Food a la Cluj: fructe de mare bune la 600 km de mare

Știti cum se spune, cele mai bune fructe de mare se mănâncă pe malul… ați ghicit… mării/oceanului, când sunt proaspete. Și cum noi avem doar fructe de pădure prin zonă (porc, porc, porc), e cam greu să te bucuri de fructe de mare proaspete. Nici chiar cele aduse cu avionul nu sunt neapărat ce trebuie, dar ne mulțumim cu ce avem.

Ei, dacă vi se face poftă de midii, am găsit un loc care e cel mai apropiat de a mânca fructe de mare ca la mama lor. Nu e nou, dar merită să scriu de el, chiar și pentru chelnerița mega drăguță care ne-a servit. Bine, și mâncarea e foarte bună, deci în tot binele și un bine.

Bistro Los Toreros este un local cu specific spaniol, pe care îl găsiți pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea 6 și e genul de loc la care ajungi doar dacă ai treabă sau locuiești prin zonă, nefiind central. Păcat, mare păcat că n-am fost mai repede, la cât de prost stă Clujul la bucătării cu specific. În fine, ne-am nimerit în zonă fix la prânz și ne-am dus ață la ei, cu o poftă de midii mai mare decât mine. Cel puțin la mine pe facebook nu trece săptămână să nu întrebe cineva de unde își poate comanda sau unde poate mânca midii bune. Le-am găsit, aici erau!

Așadar, eu și Oana ne-am luat fiecare o porție de midii picante (midii, sos de roșii, peperoncino, vin alb, pătrunjel, lămâie) – 27 lei porția, iar Răzvan o tocană spaniolă de fasole cu chorizo și jamon – 24 lei.

Mâncarea a fost ireproșabilă. Să mănânci fructe de mare atât de bune într-un oraș aflat la 600 de km de cea mai apropiată mare, e ceva. Midiile nu au fost picante din categoria “focul iadului” – data viitoare o să-i rog să mai insiste cu peperoncino – dar sosul a fost atât de gustos, că mi-am dorit de multe ori să-mi bag toată fața în farfurie. Am plescăit și sorbit ca sălbaticele, că altfel nu ai cum să le papi. E o muncă murdară pe care ți-o asumi dacă îți plac fructele de mare, noroc că nu era cineva suficient de aproape să-l oripilăm.

O postare distribuită de TVdece (@tvdece) pe

Tocana lui Răzvan a a fost și ea într-un mare fel. E ca o mâncare de fasole românească, doar că spaniolă, ergo mai bună. Nu ai cum să dai greș cu chorizo și jamon în aceeași farfurie, pur și simplu nu ai! Știam și noi că fasolea merge bine cu chorizo, dar când a apărut și vărul jamon în schemă lucrurile s-au complicat extrem de (în) bine. La recomandarea chelneriței, și-a luat și o salată de sfeclă care a completat surprinzător de bine preparatul. Mi-nu-nat!

Pentru că era vreme bună și oricum am avut jde luni de frig (așa simțiți și voi, nu?) am stat pe terasă, unde muzica te face să te simți ca-n Spania, iar servirea e de nota 10. Doamna care ne-a servit (ne cerem scuze vecinei de cartier că nu i-am reținut numele, dar o salutăm cu drag!) e genul de ospătar care completează experiența de brand. Pentru că brandul unui restaurant nu e doar mâncare, ci toate experiențele pe care le ai de la intrare la plecare. Și când servirea e atât de jmecheră, parcă mâncarea îți pică (și) mai bine.

Ne-am propus să revenim, că mai avem multe de degustat: tapas + alte preparate de fel principal, meniul fiind bogat. Of course, nu vom avea încotro și vom uda totul cu sangria, așa că vom lua un taxi.

Dacă mâncarea spaniolă e și printre preferatele voastre, trebuie neapărat să îl testați. Puteți consulta aici meniul, dacă v-am făcut poftă.

5 Comentarii
 1. Paul21 Mai 2018

  După Bistro El Torero punem punct.Și continuăm cu e un bistro care oferă ȘI preparate spaniole. Ciorbă de perișoare, ciorbă rădăuțeană, penne și mazăre cu cabanos nu prea sunt iberice.La fel și peperoncino, care la ei se numește pimienton.
  În rest ,numai bine.

  • florica21 Mai 2018

   Or fi avand oamenii si alte preparate, noi ne-am dorit sa le testam pe cele iberice.

 2. Ionel Marchis22 Mai 2018

  fructele de mare de pe litoralul romanesc sunt la mare distanta de locul de bastina, mai mare ca distanta ca cele din Cluj, probabil.

 3. Constantin24 Mai 2018

  Specific spaniol? Ati fost multumiti?! Acum iau avionul spre Cluj!

  • Florica25 Mai 2018

   Foarte multumiti! Da un semn cand ajungi si mergem!:)

Păreri?