În ce univers aș putea fi vreodată designer?

De când lucrez în advertising, tot timpul m-am întrebat: oare cum ar fi să fiu un creativ complet, adică să știu și partea de design? E frumoasă munca de copywriter, poate cea mai frumoasă dintr-o agenție, e frumos să lucrezi cu idei și cuvinte, dar sunt multe situații în care vrei să exprimi idei prin imagini și nu ai cum. Și trebuie să aștepți până are un designer timp pentru ideea ta. Și poate nu va reuși s-o exprime fix cum e în capul tău. Și intervin frustrările: “de ce nu știu și eu design? de ce nu sunt art director?”

Vă zic eu de ce. Pentru că un designer bun stăpânește, în primul rând, elementele de bază. Un designer bun trebuie să știe să deseneze pe hârtie și doar apoi să “picteze” pixeli. Or, cum aș putea fi vreodată designer, când eu, la 29 de ani, încă desenez o casă așa?

Photo 04.04.2013, 11 47 50

Talent sau ce?

E cel mai simplu mod de a desena o casă, învățat încă de la grădiniță. Ei, eu am rămas acolo: un pătrat cu un triunghi deasupra, două pătrate și un dreptungi la interior și gata casa! Artă, ce să mai! Bine, sunt sigur că mulți oameni desenează o casă la fel ca mine, cum sunt la fel de sigur că unui designer i-ar ieși mult mai bine. Și așa s-a dus pe apa sâmbetei visul meu de a deveni designer.

Dacă eram, probabil mă atrăgea provocarea Beck’s. De ce? În primul rând pentru că tot timpul am apreciat brandurile care au avut curajul să-și lase produsele pe mâinile consumatorilor, să se joace cu ele, să le reinventeze, să le treacă prin filtrul imaginației. Apoi, deoarece cred că e o provocare pentru orice artist să-și testeze creativitatea pe un brand mare.

Brand-ul Beck’s, care de 25 de ani susține inovația în artă, a avut curajul ăsta. S-a gândit la cei mai talentați decât mine și a lansat provocarea “Vezi dincolo de etichetă”! Știi să desenezi o casă mai bine decât mine? Felicitări, ești artist! Redesenează eticheta Beck’s și poți fi unul dintre cei 4 mari câștigători ai unui kit profesionist de design. De asemenea, votezi creațiile înscrise în concurs? Ai premii săptămânale! Colecționezi etichete Beck’s? Ai premii zilnice! Toate premiile le găsiți aici.

Fie că ești profesionist sau amator, acum e momentul să-ți arăți mușchii creativi!

Nu pot să nu mă întreb: oare cum ar arăta casa mea pe eticheta Beck’s?

2 Comentarii
  1. Dragos Mone8 Aprilie 2013

    eu sunt inginer constructor si tot asa desenez o casa cand nu e ceva profesional.

  2. Cristian Florea14 Aprilie 2013

    Apropo de curajul de a-ţi lăsa eticheta pe mâna oamenilor, uite aici trolling: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=522516337805092&set=a.185139888209407.48463.185129368210459&type=1

Păreri?