În Maramureș, mâncarea nu ține cont de oră

– No, v-aţi trezit?

– Ne-am!

– V-a făcut mama de toate! Cu ce vă servesc la micul dejun?

– Apoi, ce ai?

– Sarmale proaspete, acum luate de pe foc, guiaş bun de-ți bați copiii și nişte pulpe cu piure sau cartofi natur şi ardei copţi! No? Vă fac şi o cafea mare, să începeţi ziua cu bine!

– Tu, mamă, da’ e abia 10 dimineaţa…

– Aşa, şi?

– Apoi, îi cam devreme pentru mâncărurile astea…

– Da’ ce contează, dragă? Tot mâncare e! Hai că vă dau şi o pălincă bună, să nu vă pice greu! Deci, sarmale cu smântână să fie?

Maramureş, singurul loc atemporal culinar din lume.

6 Comentarii
  1. Vasile Manu2 Septembrie 2013

    deci daca meniul ăla e dimineaţa, nu vreau să-l văd pe ăla de la prânz sau cină :))

  2. florica2 Septembrie 2013

    @Vasile: Se ia un porc, se ia un kil de palinca de prune… :))

  3. Geta2 Septembrie 2013

    Daca zici tu ca numai in Maramureş, atunci si Huedinul tot acolo e :P

  4. Rares2 Septembrie 2013

    haha :) la ce adresa se mamanca asa bine :)?

  5. Miere Sabadus2 Septembrie 2013

    Ha ha, poi nu stiti voi de ce ii omineste cu asa ceva. Dupa o asa mancare nu-i pune in fata calculatorului stati linistiti :).

  6. Ciprian5 Septembrie 2013

    Decât clasicul mic dejun, cu pită şi unt şi o cană de cafea.

Păreri?