Să demontăm mitul “femeile se pregătesc mai mult decât bărbații”

Stimate doamne, puteți zâmbi deja satisfăcute.

Stimați domni, pregătiți-vă să lăsați comentarii cu “NU-I ADEVĂRAT!!!11”, în timp ce în sinea voastră știți că așa e.

Vom dezbate astăzi împreună umblatul bărbatului fără rost prin casă. Și vom demonta un mit preferat al bărbaților.

Ca femeie, după ce treci de 25 de ani, îți ia maxim 20 de minute să te pregătești de ieșit în oraș. Odată cu maturizarea, ai găsit deja fondul de ten potrivit, știi cum să îți pui în valoare trăsăturile care te avantajează (ochii sau buzele, niciodată nu accentuezi ambele), știi care outfit e potrivit și l-ai pregătit din timp. Nu te mai perinzi prin fața oglinzii la nesfârșit, schimbând zeci de ținute. Te dușezi, te îmbraci, te machiezi, dai o țâră de fixativ/gel, te parfumezi, îți pui niște accesorii și ești gata.

Ca bărbat, treci de la etapa “o să iau pe mine ce e curat pe jos” la altă etapă, nu foarte îndepărtată de prima: “am și eu multe haine și nu știu cu ce să mă îmbrac!”.

Concret, când eu sunt 80% gata, Răzvan se ridică din pat și deschide dulapul, pufăind, oftând și amenințând că: “Asta e, o să întârziem!”. A se nota că deja i-am spus de TREI ori să se pregătească: o dată când am mers la duș, a doua oră când am ieșit de la duș și a treia oară când am început să mă machiez. Niciodată nu trec de cifra magică 3, pentru că nu vreau să erupă vulcanul.

Scoate pe pat zeci de cămăși și mă anunță nervos, ca și cum eu le-aș fi cumpărat – “asta e de chelner, asta mi-e prea mare, asta arată ca din căpătat” – că nu are cu ce să se îmbrace. Apoi își sună prietenul cu care ieșim, să-l întrebe cu ce se îmbracă. Stabilesc, după multe pufăituri și vociferări, ceva care să le convină.

În tot acest timp eu de obicei vorbesc cu prietena cu care ieșim, care e gata și ea, dar așteaptă după iubitul ei. Care iubit nici el nu a mers încă la duș.

Pornește, în sfârșit, către duș. Revine, că nu și-a luat prosop. Pleacă din nou. Revine, că și-a uitat telefonul și parcă vrea să stea puțin pe tron. Reușește, cumva, să facă duș. Revine în cameră. Se duce să-și calce cămașa. Merge la baie, să se dea cu parfum. Revine nervos că și-a udat ciorapii în apița făcută fix de el acum câteva minute. Își schimbă ciorapii. Merge din nou la baie, să își facă părul, dar își amintește că e apă. Se duce să se încalțe și merge din nou la baie să își facă părul.

Revine în camera, își ia telefonul și stă puțin pe facebook. Doamne ferește să zic ceva, e parte din procesul de pregătire! Pleacă în bucătărie să… nu știu, că nu mai ajunge. Revine în cameră, își scoate paltonul din dulap și-l curăță de scame. Merge iar până la baie, să vadă cum îi stă părul.

Mă anunță că e gata și… se duce să fumeze o țigară!!!

Eu deja moțăi pe mine, sunt gata să mă bag în pat, pentru că am așteptat aproape o oră.

Altfel, da, noi, femeile, ne pregătim mult.

6 Comentarii
 1. Catrina21 Februarie 2018

  Adauga si doi copii imbracati de iesit din casa si ai imaginea perfecta.

  • Florica22 Februarie 2018

   Si ei sunt gata mai repede decat sotul, nu?:)))

  • Catrina22 Februarie 2018

   Pai se ocupa mama de ei, nu?

 2. Oana21 Februarie 2018

  Si nu te intreaba “mai stau mult dupa tine?” ? :)) Ca pe mine da :))

  • Florica22 Februarie 2018

   Nu, dar anunta glorios: “Io-s gataaa!” ca si cum a durat 3 minute:)

 3. Constantin22 Februarie 2018

  NU E ADEVARAT! Si chiar daca ar fi, eu tu nu o iert pe a mea ca o asteptam si cate o ora peste ora stabilita, pana ajungea la intalnire… Si nci macar nu stia sa ma minta, spunea adevarul: cand mi-am facut dus, mi-am dat seama ca trebuie sa ma spal si pe cap, apoi am stat sa mi se usuce parul..blah blah…de parca parul ei (spalat sau nu) ma interesa pe mine atunci….

Păreri?