Ăștia ne vor plăti pensiile?

Când eram și mai tineri decât acum, existau oameni care se uitau în urmă la noi și se întrebau ce se va alege de noi. Noi le vom plăti pensiile? Suntem încă o generație ratată? Eternele prejudecăți sumbre, care condamnă niște tineri înainte să demonstreze ceva.

Dar privitul în urmă la viitor e un exercițiu bun, dacă o faci cu responsabilitate. Da, vei vedea și comportamente cu care poate nu ești de acord, vei vedea clișee și stereotipii, important e să te detașezi, să observi generațiile care vin în ansamblu și să nu te grăbești să pui etichete. Pentru că s-ar putea să ai surprize.

Oamenii se uită în urmă la tineri cu scepticismul provenit din teama naturală de necunoscut. “Cine sunt acești oameni care vor fi viitorul țării? Ce vise au? Ce idealuri? De ce nu-i înțelegem?” Ce pot face tinerii e doar să spargă prejudecățile și să demonstreze că toate temerile în privința lor au fost nefondate. Cât de bine te simți acum, când ai o carieră frumoasă, gândindu-te la toți oamenii care considerau că faci parte dintr-o generați ratată?

Dar ce faci când te uiți în urmă și te simți în urmă? Ce faci când ești tânăr și tinerii care vin din urmă sunt un tăvălug inteligent, care te face să te simți prost cu tinerețea ta? Vorba aia: noi o ardeam prin curtea blocului, prin discoteci, iar ăștia programează viitorul.

Cam așa ne-am simțit sâmbătă și duminică la Innovation Labs, la invitația celor de la Orange. Compania este partenerul principal în acest proiect și a propus pentru acest an introducerea domeniilor agricultură și cibersecurity, domenii cu potențial de creștere foarte mare. Mai multe informații despre implicarea Orange în Innovation Labs aflați din acest video.

Și știți ce am făcut când ne-am uitat în urmă și ne-am simțit în urmă? Am aplaudat. Că efectiv n-am avut altă reacție la dispoziție. De fapt, am și zis “BRAVO!” cu gura, dar tot acolo e.

Cum să nu te simți în urmă, când vezi niște oameni pe la 20 de ani și un pic, care s-au gândit la o aplicație care să ajute pacienții să facă acasă exerciții de recuperare kineto?

smart kineto

Sau o platformă bazată pe realitate virtuală, pentru instruirea celor care lucrează în meserii periculoase?

O platformă care să susțină micii producători agricoli?

Idee de platformă care își propune să sprijine producătorii locali #InnovationLabs #Orange

Posted by Răzvan Dragoș on Saturday, March 12, 2016

Un încărcător de telefon pentru toate tipurile de prize din lume?

O aplicație care să pună în legătură proprietarii de câini cu cei care doresc să-i plimbe?

10155393_1110076869032019_540543177921206678_n

O aplicație care să-i ajute pe cei care se pregătesc pentru examenul auto?

"Șofer online", aplicație dedicată celor care se pregătesc pentru examenul auto #InnovationLabs #Orange

Posted by Răzvan Dragoș on Sunday, March 13, 2016

Și știți ce e și mai important decât faptul că ne umilesc cu inteligența lor în IT? Sunt foarte ancorați în realitate. Nu vor să dezvolte lucruri idealiste, ci platforme/aplicații care să schimbe în bine, cu adevărat, viețile oamenilor. Să schimbe lumea, dar nu visător, ci pragmatic. Iar asta te face să te simți pe mâini bune.

Ăștia ne vor plăti pensiile? Doamne-ajută!

7 Comentarii
 1. Haivas17 Martie 2016

  Ăla cu roșiile, așa pragmatic cum ziceți voi că e, nu știe că sunt/au fost zece tentative de a face ce zice el?

  • Zicu18 Martie 2016

   Oare Zuckerberg nu știa că au fost mai multe tentative de rețele de socializare înainte să lanseze facebook?

 2. Dan C17 Martie 2016

  Nu vreau sa fiu carcotas, dar probabil o parte din ei vor plati pensiile celor din Silicon Valley.

  • Alex17 Martie 2016

   Pai si ce e rau in asta? Sa ne motiveze si statul rroman si o sa ramanem sa platim pensiile aici.

  • Alin17 Martie 2016

   Pana produsul ajunge in Sillicon Valley, impozitele sunt platite in Romania, un aproximativ 30 % din profit, nu contest acest procent ci contest doar faptul ca nu-s destui bani la pensii cu toate ca statul imparte cu mine castigul, nu invers.

  • Zicu18 Martie 2016

   Oricum, comentariul lui Dan e parfum! :))

 3. radu19 Martie 2016

  eu nu am inteles inovatia pe care o aduc, mare dreptate are Zoso cu antreprenorul roman, ia un produs deja lansat, ii trage o dunga galbena si il pune la vanzare.

Păreri?