E soțul MEU, mă înțelegi?

Sunt unele femei al căror scop suprem în viața asta e să se mărite, să aibă statutul de doamnă în societate, de parcă nu poți fi doamnă fără să fii căsătorită. Le reperezi uşor. Sunt alea care vorbesc despre nuntă de fiecare dată când au ocazia, cum se visau ele de mici în rochie de mireasă și cum vor avea ele cel mai frumos tort din galaxie. Sunt alea care încă din liceu îşi treceau în telefon, după prima întâlnire, numărul proaspetei cuceriri cu “AL MEU”, din dorinţa disperată de a aparţine unui bărbat.

Sunt adorabile aceste femei, fără identitate şi personalitate, care simt că nu înseamnă nimic în societate, dacă nu se prezintă ca “soţia lui X” sau, mai grav, odată măritate, nu mai folosesc prenumele partenerului în conversaţii. Nuuu, dintr-o dată, omul acela se transformă într-un Zeu, care nu mai poate fi numit cum apare în buletin. El are alt statut, undeva aproape de Divinitate şi se numeşte “SOŢUL MEU”.

“E soțul meu, mă înțelegi?”

Da, te înțeleg. Dar nu ai găsit leacul pentru cancer, ci TE-AI CĂSĂTORIT, lucru pe care îl fac milioane de oameni de pe planetă. Tu și SOȚUL TĂU nu sunteți cu nimic mai speciali!

Înţeleg că, din iubire, poţi să povesteşti oamenilor că soţul tău a făcut şi a dres, dar atâta timp cât îl cunosc de mic, deci dinaintea ta, nu prea are farmec să mă anunţi, cu vocea străjerilor de curte, care anunţau, odinioară, sosirea unui rege la castel, că SOŢUL TĂU A CUMPĂRAT FRUCTE. Poate îţi arăt eu o poză cu SOŢUL TĂU când făcea pişulică în curtea blocului şi terminăm cu solemnitatea asta stupidă.

15 Comentarii
 1. cotos27 Iunie 2013

  :)) Arat-i poza, sa vedem ce o sa zica dupa. Da, din pacate mai sunt astfel de doamne, insa, cred ca fara ele nu ar mai avea astia de la foto/video, dj, cofetarii si restaurante o paine de mancat.

 2. Dan Ciulea27 Iunie 2013

  Le judec!

 3. Gelu27 Iunie 2013

  ce spui tu sunt rautati! In plus astfel de femei sunt pe cale de disparitie.femeia moderna e independenta,nu accepta ideea barbatului,mai nou isi pastreaza numele,chiar de e casatorita se recomanda ca “singura”,femeia moderna are job ,bona sau bone,are masina personala si i discutiile pe care le oarta vorbeste doar despre ea …mai putin de sot!E problema lor ,a femininelor care de fapt nu intereseaza pe nimeni de cat de frustrata e una sau alta!

 4. Alice27 Iunie 2013

  Da, mare realizare. E trist, dar asa se valideaza unele femei, e de multe ori vina mamelor care ar face orice, numai sa le vada odata maritate.

 5. Raluca27 Iunie 2013

  Eu mi-am socat prietenele cu faza asta: Sunt intai Raluca, cea de toate zilele si printre altele si sotia lui X. Mi se pare trist tare sa fie cea mai mare realizare a ta faptul ca ai o șaiba pe deget, dar sunt multe cele care se prezinta din start ca sotia lui… ca si cum i-ar pasa cuiva.

 6. Ana27 Iunie 2013

  Gelu e unul din frustratii care nu au reusit sa-si convinga femeia sa fie ca cea din articol. Tz tz tz

 7. Eliza27 Iunie 2013

  Drept a grait Ana. Gelu mama, poate vroiai sa zicide feministe, nu feminine. Alea care se machiaza asa http://www.tvdece.ro/cum-sa-te-machiezi-ca-o-feminista/ :D

 8. florica27 Iunie 2013

  @Gelu: Doamne si fereste ce te-ai aprins! :)) Nu e cazul sa o dam nici in cealalta extrema :)

 9. Adelina27 Iunie 2013

  Draga @Gelu, m-as bucura sa fie pe bune doamnele acestea pe cale de disparitie. Din pacate individele descrise de Florica sunt cu nemiluita si singura lor activitate e sa ne umple wall-ul de FB cu poze cu decoratiuni de nunta sau cu imagini cu puradeii lor absolut NEadorabili.

 10. Alin27 Iunie 2013

  Florica, stii de unde vine porcaria asta de idee care desigur, numai in Romania mai exista ? Aia de mireasa…

  Din comunism. Din vremea cand femeile nu aveau serviciu.

  Suntem in 2013, si inca mentalitatea arhaica nu a disparut. TE MAI MIRI CA SUNTEM CONSIDERATI AFRICANII EUROPEI ?!

 11. vlad1 Iulie 2013

  eu zic sa nu mai zicem sot la sot, prieten la prieten sau coleg la coleg. Ce atata solemnitate?! Propun sa descriem aleatoriu pe fiecare, cum ne vine la gura, o sa fie fun sa incercam sa vedem despre cine e vorba de fapt.
  Gluma-gluma, eu inteleg ce spui tu aici. Dar vezi ca bagi intr-o oala multa lume doar pentru ca-i casatorita (si asta nu e frumos) si apoi postul tau miroase a struguri acri si a putintica frustrarica. Stiu, o sa te superi pe mine si o sa-mi explici iar cum viata ta nu se invarte in jurul ideii de a fi casatorita, cum tu esti mult mai mult decat consoarta cuiva etc. Linisteste-te. Poti sa scrii asta aici, ca sa vada astia ca-ti aperi ideile, dar tu du-te la tine-n camera si gandeste-te putin si o sa intelegi in adancul sufletului tau ce spun eu aici si poate peste putin timp o sa-i si multumesti cretinului aluia de pe blog.

  Altfel – nu-i mai judeca pe altii si s-ar putea sa se abtina si diversi din a te judeca pe tine. E ATAT de simplu.

 12. […] pentru unele femei e foarte important să simtă că aparțin unor bărbați, la fel și pentru unii bărbați căsnicia e momentul care le-a schimbat viața. Dar nu în sensul […]

 13. florica1 Iulie 2013

  @vlad: Eu cred ca tu nu ai o zi foarte buna sau iti lipseste umorul :) Strugurii nu imi plac si de maritat am rezolvat deja problema, dar multumesc de grija. Altfel, te mai astept pe blogul meu fara incordare. Vezi ca e unul mai sus -Alin- care a ocupat deja postul la care candidezi.

 14. Alin1 Iulie 2013

  @florica, care-i problema pe aicea ?! Nu am zis bine cand am zis ca suntem africanii Europei ?!

 15. florica1 Iulie 2013

  @Alin: Ba da! Si fiind primul care spune lucrurilor pe nume, degeaba vin altii din spate!

 16. Alin1 Iulie 2013

  Aaa, da, sorry, crezusem ca nu am zis ceva bine.. :))) No, ce sa zic, e bine cand esti originalul, asa suntem noi morosenii..

 17. […] de nevastă, poartă haine de nevastă, se comportă ca o nevastă, vorbește despre soțul ei ca o nevastă. Diminuează căsătoria respectul de sine? La unele da. “Adică, fată, m-am căsătorit, […]

 18. […] Gata cu glumele de autobază, gata cu miștourile ieftine, gata cu fluieratul după femei! Acum e SOȚ și e plin de responsabilități! E genul de bărbat care simte că Pământul se va opri din […]

Păreri?