Excursia la care visează orice pensionar

Vine o vreme în care, inevitabil, îmbătrânești și intri la pensie.

În acel moment, sistemul tău de valori se schimbă total. Ţi se pare că e mai fain în pădure, la cules de ciuperci, decât la mall, că oricum te obosește aglomerația. Ţi se pare mai fain să joci un şah în parc, decât să te duci la cinema: te enervează că trebuie să-ți pui ochelarii 3D peste cei de vedere. Vine o vreme în care nu te mai interesează excursiile în Maldive, nici măcar un ultra all inclusive la turci nu mai e atrăgător: nu e chiar așa ieftin cum se povestește şi parcă PREA departe. Da, chiar şi cu avionul!

Şi atunci, unul dintre bătrâneii din gaşca cu care îţi plimbi căţelul, pe care, evident, l-ai luat că e casa goală fără copii, propune un sejur la Hajdúszoboszló, că pensionarii moderni nu se mai duc la Herculane sau Felix. Şi nu ţi se pare deloc o idee rea!

Şi mergeţi, mulţi bătrânei, și staţi în apică, beţi berică şi mâncaţi ca porcii, că la vârsta aia nu mai există diete. Şi vă pică bine şi mai mergeţi. Şi după câteva ture de mers la unguri, cineva din grup propune Bulgaria. Şi mergeţi şi acolo şi NU E RĂU! Poate mergeți, totuși, și până la Căciulata, ca să susțineți turismul românesc. Și îți plac din ce în ce mai mult excursiile cu grupul tău de bătrânei. Nu înţelegi de ce toată viaţa ai făcut figuri, când, de fapt, totul e super ok!

Dar tot ce s-a întâmplat până acum a fost doar un cantonament pentru cea mai mare excursie pe care trebuie să o facă orice pensionar. E excursia supremă. E ca un traseu inițiatic la bătrânețe. E reîntoarcerea la origini, împăcarea sufletească cu sinele și lumea. Mântuirea. E destinația de vis, pe care trebuie să o bifezi înainte de a părăsi această lume.

Vei merge, împreună cu grupul tău de bătrâni, în poate cea mai importantă excursie din viața ta. Veți merge cu autocarul, o să glumiți, o să râdeţi #cabătrânii. O să vi se pară cea mai tare experiență posibilă. Pentru că vine o vreme în viața fiecărui pensionar când simte nevoia să meargă la Ierusalim.

2 Comentarii
  1. Play8 Aprilie 2014

    Am fost in Israel cu un grup de pensionar din Arad, acest grup a fost condus de parintele Iancu , a fost foarte frumos si as-i mai merge inca o data

  2. ioana9 Aprilie 2014

    ioi și mama vrea sa mearga. cu un grup de prieteni. au luat bilete.

Păreri?