Familia de la hotel

Pe angajaţii hotelurilor nu îi cunoaşte nimeni. Sunt doar nişte persoane trecătoare în viaţa noastră, cu care, la un moment dat, ne intersectăm. Nu le reţinem numele, nu ştim nimic despre ei, poate doar amabilitatea cu care ne-au servit cafeaua dis de dimineaţă sau măiestria bucătarului care ne-a preparat cel mai bun desert din lume.

Toate astea s-au schimbat în acest weekend, când, pentru 24 de ore, am fost Turişti în propriul nostru oraş, prin amabilitatea celor de la Best Western Plus Fusion Hotel din Cluj-Napoca.

Sâmbătă, la ora 12.00, eram deja în lobby-ul hotelului, entuziasmaţi şi curioşi de experienţa pe care urma s-o trăim. Nu în orice zi stai la hotel chiar în oraşul tău. Prima a venit Zăineasca, apoi Miro, iar ultimii, ca nişte vedete, băieţii, Marian şi Robi. Ne-am făcut rapid check in-ul, nerăbdători să ajungem în camere, casele noastre pentru 24 de ore.

Apoi, am început turul hotelului. Rând pe rând, camerele executive, clasice sau apartamentele şi-au deschis uşile în faţa noastră. Camere mari, spaţioase, colorate şi primitoare îşi aşteptau cuminţi oaspeţii, fiecare specială în felul ei, prin diversitatea stilurilor. De aia îi şi zice Fusion Hotel. Chiar dacă hotelul are patru stele, are acel ceva în aer care te face să te simţi ca acasă, lucru care, cred eu, e extrem de important.

Dap, aşa e la interior.

Un pat mai special, sub formă de triunghi.

Apoi, l-am cunoscut pe Boney Silveira, bucătarul şef de la City Fusion. Boney are 15 ani de experienţă în domeniu şi a lucrat la hoteluri de cinci stele din India, Qatar şi Dubai (dacă vreţi să vedeţi ce poate să facă un bucătar adevărat, aveţi aici o galerie foto. Atenţie, a nu se deschide dacă vă e foame!). El ne-a răsfăţat cu trei tipuri de meniuri, special pregătite pentru noi: mexican, rusesc şi hawaian. Chiar dacă, iniţial, noi trebuia să servim doar mâncare cu specific mexican, eu m-am îndrăgostit iremediabil de cel rusesc :)

Dintre toate bunătăţile pe care le-am degustat, un meniu complet pe care vi-l recomand ar fi acesta:

Supa de sfeclă – dacă treceţi peste faptul că mâncaţi o supă roz, gustul este foarte aromat şi intens. Am furat reţeta, o să încerc să o reproduc acasă :)

Creveţi şi şalău într-un sos special, secretul bucătarului. De sus în jos în poză avem aşa: miel cu fructe, vită mexicană, creveţii şi încă un preparat mexican mai picant, pe care Zicu n-a vrut să-l mai lase din mână. Ce mai, un rai al gusturilor! Dacă tot veni vorba de Zicu, vă rog eu, nu fiţi ca el, care a comandat odată, la un restaurant cu specific pescăresc, cartofi prăjiţi cu piept de pui, şi încercaţi şi alte mâncăruri de pe lumea asta (surprinzător pentru Zicu, în lume există multe chestii interesante :P). Iar dacă ar fi să vă fac o recomandare, încercaţi-le pe cele gătite de Boney Silveira. Prima experienţă cu o mâncare nouă influenţează percepţia asupra preparatului respectiv, aşa că faceţi-vă o bucurie papilo-gustativă. Eu mi-am dat greaţa cu o porţie de miel cu fructe. Eu, care nu concepeam de ce carnea trebuie să atingă fructele :)

La desert, budincă de caramel cu nucă de cocos. Nici prea dulce, nici prea caldă, perfectă să închei o sâmbătă seara alături de prieteni.

Următoarea surpriză a venit la Wellness. Dacă la început nu înţelegeam de ce se insistă aşa tare să anunţăm când mergem la jacuzzi şi saună, gazdele s-au întrecut din nou. Cum ne-am simţit? Like a boss  :)

Timp de 24 de ore, nu am ieşit deloc din casa noastră, dar nici nu am simţit nevoia. Ne-am simţit ca acasă datorită oamenilor deosebiţi pe care i-am reîntâlnit sau pe care i-am cunoscut în acest weeekend. Familia de la hotel, cum i-am spus noi.

Dorin, care este managerul atipic. Ştie când şi cum să te motiveze, lucrează cot la cot cu angajaţii şi nu consideră că, dacă e marketing manager, are interdicţie la spălat vase, atunci când situaţia o cere. Carismatic şi deschis, Dorin e prietenul angajaţilor.

Levi, şeful restaurantului City Fusion, un autodidact care face totul din pură pasiune şi îţi poate povesti până la patru dimineaţa ( ce s-a întâmplat la Best Western, rămâne acolo! :)) ) despre tot ce înseamnă vin sau întâmplări din experienţa lui de 16 ani în inudstrie. Un profesionist care dă clasă multor aşa zişi manageri de restaurant. Levi îţi aduce, dacă trebuie, mentă proaspătă la 5 dimineaţa şi îţi zice şi un banc între timp.

Florina, liantul dintre Doru şi Levi, fata serioasă care creează un echilibru. Drăguţă, proactivă şi extrem de amabilă, pentru Florina nu există “nu se poate”.

Dacă vă recomand hotelul? Vi-l recomand nu pentru condiţiile excelente de cazare, nu pentru mâncarea excepţională, lucruri pe care orice hotel de patru stele ar trebui să le aibă, ci pentru oamenii din spatele brandului, care sunt atât de pasionaţi de ceea ce fac încât nu ai cum să nu îi îndrăgeşti.

Multumim Best Western Plus Fusion Hotel că ne-ai primit în familia ta!

2 Comentarii
  1. soro22 August 2011

    Foarte fain hotelul. Mi-a adus aminte de unul din Belgia unde am stat. Tot deosebit era si ala, doar ca atractia principala este faptul ca fiecare camera are o tema specifica.

  2. miki23 August 2011

    Buna. In cadrul hotelului Best Western am avut o intalnire cu cineva din Anglia. Ne-am declarat foarte multumiti de conditii, atat noi, cat si cei cu care ne-am intalnit! Vom reveni cu siguranta!

  3. […] stai de vorbă până către dimineaţă cu un şef de restaurant cu 16 ani de experienţă în domeniu, afli/discuţi nişte […]

Păreri?