Food a la Cluj – Eggcetera, noul nostru loc preferat pentru micul dejun

Cine iubește micul dejun like-ul sus, pentru că ne vom delecta în cele ce urmează cu un loc care a dus această masă la alt nivel.

Centrul Clujului (mă refer aici la Piața Unirii) nu mai este de mult ofertant, marea majoritate a localurilor (care și-au găsit loc în marea de second hand-uri) au prețuri prea mari pentru mâncarea mediocră pe care o oferă. Sunt dispusă să plătesc pentru mâncare bună și foarte bună, dar nu pentru  banalități fără gust.

Când am auzit că s-a deschis un local nou și mai ales unul dedicat micului dejun, am ridicat o sprânceană. Am dat două rateuri cu micul dejun la un local “posh” din Piața Unirii și de atunci sunt sceptică.

Locul se numește Eggcetera (bravo pentru nume, foarte fain! ), îi găsiți pe Napoca 13 și servesc Breakfast & Brunch (cu pâine cu maia de la producători mici locali) TOATĂ ZIUA. Scriu cu caps TOATĂ ZIUA pentru că de atâtea ori am poftit ceva din meniul de mic dejun, doar ca să mă anunțe chelnerii triști că ouțele, ciuciu, nu se mai servesc după o anumită oră. Deci, un mare plus pentru noi, amatorii de mic dejun, care am vrea să ne bucurăm de bunătăți matinale și la prânz sau după-masă.

Are un decor minimalist, mâncarea e vedeta, și mi s-a părut foarte smart aranjat, spațiul limitat fiind folosit la maxim. Pe centru este o masă lungă, care e share-uită de oameni care nu se cunosc, dar sunt legați de bucuria de a mânca împreună un mic dejun delicios. Acum, dacă sunteți genul care vreți neapărat masa voastră, probabil n-o să vă convină. Doar noi, românii, avem problema asta. De exemplu, eu m-am conversat cu domnii din fața mea, am râs, am glumit, de zici că am venit împreună la masă. E un loc cu un vibe tare fain și vreau să vă gândiți că în străinătate n-ați avea nicio treabă să stați cu alții la masă, deci poate ieșiți din zona de confort. Oricum, pe lateral sunt și mese individuale, așa că poate aveți noroc și prindeți una.

Noi am ajuns sâmbătă pe la 10:30 și era destul de full (fiind recent deschis sunt șanse mari să trebuiască să așteptați pentru un loc), dar am avut noroc și am găsit un loc la masa “comună”, la care ne-am așezat foarte liniștiți și siguri că oamenii de lângă noi o să-și mănânce mâncarea și nu pe noi :) Nu vă panicați dacă e plin, nu se stă mult, e genul de loc unde mănânci și pleci, deci nu va dura o veșnicie.

Scaunele de la masa mare sunt niște butuci de lemn care… no, țin cam rece în perioada asta și le-am sugerat celor de acolo că poate n-ar strica o investiție în niște pernițe, sugestie foarte bine primită. Deci, dacă o să vedeți pernițe la Eggcetera să știți că EU am făcut asta posibil! Glumesc, sigur s-au gândit și ei înaintea mea :))

Am primit pentru început niște apă din partea casei, care, oricât de banal sună, e un nou punct în plus. Ați observat ce zgârciți sunt unii cu apa? Cât de greu e să-mi dai un pahar cu apă de cum mă pun la masă, ca să-mi urezi bun venit și să simt că am ajuns într-un loc fain? Aparent, foarte greu pentru unii.

Am ales din meniu după cum urmează:

Eu – ouă eggcetera: două ouă poșate, o felie mare de pâine, piure de avocado, roșii coapte încet, salsa verde și ciuperci (24 lei)

O postare distribuită de TVdece (@tvdece) pe

Răzvan – huevos rojos: două ouă poșate, o felie mare de pâine, chorizo picant, piure de ardei roșu, piure de fasole albă și ceapă murată (22 lei).

Mâncarea a fost delicioasă, oăule poșate gătite perfect și combinațiile de piureuri și sosuri au venit foarte bine în completare. Mi-a plăcut mult că pâinea, presărată cu ulei de măsline, este un pic mai tare (dar nu în sensul de ne-proaspătă, ci de crocant) și contrastează cu cremozitatea ouălor, care se scurg cătinel peste preparat formând îmbucături perfecte.

Este ca și cum ți-ar face bunica sau mama niște ouă dimineața, doar că nu :)) E o reinterpretare a micului dejun pe bază de ouă și, serios, cine nu iubește ouăle? Eu nu cunosc pe nimeni.

Una peste alta, un loc pe care trebuie neapărat să-l testați dacă aveți chef de un mic dejun foarte bun, la orice oră. Bine, se închide la 17:00, deci până atunci.

Pentru mine cred că va începe o tradiție de sâmbătă dimineața, ca să știți când să veniți dacă aveți chef de noi sau, dimpotrivă, când să nu veniți :))

Good job, Eggcetera, și bine te-ai deschis!

5 Comentarii
 1. Ionut28 Martie 2018

  Musai incercati si cafeneaua Victor de pe V Babes!!

 2. Constantin28 Martie 2018

  Si in Bucuresti este la metrou la Universitate un mic local specializat in produse bazate pe oua (e un mic fast food, nu sunt mese, servesti doar “la pachet”). Au produse bune, avand si un vad excelent e mereu aglomerat, sunt 4 Facultati chiar langa el. Produsele sunt bune si ieftine, am, mancat si eu de cateva ori de la ei.

  • florica28 Martie 2018

   Noh, colegi cititori din Capitala, atacati locatia in cauza :)

 3. Bogdan O.13 Septembrie 2018

  Am fost si eu recent acolo si trebuie sa recunosc ca descrierea pe care ai facut-o, seama foarte bine cu impresia pe care mi-a lasat-o si mie.
  Eu am comandat niste oua la tigaie (nu mai tin minte denumirea) dar papilele mele isi amintes gustul intens de coriandru si inca cateva condimente foarte puternice.. de aceea nu as remonada pentru inceput felul acesta. Desigur, arata foarte bine tot ce era acolo. Oricum, merita incercat!

Păreri?