Impresii la două săptămâni de espressor Cremesso

După o relație de lungă durată cu Dolce Gusto, am înșelat mișelește cafeaua celor de la Nescafe cu cea a celor de la Beanz, care m-a dus la nivelul următor în relația mea cu cafeaua. Am descoperit că poți avea cafea de origine într-o capsulă și mi-a spulberat total mitul “cafeaua la capsulă e inferioară”. Nu e, trebuie doar să fii deschis, să testezi și să găsești ce ți se potrivește. Nu știu câți ar trece un blind test cu o cafea bună la capsulă și una “normală”.

Și iată că a venit momentul să trec, din nou, la o altă etapă. Nu să înșel, că nu-i frumos să înșeli. Scuze, Dolce Gusto :(

De două săptămâni folosesc un espressor Cremesso.

Ce mi-a plăcut din prima e design-ul aparatului: e mic, ergonomic și combinațiile de culori îl fac suficient de arătos încât să îl putem chiar cataloga drept sexy. E o “piesă” designish care arată bine în bucătărie.

Iar modul de utilizare e mai simplu decât să te hotărăști ce cafea să alegi.

Trei butoane, alegi cafea scurtă sau lungă și aia e. Fără sofisticării, avioane și pretenții. Apeși un buton și gata cafeaua. În plus, îmi place la el e că e silențios, poate cel mai silențios de până acum.

Trecând la capsulele de cafea, primul lucru care atrage atenția e diversitatea.

Au multe sortimente, inclusiv cafea de origine, deci e de unde alege. Și au, periodic, ediții limitate, ceea ce e încă un plus.

Cum e? Își respectă numele. Când spun “Cremesso” mă gândesc la ceva fin, delicat, plăcut. E o cafea aromată, gustoasă, cu tăria pe care ți-o dorești, fiecare sortiment având marcat pe cutie ce poate. Poți bea un espresso sau un ristretto și să te trezești din morți sau poți savura pe îndelete o Lungo Leggero.

Preferata mea până acum?

Espresso – Edizione Italiana.

Deci, dacă vreți să încercați ceva nou sau să schimbați cafeaua, e o opțiune bună.

Păreri?