Hoața de brichete

Am o prietenă, nu vă spun cine (Oana), care fură brichete.

Nu are rost să o dau din peniță sau PR, nu are rost să mă ascund după cuvinte meșteșugite, femeia fură brichete, nu este alt mod mai frumos de a vă explica. Fură. Brichete.

Nu o face conștient. Pur și simplu, dacă vede o brichetă pe masă, o ia, își aprinde țigara, o pune pe pachetul ei de țigări și cumva, nu știm cum, ajunge în poșețica ei. Dacă i-ai răsturna poștele sau rucsacurile ai afla răspunsul la întrebarea: “unde se duc brichetele când se duc?”

Și dacă vă gândiți că există și o parte bună a poveștii, gen ne putem baza pe Oana când avem nevoie de foc, vă înșelați amarnic. Odată furate, dispar ca prin magie. Aproape de fiecare dată cere foc.

Prietenii o știu deja și încearcă să-și protejeze brichetele. Uneori le iese, alteori nu, cum vrea domnul. Sau doamna. Eu însămi am fost ușurată de x brichete. Cel mai fain e când primesc ocazional brichete de la ea, pe care le recunosc ca fiind ale unor prieteni/cunoscuți/clienți și așa mai aflu pe cine a prădat.

Spaima brichetelor, cum este cunoscută în unele cercuri, te scapă de foc cu zâmbetul gingaș și inocent.

A fost totul fun and games pentru mine, până într-o zi când am realizat că am intrat și eu pe lista neagră a hoților de brichete. Am cerut, nevinovată, un foc unui colaborator. Omul s-a uitat lung la mine, m-a scanat din cap până-n picioare și… mi-a dat foc din mâna lui! Da, oameni buni, omul nu a avut încredere să-mi dea bricheta nici pentru o nenorocită de secundă! Acolo am ajuns!

Degeaba am protestat, implorat, am bătut din piciorușe, răul a fost pricinuit: sunt în clubul select al hoților de brichete.

Ce bine e să ai prieteni!

10 Comentarii
 1. PareriRazlete25 Aprilie 2018

  Nu mai bine fumezi IQOS si scapi de grija brichetei?

  • florica25 Aprilie 2018

   De ce crezi ca nu ar fura si aia? Cu totul! :))

 2. Iulia25 Aprilie 2018

  Si eu le “strang”. Din cand in cand fac curatenie in geanta si incerc sa le returnez. Insa se pare ca o fac foarte discret, ca inca nu ma banuieste nimeni pe mine cand dispare o bricheta.

  • florica25 Aprilie 2018

   Oana merge pe “Doua mere, doua pere/Ce se fura, nu se mai cere!” Sau da vreodata inapoi :))

 3. Bubu25 Aprilie 2018

  Nunu. Omul era cavaler si oferea foc ca in secolul 19 :D.

 4. Mircea25 Aprilie 2018

  Oana n-are nicio vină, doar una genetică eventual, dar cum părinții nu ți-i poți alege rămâne cum se zice în asemenea situații: așchia nu sare departe de trunchi. Cineva din arborele genealogic era spaima pixurilor din primărie! Cum apărea persona în vreun birou, cum toată lumea punea mâna pe pixurile de pe birouri și le ferecau prin sertare, buzunare sau poșete!

 5. Dan Andrei25 Aprilie 2018

  Poate îi sugerezi să treacă la “colecționat” pixuri, așa salvezi brichetele.

  • Florica25 Aprilie 2018

   Am vorbit cu Oana, a zis ca nu prezinta interes :)) Ii plac brichetele! :))

Păreri?