Ignoranța e o binecuvântare

A devenit deprimant să intri pe facebook.

Tot al doilea post e o știre despre ce mizerii au mai făcut ăștia, o opinie apocaliptică despre ce ne așteaptă. De la începutul anului ne tocim nervii, ieșim în stradă, ne urlăm neputința, discutăm peste tot, citim, ne documentăm, ne enervăm, ne certăm, ne frustrăm, ne vine să ne luăm lumea în cap. A fost un an de uzură, pe care îl încheiem obosiți, dezamăgiți, lipsiți de speranță. Noi, ăștia cărora ne mai pasă ce se întâmplă cu țara asta. Cred că ăsta a fost și scopul: să ne obosească. Se vede după cum a scăzut mobilizarea în stradă.

Și mă gândesc cât de liniștiți așteaptă sărbătorile oamenii care n-au fost afectați de ce s-a întâmplat în ultimul an. Oamenii pe care îi doare în fund de România. Oamenii mulțumiți că au primit ceva la salariu sau la pensie, fără să știe și să le pese de consecințe. Oamenii pentru care nu a existat ordonanța 13, noul cod fiscal sau legile justiției. Oamenii străini de democrație, stat de drept, uniunea europeană, demnitate, respect, bun simț. Oamenii pe care oricât i-ai batjocori, te vor vota din nou. Oile României.

Ignoranța, creierul neted și mentalitatea de sclav sunt niște binecuvântări.

4 Comentarii
 1. M.S.R.M.15 Decembrie 2017

  Of, ca (din păcate) bine zici..

 2. TmBlog16 Decembrie 2017

  O sa ajungem ca in Transnistria

 3. Gaby Gabriela18 Decembrie 2017

  Trist, dar adevarat.

 4. Malin29 Decembrie 2017

  La o concluzie similara ajungeam si eu in urma cu un an: https://zpoz.net/TgE9n; doar ca eu constatam nivelul asta de ignoranta si pe anumite bloguri, mai ales la sectiunea de comentarii. Nu neaparat doar pe Facebook.

Păreri?