Influencerii pe rit nou

Citeam articolul lui Alex și mă gândeam la oamenii care erau în online cu mult înainte de a intra noi, în 2009, și care scriu și acum. Și Hoinaru e unul dintre ei. Oameni care s-au ridicat prin muncă și au continuat prin muncă, fără a se autosanctifica. Uitați-vă la Cetin și Vali, care erau primii în top când am intrat noi în online, sunt și acum, dar n-o să-i vedeți autointitulându-se “influenceri”, pentru că nu au nevoie: când dau cu link-ul, se simte. Ca ei, mulți alții care au muncit enorm și au trecut peste toate valurile care trebuiau să îngroape blogging-ul publishing-ul independent. Cum e Radu, de exemplu. Muncă și bun simț, asta cred că definește oamenii care au trecut testul timpului în online.

Mi se pare că influencerii ăștia pe rit nou au ajuns prea repede sus, arzând niște etape. Nu spun că n-au muncit, fiecare după posibilități, dar un om de succes muncit nu se prea urcă pe un piedestal, de unde așteaptă să-i fie pupate picioarele. Un influencer adevărat e ocupat să livreze, că acolo i se vede valoarea. Din ce aud, că circulă multe povești, ca în orice industrie, multe din tinerele speranțe ale online-ului românesc se cred niște zeități. Și nici nu trebuie să aud, e ușor să-ți dai seama din comportamentul pe care îl afișează.

Influencerii adevărați n-o să pună niciodată doar câteva insta stories în scârbă, într-o campanie pe câteva sute bune de euro. Le-ar fi jenă față de agenție, față de client, față de ei înșiși. Când ai muncit la reputația ta, muncești în continuare să ți-o păstrezi. Văd unele fătuci din astea prea băgate în seamă care postează de parcă ar trebui să dea la sapă, nu să promoveze brand-ul care le-a plătit. Dacă se poate, insta stories, să se spele repede pe mâini. Am văzut influensărițe, cu zeci de mii de followeri pe social media, care au reușit să influențeze doar câțiva oameni să vină la un eveniment. Se vehiculează sume imense pentru un clip pe facebook, care știm cum contorizează vizualizările, da?

Nu, nu e nimeni invidios pe voi că faceți bani, dar mai cu bun simț, fete și băieți, că într-un an-doi o să vă stricați singuri jucăria.

2 Comentarii
  1. Maria7 Iulie 2017

    Corect! Excelent spus! Si nu strica doar jucaria lor ci strica piata!

  2. Malin7 Iulie 2017

    Vremurile se schimba, oamenii se schimba. Cred ca n-are rost sa ne lamentam pe subiect. Totul tine de o evolutie normala a lucrurilor.

Păreri?