Gabriela vă așteaptă la maraton!

Am o prietenă care aleargă de rupe. Aleargă prin parcuri. Aleargă în vacanțe. Aleargă la maratoane. Aleargă oriunde. Îşi pune căştile, îşi goleşte mintea şi aleargă. O cheamă Gabriela. E foarte discretă, i-am zis că scriu despre ea și abia am convins-o să mă lase, deși i-am spus că nu are cum să afle nimeni cine e. Gabriela are în subordine 40 de oameni, e femeie de carieră, temută printre angajaţi şi deloc simpatică, pentru că îşi face bine treaba. Noi îi spunem că e workaholică, ea ne zice că e dedicată. Dar când îşi pune echipamentul de sport, se transformă într-un copil care a primit cheia de la Disneyland. Indiferent dacă plouă sau ninge, Gabriela aleargă minim 10 kilometri pe zi. Unele femei îşi regăsesc echilibrul prin shopping, Gabriela aleargă.

Când i-a murit pisica, Gabriela nu a plâns, dar a alergat 20 de kilometri. Nu e omul care să se plângă. Când a aflat, acum ceva timp, că firma la care lucrează s-ar putea să aibă niște probleme, cu repercusiuni asupra ei, a alergat 25 de kilometri. Dacă o sun şi nu-mi răspunde, ştiu că aleargă. Dacă începe să alerge prea mult, noi, prietenii, ştim că încearcă să treacă peste ceva. Gabriela nu se bucură aşa cum se bucură oamenii normali, se bucură mai mult “în ea”, cum spunem noi. De ceva timp, însă, e încântată de sărbătoarea care urmează în oraş și se exteriorizează, că pentru ea e o sărbătoare!

Pentru mulți, alergartul înseamnă sănătate, pentru ea înseamnă fericire. Duminică aleargă la Vodafone Cluj Marathon. Și la cât am auzit de la Gabriela de acest maraton, mă mir că încă Vodafone te invită la alergare, şi nu Gabriela te invită la alergare :) Competiția va avea startul pe Cluj Arena, la ora 9:00, şi va include 5 probe, la care vă puteți înscrie, în funcţie de preferinţe şi determinare: maraton – 42.195 km, semimaraton – 21.0975 km, maraton ştafetă – 4×10.55 km, cros – 6 km, cursă copii – 2 km. Gabriela participă la maraton şi am mari emoţii pentru ea. De ce, nici eu nu ştiu, că doar aleargă de când o știu :) Duminică mă duc să o susţin, împreună cu alţi prieteni. Și nu venim oricum, ne-a pus să-i promitem că, la anul, ne înscriem măcar la cursa de copii :)

Oricum ar fi, eu m-am molipsit de la Gabriela şi aştept să o aplaud! Cine mai vine să îşi ia porţia de sănătate? Haideţi, că e un eveniment fain pentru oraş!

Păreri?