Femeia care “dă speranţe”

O ştiţi. E frumoasă şi meschină. E femeia care jubilează în momentul în care constată că s-a îndrăgostit ÎNCĂ un amărât de ea, amărât lângă care, logic, nu se vede niciodată. Pentru că nu e “de nasul ei”. Şi în loc să-l lase în amărăciunea lui sau să-i explice că nu poate fi nimic între ei, îşi desface virtual picioarele, cât să creadă amărâtul ca are o şansă. Cât de mică. Normal că nu va ajunge niciodată fizic între picioarele ei, dar pentru un amărât îndrăgostit, orice semn, cât de mic ar fi, reprezintă o speranţă.

Şi se joacă cu el, glumeşte cu el, iese cu el, îi dă de înţeles că este loc în inima şi între picioarele ei, iar amărâtul începe să creadă din ce în ce mai mult că se poate înfiripa ceva. Sigur, nici amărâtul nu e cel mai versat bărbat din lume, dar nu e un păcat să speri că poate femeia pentru care ai dezvoltat nişte sentimente, simte la fel. Şi intră în jocurile ei, glumeşte cu ea, iese cu ea, începe să creadă că-şi face loc în inima şi între picioarele ei, fără să realizeze că e ÎNCĂ o jucărie.

Până într-o zi în care se întâmplă una din două: fie ea se plictiseşte şi îşi găseşte altă jucărie, fie el îşi ia inima-n dinţi şi îi spune ce simte. Oricare ar fi, amărâtul iese prost. Foarte prost. Pentru că e doar încă un amărât care a căzut în plasa unei femei care dă speranţe.

Mi-e scârbă de voi, cele care procedaţi aşa.

17 Comentarii
 1. Marius Moga25 Octombrie 2011

  Asta e de pus in rama.

 2. nebuloasa25 Octombrie 2011

  Meschina? Nici vorba. Barbatii care fac asta sunt de o mie de ori mai multi. Mie imi place sa cred ca e un fel de “taste of their own medicine”. Eu fac asta tot timpul. Ma joc si ma distrez. Bine de stiut de cine ti-e scarba :))

 3. Amarat25 Octombrie 2011

  Mai sunt si amarati care știu că sunt amărâți si nu au o problemă cu asta. Gen.

 4. MARIA25 Octombrie 2011

  știi că sunt și bărbați de genul ăsta???
  am pățit-o eu astă vară. declarații , vorbe frumoase, promisiuni… îndrăgostit maxim. până la un moment dat, când am găsit o mâzgâlitură, cică scrisă de tat-su. nici măcar n-a avut curajul să-mi zică în față. nici în spate :) . a două zi după găsirea acelui bilet, îmi zice ” aaaa… era o glumă. eram cu J, amețiți și am făcut o glumă.” … am mai sperat un timp, m-am consumat (proastă, cretină am fost!), am slăbit (însărcinată fiind) , până la un moment dat când am deschis ochii și am realizat cât de cretină am fost.
  nu după mult timp îi făcea declarații lu’ FJ13, pe care a cunoscut-o prin intermediul meu, bineînțeles, când a venit în Bucovina și ne-am întâlnit întâmplător cu el. aceași poveste… declarații, vorbe dulci, sms-uri, mii de apeluri… ea —> flit “mojicului” .
  sunt și bărbați cu caracter infect.
  scuze pentru timpul și spațiu ocupat. simțeam nevoia să mă descarc. iertare pentruderanj.
  :)

 5. florica26 Octombrie 2011

  @Maria: Sa nu te mai scuzi niciodata, ca doar esti printre prieteni:*

 6. zicu26 Octombrie 2011

  @Nebuloasa: Tine si de tipul de barbat, iar cel de care am scris eu “nu e cel mai versat bărbat din lume”

 7. gaby26 Octombrie 2011

  Bun articol :)

 8. thaopets26 Octombrie 2011

  ata merge in ambele cazuri si ai ft mare dreptate,insa nu am inteles un lucru.care e scopul acestui articol?vrei sa arati latura asta umana,e doar un semn de exclamare? unde vrei s ajungi?am trecut si eu o data prin asa ceva dar mi-am revenit a timp.femeia era mult peste mine,iar acum dupa 10 ani e mult sub mine,mult mult.

 9. Mihai Labo26 Octombrie 2011

  Nu sunt de acord cu tagurile .
  Barbat Slab ? Nu … Barbat Naiv . Sa crezi in dragoste pura … nu e niciodata o chestie ” slaba ”
  despre femei ? Eu zic ca e mai mult de barbati .
  Femei proaste ? Eu zic ca din toata treaba asta , femeia nu pierde nimica … doar barbatul si ai exprimat asta clar .
  Foarte bun articolul . As completa in felul urmator. Femeile ( si in ultima vreme si barbatii) in ziua de astazi se axeaza din ce in ce mai mult pe bani. E un trend clar pe gandirea : “La toti ni-i greu, da’ mie mi-i imposibil” .
  Remember girls :
  P.S. 6 figures in the bank is the new 6 pack !

 10. Mihai Labo26 Octombrie 2011

  Si pt cei care nu vad relevanta banilor in cele spuse mai sus , va dau un indiciu. Idealul feminin a tipologiei exprimata de Zicu : Aia cu bani le plimba , aia cu coaie le arata ce-i aia dragoste adevarata .

 11. Mihai Labo26 Octombrie 2011

  Si ultima interventie : TvDeCe Y U NO HAVE EDIT BUTTON ? Idealul feminin a(l) tipologiei exprimat(e) :)

 12. Mihaha26 Octombrie 2011

  Da, asa e! Tot sar aici reprezentante ale sexului SENSIBIL ca vezi doamne si barbatii fac asa, dar nici un animal de pe pamant nu e mai fara scrupule decat femeia. Barbatii te baga in pat, dar femeia te baga in pamant. =)) Amin.

 13. cineva26 Octombrie 2011

  Mihaha- in pamant e in cel mai fericit caz

 14. Ramona27 Octombrie 2011

  Un pic prea simplist articolul… Stii, cred ca am facut cu totii (femei sau barbati) asta la un moment dat. Avem cu totii nevoie de atentie si de confirmari. Ceea ce descrii tu ca fiind “dat sperante” poate fi doar un flirt. Eu consider flirtul ca fiind benefic pentru umani (chiar daca sunt singuri sau intr-o relatie). Iar cat despre “amaratii” care isi fac sperante, trebuie sa mai creasca un pic, sa deschida ochii si sa inteleaga ca nu tot ceea ce zboara se mananca.

 15. zicu27 Octombrie 2011

  @Ramona: Chiar nu ma refer la un simplu flirt, ci la un joc pervers.

 16. Ramona27 Octombrie 2011

  @zicu: cred ca tu dramatizezi un pic. eu una am vazut astfel de specimene doar in filme. joc pervers?!? e din filme, sigur:)

 17. Adriana11 Martie 2012

  Ce-i drept, și mie mi-e grețică de personajele astea. Și no worries, am văzut și nasoale care se poartă așa, pe ideea că ” lasă dragă că și-așa îi prost și rabdă și doar eu am fost învățată de acasă să profit când mi se oferă ocazia că altfel nu ajungem nicăieri…”. Mie principiul ” Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face ” mi se pare foarte fair…

Păreri?