Jocurile Foamei în online

UPDATE: Concursul s-a încheiat! Mulţumim tuturor pentru înscrieri! Vom delibera, iar câştigătorul va fi contactat de către cei de la Okian!

UPDATE 2: Câştigătoarea concursului e Alexandra Ghiţă, cu răspunsul. O felicit şi îi doresc să se bucure de cărţi, la fel cum m-am bucurat şi eu!

Într-un viitor postapocaliptic, conducătorii online-ului selectau, în fiecare an, 24 de bloggeri (câte o bloggeriţă şi un blogger din fiecare dintre cele 12 districte) pentru a se înfrunta în Jocurile Scrisului. Asta pentru a le aduce aminte că nu e bine să se răscoale împotriva celor care fac legea.

Cei 24 de bloggeri se numeau tributuri şi trebuiau să se înfrunte în scris până la epuizare. Erau închişi într-o încăpere şi scriau până picau. Un fel de maraton de blogging. Groaza se putea citi pe faţa locuitorilor din cele 12 districte înainte de extragere: “Oare voi fi atât de ghinionist încât să mă aleagă? Cum să scrii atâta?” Pentru nişte oameni care trăiau la limita subzistenţei scrisului, abia dacă prindeau campanii să pună ceva pe masă, “Jocurile Scrisului” erau îngozitoare: trebuiau să scrie mult, trebuiau să scrie bine, trebuiau să reziste. Întrebarea tot revenea: “Cum să scrii atâta?”

Odată ajunşi în arenă, fiecare era pe cont propriu. Doar unul putea câştiga. Să înceapă “Jocurile Scrisului”!

Nu sună prea bine, nu? Mă gândeam eu. Mă întreb, oare câţi bloggeri ar rezista?

Povestea de mai sus este o încercare de adaptare a ideii din spatele filmului “Hunger Games“, pe care l-am văzut recent şi mi-a plăcut foarte mult. Dacă nu l-aţi văzut, vi-l foarte recomand!

Mi-a plăcut atât de mult, încât mi-am dorit să citesc şi cărţile. Ca şi data trecută, prietenii de la Okian au fost pe fază şi mi-au trimis trilogia, gest pentru care le mulţumesc foarte mult. Au reuşit din nou să mă surprindă extrem de plăcut. Cât despre cărţi, efectiv le-am devorat. Sunt genul de cărţi de care nu te poţi dezlipi, nu-i de mirare că trilogia e bestseller la nivel mondial: a fost tipărită în 32 de ţări la doar 6 luni de la lansare, e recomandată de toate revistele de profil şi de marile lanţuri de distribuţie ca una dintre cele mai bune cărţi ale anului 2008.

Ei, tot ca şi data trecută, cei de la Okian vă oferă şi vouă cele trei cărţi, în română sau în enlgeză, alegerea voastră.

Ce trebuie să faceţi? Intraţi pe pagina de facebook Okian şi lăsaţi pe wall-ul lor răspunsul la întrebările: “Citim prima dată cartea sau vedem filmul, e importantă ordinea? Şi cât de tare ne influenţează cartea pentru a da o notă filmului?”, cu menţiunea concurs “Jocurile Foamei” tvdece.ro. Cel mai original răspuns va primi din partea Okian cele trei volume ale seriei, în limba pe care o doreşte: română sau engleză. Deci, încă o dată, concursul nu se desfăşoară aici, ci pe pagina de facebook Okian!

Concursul începe acum şi se încheie luni, 23.04.2012, la ora 12:00!

Să înceapă “Jocurile Scrisului”! Baftă!

9 Comentarii
 1. Cristi19 Aprilie 2012

  Nu prea citesc beletristica in general, dar m-ai facut curios. De cand am citit Legenda lui Tarzan prin clasa a 8 a, nu am mai gasit nicio carte de care sa nu ma pot dezlipi pana nu o termin de citit :)

 2. zicu19 Aprilie 2012

  @Cristi: Crede-ma, asta asa e!

 3. Oana Trif19 Aprilie 2012

  Din cate am citit despre ele, seamana un pic cu Lord of the Flies, ceea ce pe mine m-a facut instantaneu sa vreau sa le citesc. Ar fi un gest frumos sa le imprumutati si unei vecine, asa, ca poate vreodata aveti nevoie de-o cana de zahar, sau de-un ou, ceva :D

 4. Vlad20 Aprilie 2012

  Mie filmul mi s-a parut de puberi fara suparare dar cite capete atatea pareri

 5. Cezara20 Aprilie 2012

  Eu chiar săptămâna trecută am terminat de citit cărțile, tot după ce am văzut filmul. Le-am dat gata dintr-o suflare! Foarte, foarte faine :D

 6. zicu20 Aprilie 2012

  @Oana Trif: Desigur :d

 7. Edy24 Aprilie 2012

  Eu am participat dar nu am castigat :(.Am vrut sa pot citi si eu cartile deoarece parintii nu prea au bani sa le cumpere asa ca… pot sa-mi pun pofta in cui si sa ma multumesc cu filmul :(.

 8. zicu24 Aprilie 2012

  @Edy: Imi pare rau, poate data viitoare :(

 9. Ghita Alexandra24 Aprilie 2012

  Hei, va multumesc pentru premiu. Abia astept sa intru in posesia lui:).

Păreri?