S-a terminat șmecheria: NASA începe să caute extratereștri deștepți!

Aflăm via cronica următoarele:

NASA a anunțat că începe un program de căutare a formelor avansate de viață extraterestră, capabile să producă tehnologie.

Super știre! Univers, ferește-te, venim!

Dar eu am niște nelămuriri:

Nu asta căutam de când am început explorarea spațiului? Ne uitam doar după niște mormoloci de baltă alieni și, dacă aveam noroc, puteam da peste niște mormoloci de baltă alieni capabili să producă tehnologie? Eu de când mă știu scopul declarat a fost găsirea formelor avansate de viață extraterestră. Dar poate n-am înțeles eu bine și căutam doar niște mormoloci de baltă alieni.

Chestia și mai intrigantă: am devenit, brusc, capabili să căutăm mormoloci de baltă alieni inteligenți, capabili să producă tehnologie? Că dacă avem un USS Enterprise, poate am vrea să știm și noi. Nu de alta, da’ m-aș înscrie să dau cu mătura pe punte.

Într-o altă parte a universului apare următoarea știre: “agenția spațială a mormolocilor de baltă alieni inteligenți, capabili să producă tehnologie, a anunțat că începe un program de căutare a formelor inferioare de viață extraterestră, capabile să tragă de o ușă pe care scrie împinge.”

Să fie special pentru toți mormolocii!

Păreri?