Să nu vă mai aud cu iernile de altădată

În ultimii ani, am tot auzit suspinele iubitorilor de “ninge ca-n povești” că “unde sunt, domne’, iernile de altădată?” Unde sunt iernile alea în care ningea din decembrie până-n martie? Unde sunt troienele prin care trebuia să ne săpăm drumuri? Unde sunt iernile pitorești de la țară, de rămâneam blocați în casă cu zilele și stăteam la gura sobei și ascultam povești? Unde e zăpada aia sănătoasă, care îngroapă orașul și nu se mai cunoaște om de om de zăpadă?

Dacă aș fi dictatorul vremii, ar ninge de Crăciun, apoi iarna s-ar retrage cât mai sus la munte, să se bucure iubitorii de ea cât vor. Iar la oraș s-ar instala o primăvară plăcută, cu vreo 20 de grade, cât să zicem că e un pic prea friguț ca să fie vară. Atunci să văd câți iubitori de iarnă ar mai fi!

Dar anul ăsta n-aveți de ce să vă mai plângeți. Ninge cu ură din decembrie și nu pare că se va opri curând. A nins cât să vă luați porția de povești pe tot anul. A nins de parcă a promis asta PSD în programul de guvernare. A nins de parcă cineva ar avea ambiția să ne arate cât de mult poate ninge. A nins de parcă cineva îi urăște pe cei care au mașini. A nins și încă mai ninge.

Să nu vă mai aud.

9 Comentarii
 1. vali16 Ianuarie 2019

  nu știu cum e la voi, dar la brașov nu prea ninge.

 2. hoinaru16 Ianuarie 2019

  A nins şi la Bucureşti, dar într-un ritm perfect, cât să nu fie nevoie să dai deloc la lopată. Ninsoare moderată jumătate de zi, apoi temperaturi mai ridicate cât să se topească, apoi iar ninsoare după câteva zile şi tot aşa.

  Cred că s-a defectat ceva la voi acolo.

  • Zicu16 Ianuarie 2019

   Da, fiind în Ardeal, acum au ajuns și la noi iernile de altădată…

 3. Dragos16 Ianuarie 2019

  La Timisoara nu prea ninge. Asta inseamna sa ai primar de valoare!

 4. Constantin16 Ianuarie 2019

  Ce iarna fratilor? Azi am avut 13 grade Celsuius cu plus….in Torino…:)

 5. ion22 Ianuarie 2019

  daca ar fi promis psd ninsoare in campanie,99% nu vedeam un fulg

 6. GeorgeCT25 Ianuarie 2019

  Constanta, 11 grade, nici urma de zapada..ne doare la banana! :))

Păreri?