Cum funcționează o țară care nu e România

Imaginați-vă că sunteți într-un autocar, în România, iar o domnișoară se duce la șofer să îi spună că a fost hărțuită de un bărbat din spate. Imaginați-vă cam care ar fi replica șoferului. Bag eu o fisă:

“Ce v-o făcut? V-o hărțuit? Lăsați-mă cu prostiile astea, că am de condus!”

Eram pe traseul Ierusalim-Tel Aviv și o domnișoară se duce plângând la șofer. Aparent, un meltean o ridicase de pe loc, să se așeze el, apoi ar fi batjocorit-o și i-ar fi făcut avansuri. Curajos băiatul, având în vedere că erau vreo trei militari în autocar, cu pușca la ei, armata fiind obligatorie în Israel. Unul din ei a și luat-o sub aripa lui pe victimă.

Știți ce a făcut șoferul?

A oprit instant autocarul și a chemat poliția. Scurt pe doi, în pustietate, fără discuții. Nu că “să vedem, să discutăm, să ne înțelegem.” Chemat poliția și rezolvă ei problema. Spirit civic și încredere în autorități.

După vreo 20 de minute, a venit poliția. O domnucă minionă și firavă, de părea că o poți destabiliza cu un strănut, a intrat în autocar, i-a făcut semn gibonului să coboare, ăla s-a executat instant, fără comentarii. L-au reținut și aia a fost.

Sunt curios dacă și cum va fi aplicată legea asta.

3 Comentarii
 1. ady16 Iulie 2018

  ”păi ce v-a zis, doamnă/donșoară?” ”aia, aia și ailaltă” ”păi, și vreți să-i distrugeți omului viața numa’ din atâta, a glumit și el, nu știți de glumă?!”
  când o aud p-asta cu gluma mi se zbate o venă la tâmplă (deși asta cu gluma e mai mult la ”glumele” extrem de proaste între cunoscuți și eu personal n-am mai auzit-o de ceva vreme; nu am umor și am făcut asta cunoscut în toate bulele în care mă învârt).
  ei glumesc și e ”numa’ atâta” și mie mi se face inima mică când trec pe lângă grupuri de la 2 bărbați (ce zic eu bărbați?! băieți) în sus și când ajung mai târziu acasă merg la limita alergării și mă gândesc mereu cu ce-aș putea lovi. (pont, o caserolă de sticlă termorezistentă nu doar că e mai sănătoasă ca una de plastic, dar lasă și vânătăi mai zdravene :) )

 2. TmBlog17 Iulie 2018

  In Israel armata este obligatorie, 3 ani pt barbati si 2 ani pt femei ;) Femeile fac armata mai mult in politie sau in politia militara. Am o amica, fosta lunetista, in Israel, in 2 ani a pierdut sirul la confirmed kills la gardul cu Palestina. Asa ca femeile sunt bad asses in Israel ;)
  Apropos, de la aeroport la hotel, nu ati fost dusi/escortati de armata? :D

 3. HEX1 August 2018

  Până nu vom ucide corupția, nimic nu se va schimba. Orice schimbare începe de la TINE!

Păreri?