În anul Domnului 2011

În secolul în care ne uităm la televizoare 3D, în care ne trăim viaţa online, putem divide atomi în laboratoare sau putem aduce copii pe lume fără să facem sex, unele lucruri rămân neschimbate pentru români.

E ca şi cum noi, ca popor, suntem programaţi genetic să ne ţinem cu dinţii de trecut, prostie, laşitate şi, în loc să evoluăm, ne complacem în mocirla unor vremuri demult apuse. De aici, din rahat, ne dăm cel mai bine cu părerea despre orice, oricine. Pentru că putem. Nu ne permitem să evoluăm, că dacă, doamne fereşte, devine unu’ mai bun decât noi? E mai ok aşa, să ne ţinem unii pe alţii acolo, jos, unde ne putem evalua reciproc mediocritatea.

Datorită motivelor de mai sus, şi nu numai, eu, Florica, mi-am consumat două săptămâni din viaţă pentru înfiinţarea unui rahat de PFA (în Ungaria, toată procedura durează undeva la o jumătate de oră). Le voi recupera vreodată? Cu siguranţă, nu, deci statul mi-e dator cu încă două săptămâni. După asta, am venit de la Baia Mare la Cluj cu un amărât de autocar, care a făcut patru ore, în loc de două, cum ar fi normal, având asupra mea o PLASĂ plină cu DOCUMENTE! Da, în anul Domnului 2011, an în care totul se petrece online, am venit cu o PLASĂ de documente!

Sigur, sigur am ieşit din peşteri?

7 Comentarii
 1. MIN19 Ianuarie 2011

  E ma! Dar nici televizoare 3D nici divizari de atomi nu ai sa vezi realizate in Romania! :))

 2. calinlupo19 Ianuarie 2011

  :)). In Estonia poti sa iti infiintezi o firma in 15 minute … pe net. Stai cu curu in fotoliu si cu berea in mana si iti faci firma. Io asta nu pricep. De ce romanii se strofoaca sa faca lucrurile complicate. Deci nu ca asa le ies. Depun efort serios sa traga un cacat mare. Cand sunt atatea chestii misto in alte tari. Sa mearga nenea boc cu 10 litri de horinca de la el de acasa la un alt prim ministru si sa ii zica … bah dai sistemu ala informatic pe palinca asta? Se scuipa in palma si o facut intelegerea. Ce tot atata …

 3. florica19 Ianuarie 2011

  @calinlupo: Io ce ziceam? Numa’ la noi e mai cu mot. Practic, zici ca fac tot posibilul sa te impiedice, nu sa te ajute.

 4. Lizu19 Ianuarie 2011

  Bafta!!! Sa vezi de acum distractie pe la finante. Declaratii, impozite… :)))) foarte trist sistemul

 5. Vlad19 Ianuarie 2011

  voi va dati seama cata spaga nu s-ar mai da? hai dati-o’ncolo de treaba, bugetarii cu ce ar mai trai saracii de ei???

 6. Tudorbuda20 Ianuarie 2011

  E ok, esti in grafic. Mi-au trebuit 2 saptamani inainte de sarbator si una dupa, sa-mi rezolv o reactivare a firmei, ca sa pot sa vand o masina de pe firma, masina pe care o cumparasem din germania. Toate astea pentru ca statul roman tinea neaparat sa ciupeasca impozitul pe cateva zile, pentru o masina a carui impozit anual nu trece de 60 lei. Pentru 9,7 lei am umblat 3 saptamani si am cheltuit alte 3-4 milioane.
  Chestie care, in germania, as fi terminat-o in 20 min. cu tot cu inmatriculatul masinii (treaba care, la noi, i-a luat 2 saptamani prietenei mele)

 7. vlad20 Ianuarie 2011

  ba e trist, da’ romanii sufera de sindromul gandacului de borcan…pui 10 gandaci intr-un borcan si cum unu incearca sa scoata capu afara, alti 4-5 il trag inapoi…

 8. […] este inspirat(ca sa nu zic copiat) de la copiii de la tvdece care se mirau de cate hartii iti trebuie in 2011 pentru un […]

Păreri?