Ce am învățat din călătorii: să ne bucurăm mai mult de libertățile noastre

Nu facem ore întregi pe avion și ne rupem de oboseală doar ca să ne punem fundul la plajă. Ne place să învățăm ceva din fiecare călătorie, fie că e la o oră de zbor sau la zece. E printre cele mai bune moduri să înțelegi lumea în care trăiești.

Azi, două lucruri din două țări diametral opuse, dar cu un punct comun: libertățile reduse ale oamenilor.

Am povestit aici despre sistemul castelor din Sri Lanka. Te naști într-o castă și ești “condamnat” să-ți trăiești toată viața între limitele ei. Asta are un impact major asupra relațiilor dintre oameni, în special cele sentimentale. Ghidul nostru ne-a povestit, și nu avea de ce să ne mintă, un lucru și mai grav, din perspectiva unui occidental: în Sri Lanka nu există conceptul de concubinaj, ergo nu poți trăi cu o persoană înainte de căsătorie. Dacă stai mai mult de TREI zile în aceeași casă cu cineva și nu sunteți căsătoriți, dacă vă reclamă cineva bărbatul e arestat pe loc. Ia gândiți-vă puțin la asta.

Cuba e o țară specială, extrem de frumoasă, dar cu o istorie zbuciumată și un popor ținut captiv în sărăcie de cei care i-au condus. Internetul în Cuba e ca și inexistent. Există niște cartele, cu care ai acces câteva ore în anumite locuri, dacă ai noroc să prinzi semnal. În acest context, vine povestea PRIMULUI magazin online de fashion din istoria Cubei. Gândiți-vă ce înseamnă asta în 2018, când sunteți la câteva click-uri de, practic, orice v-ați dori să cumpărați.

“Păi stai, ne comparăm noi cu țările astea? Ce urmează, să ne comparăm cu Coreea de Nord?” o să ziceți. Nu asta e ideea, ci că prea luăm libertățile noastre de-a gata și considerăm că ni se cuvine absolut totul.

1 Comentariu
  1. Steli1 Martie 2018

    Luam totul de-a gata si acceptăm totul de-a gata. Foarte foarte mult mai avem de învățat despre noi si despre alți. Chiar mi-a plăcut articolul acesta.

Păreri?