Eu şi coafeza maghiară

Ce faci când ai o nuntă în deplasare? Te programezi cu ajutorul domnului google, care îţi recomandă un salon, îţi printezi o poză cu freza dorită, îţi faci cruce şi te duci. Doar, fetelor, ştiţi şi voi că părul desprins la o nuntă vara e sinucidere curată.

Aşa am nimerit şi eu sâmbătă la o coafeză care vorbea doar ungureşte. Să ne înţelegem: nu ştia nicio boabă română! Şi de aici a început distracţia. Eu îi explicam în româneşte, ea dădea din cap, dar nu pricepea ce vorbesc. Am adoptat limbajul universal al oamenilor care vorbesc limbi diferite: am început să urlăm fiecare pe limba ei şi să gesticulăm frenetic, doar-doar ne-om înţelege.

În disperarea mea de a nu mă trezi cu nişte macaroane în cap, am început să caut pe google (cum te salvează tehnologia asta!) poze şi să-i zic: “NEM (nu în ungureşte, pentru cei care nu ştiu), caca!”. Ea urla: “fashion, fashion!”, încercând să-mi explice că nu ar face aşa ceva nici moartă.

Şi îi mai arătam ceva:

Eu: “NEM, caca!”

Ea: “Fashion, fashion!”

Şi îi mai arătam ceva:

Eu: “NEM, caca!”

Ea: “Fashion, fashion!”

Şi am tot ţinut-o aşa.

Tot salonul se uita la noi şi comenta în ungureşte. Probabil femeia e chiar pricepută, iar eu eram percepută drept clienta isterică. Ea încerca să-mi pună o floare în păr, eu nu voiam, ea mă certa în ungureşte. Eu i-am arătat pe google rochia mea, ea a renunţat la floare, înţelegând că nu se potriveşte. Vă spun, ca la nebuni!

“NEM, caca!”

“Fashion, fashion!”

Aparent, “fashion” e un termen din limbajul universal al coafezelor, care defineşte frezele ce nu intră în categoria “de nănaşă”.

O oră mai târziu, 100 de agrafe mici şi un tub de fixativ, aveam o coafură decentă şi mă dureau mâinile de la cât am “vorbit”. Atât de fericite am fost amândouă că am încheiat momentul cu bine, că ne-am şi pupat la final.

12 Comentarii
 1. Anca21 Mai 2012

  Nu poti sa ne spui unde e salonul acesta? :-)

 2. Ciprian21 Mai 2012

  nu cumva coafeza asta a lucrat (sau are un part time) la ABC-ul de unde cumpara toti romanii paine cand ajung in secuime?

 3. sorin21 Mai 2012

  trebuia sa intri pe google translate…simplu, si puteai sa ii dai de mancare pe limba ei :)))

 4. sigina21 Mai 2012

  si poza cu coafura? :P

 5. florica21 Mai 2012

  @Anca: SM.
  @Ciprian: Ma tot ce e posibil:))
  @sorin: Bai uite asta era o idee buna:))
  @sigina: Cand ajung acasa poate pun pe facebook sau iti dau pe YM :P

 6. Paul21 Mai 2012

  Si cum o ramas cu macaroanele?

 7. Deea21 Mai 2012

  @sorin: da, da, era tare să se bazeze pe google translate, în ce hal translatează :) ăla chiar ar fi fost interesant de văzut ce freză iesea…Probabil Florica ar fi putut să de ducă direct la convenția Star Trek, în chip de klingonian. (Io am avut odată asa o freză de klingonian, desi coafeza vorbea româneste)

 8. Bogdan Pater21 Mai 2012

  și sigur mai lucrează și la abc-ul din gara din Miercurea Ciuc. :p

 9. Andrei Palatkas21 Mai 2012

  Bai Razvane tu ce cauti la coafor inainte de nunta? Si din cate stiam io iti sta b ine cu macaroane in cap, what gives?

 10. Sunshine22 Mai 2012

  M-ai fi putut suna, eu te conduceam la o alta unguroaica (coafeza mea de cativa ani) ii explicam ce si cum vrei, macar am fi exclus posibilitatea macaroanelor si nici nu te-ai fi plictisit. Maybe next time.

 11. Ramona22 Mai 2012

  hahaha, foarte tare!!!
  Nem, caca!!!
  criminal! :)))))

 12. […] la care am participat să nu mă prindă iar pe picior greșit, m-am dus la coafor, unde femeia asta mi-a aplicat peste 50 de agrafe mici în cap, de mă durea şi creierul pe la 3 dimineaţa şi […]

 13. Oita fantastica18 Octombrie 2012

  a mea atunci cand merg ( din an in Pasti)..are un adevarat ritual…taie prima oara din partea stanga..apoi din dreapta..apoi din stanga…si ma intreaba pe mine..”acum sunt egale?”

Păreri?