Fascinaţia părinţilor pentru power point-uri

Nu ştiu alţi părinţi cum sunt… De fapt, greşesc. Ştiu exact. Sunt ca ai mei şi au o verigă slabă. Descoperind relativ recent internetul, sunt pasionaţi de orice e sclipitor, glamour, colorat şi se mişcă. Nu de puţine ori şi-au virusat computerele pentru că nu s-au putut abţine să nu dea click pe un pop-up cu o apă curgătoare sau un ursuleţ roz care le făcea cu mâna. Sau au descărcat un troian, încercând să găsească filmul Troia (true story).

Însă, cea mai gravă boală a lor, de care aparent nu pot scăpa, e fascinaţia pentru ppt-urile cu mesaje zen, motivaţionale, cu tentă moralizatoare, etică sau spirituală. Sau pur şi simplu ppt-uri cu peisaje, căţei, pisici, cele mai mari cascade din lume etc. Pe toate le am, căci au fost generoşi şi mi-au umplut inboxul cu ele, pe motivul că “sunt frumoooase!”. Şi nu sunt singura, am întrebat în stânga şi-n dreapta şi mulţi păţesc la fel. E marea lor jucărie de la era Caritasului încoace. Şi profită de ea din plin, împărtăşindu-ne-o şi nouă, chiar dacă nu ne-o dorim! Mno, încercăm să-i înţelegem, ce-om face cu ei? :)

La început, mă uitam la ele, să-mi mai spăl şi eu creierul. Apoi, am vrut să le dau mark as spam, într-un moment de nervi. După aia, m-a mustrat conştiinţa şi am renunţat la gândul malefic. Până la urmă, şi mie mi-au plăcut prin cretacic, când încă nu apăruseră blogurile şi reţelele sociale, aşa că le-am păstrat. Azi dimineaţă, am primit încă unul. Motivaţional! Aşa, ca de luni. L-am băgat şi pe ăsta în folderul “ppt-uri”.

La un moment dat, o să intru la pensie şi o să dau în mintea copiilor. Şi o să-mi placă! Aşadar, nu ştiu ce veţi face voi la bătrâneţe, dar eu sigur voi avea ocupaţie. Am deja peste 100 de ppt-uri strânse. Şi sigur vor mai veni! :))

12 Comentarii
 1. Florea Cristian14 Martie 2011

  Daca vrei sa nu-ti mai trimita ppt-uri, invata-i sa joace Zuma. Nu vor mai avea timp sa primeasca si sa se uite la ppt-uri :))

 2. simply_M15 Martie 2011

  Parintii ca parintii, dar ce te faci cand sor-ta, mai mare cu 8 ani (adunat are 33 de primaveri) iti trimite d-astea zilnic. Si nu numai un ppt.. De la 3 in sus. Si i-ai spus ca te enerveaza sa ai inboxul plin de ele, ca-s idiotenii (mai ales alea motivationale, sau gen cate toxine sunt in mancare, sau ce alimente sunt bune sau nu – ca daca te iei dupa ele nu mai mancam nimic). Si se mai declara si ingrijorata pe deasupra si te mai si suna “aoleu, ai vazut ce ti-am trimis?? ai citit?? vezi sa nu mai folosesti chestia aia!!!!” :O Ne revenim sau.. ce facem?

 3. florica15 Martie 2011

  @Cristian: Hmmm… o idee deosebit de interesanta. Cu solitaire am avut succes, insa s-au plictisit repede :)

 4. florica15 Martie 2011

  @simply_M: Is rea daca ma bucur acuma ca sunt singura la parinti?:P

 5. simply_M15 Martie 2011

  @florica: Are si partile ei bune :)) dar referitor la subiect, te invidiez :)). A, si ai scapat si de urmatoarea situatie: esti la birou cu sefii si pui tara la cale, ea suna sa vada ce faci, ii respingi apelul, ea suna in continuare, iti arunci telefonul in geanta sa nu-l mai auzi vibrand, vede ca nu raspunzi, te suna pe celalalt tel, de mai multe ori, il arunci si pe ala in geanta si te rogi sa nu te sune nimeni urgent. In decurs de 10 minute ai cate 6 apeluri pe fiecare telefon, toate de la ea. O suni si-o intrebi ce vrea, si-ti raspunde senina “A, nimic, voiam sa vad ce faci si nu stiam de ce nu vrei sa-mi raspunzi. Ce, ai treaba?????”
  Concluzia: te poti bucura ca esti singura la parinti :))))

 6. ralu15 Martie 2011

  Eu nu primesc de la părinții mei, că ei n-au net, dar primesc de la mamele celor mai buni prieteni! :))

 7. alex bartis15 Martie 2011

  Sa mor eu de nu exact asa primesc si eu de la maica-mea… Uite ce frumooooos.. Si stie ca le primesc si pe mobil, si ma suna sa ma intrebe, chiar daca stie ca-s prin oras: le-ai vazut? Nu!! Pai uita-te pe telefon, ca stiu ca le poti vedea si acolo, si suna-ma! Mda…

 8. Dan Ciulea15 Martie 2011

  @Cristian gresesti, soacara (ca ea e cea mai tanara din acest lant) imi trimite zilnic ppt-uri (chiar si cu femei goale, daca la final e o pilda) si pentru asta joaca zumma de nu are concurenti

 9. Laura15 Martie 2011

  Eu sterg orice mesaj in a carui subject line scrie fwd: fwd:fwd;fwd Si daca e vreun chain letter din ala cu copii care au nevoie de un cent de la yahoo sau alte bazaconii dau reply to all si le spun sa inceteze cu tampeniile ca astea-s hoax-uri care circula de cand haul pe mail si nu-s adevarate. Inutil sa spun ca primesc din ce in ce mai rar asa ceva :-D

 10. florica15 Martie 2011

  @simply_M: Sunt si mai convinsa ca e ok asa cum sunt :))))

 11. strumfa15 Martie 2011

  No, uite un motiv bun sa nu o invat pe maica-mea să se dea pe net!

 12. Ioana-I.16 Martie 2011

  Dar cel mai tare e cand parintii astia au conturi pe cele mai variate retele sociale!! Si sa nu uitam, bineinteles, “Feizbuc-ul” :D Saracul meu iubit cred ca s-a saturat deja de glumele, pe care le fac pe seama lui; ceva de genul: “Iubitu’, nu o cauti pe mama ta pe Facebook, ca poate si-a facut, ca toooot avea ea atatea conturi???” Surpriza!!! Si chiar are :)) Iar de aici pana la tachinari zilnice “Hai fii si tu prieten cu ea!!!” / “Va avea si ea pe cine sa puna la categoria rude” / “Hai mai, ca daca vei fi prieten cu ea iti va scrie pe perete ceva dragut, pe principiul <>” Deci…mno :))

 13. […] comunicam prin mail. Din când în când mai primesc si câte un ppt, după cum zicea și Florica aici, dar mă uit la ele cu drag, că-s de la mama. Recunosc, din când in când îi mai trimit și […]

Păreri?