  foarte simplu: la cate vrei

 6. Toma27 Septembrie 2011

  Pletosule, te iau la one on one oricand, pe ce melodie vrei tu. Sonorizarea cameramanului a fost problema :)))

 7. […] a fost un bun prilej de networking si astfel am avut ocazia sa-i cunosc pe zicu si florica de la tvdece (cu zicu ma intalnisem si cu o seara inainte la Arthur’s Day, dar altfel e intr-un cadru mai […]

Păreri?