Duşul rece al realităţii

M-am întâlnit, recent, cu un fost coleg de liceu. Tipul o duce bine, chiar foarte bine. Are o firmă prosperă, e un om de afaceri în adevăratul sens al cuvântului. Bine, tot timpul a fost un băiat deştept, deci era previzibil că se va descurca în viaţă.

“Şi… tu cum o mai duci?”, mă întreabă.

‘Bine, lucrez de aproape 5 ani în advertising şi mă pasionează online-ul, am un blog.”, îi răspund sigur pe mine, crezând că-l dau pe spate.

“Un ce?”

“Un blog, un fel de site, doar că are forma unui jurnal, iar blogul meu e nişat pe divertisment. Scriu împreună cu iubita mea”, îi spun, şi mai mândru.

“Aham…”

“Nu citeşti bloguri deloc?”

“N-am timp de aşa ceva!”

Avem impresia că suntem nişte semizei, când, pentru marea majoritate, suntem nişte nimeni. Pornim “scandaluri”, iscăm “controverse”, avem “adepţi”, în timp ce lumea îşi vede de treburile ei, fără să ştie de existenţa noastră. “Am jdemii de followeri pe twitter, jdemii de “fani” pe facebook şi sunt şeful unicilor!” Cui îi pasă? Ţie şi celor din universul mic în care ne-am închis cu toţii şi ne place să ne dăm şi să ni se dea importanţă. Suntem ca o sectă, orbită de propria ei autosuficienţă. Contăm doar unii pentru alţii, că lumea e prea ocupată să TRĂIASCĂ.

De fiecare dată când unui blogger i se urcă la cap, cineva ar trebui să-l lovească direct în moalele capului cu barosul realităţii. Să-i arate că pentru puţini e cineva, dar pentru mulţi e un nimeni.

15 Comentarii
 1. RMstudio19 Decembrie 2011

  …sa traiasca si sa faca bani.

 2. MihaelaB19 Decembrie 2011

  Vorba aia din facultate: “I don’t mind to be famous for 5 people only, as long as they’re the right 5”.

 3. marius19 Decembrie 2011

  La o populatie de 22 milioane suntem zei ca ne citesc 10 mii.
  Intreaba pe strada cati au auzit de un anumit blog de top. Cu indulgenta vei strange 5% in orasele mari. De fapt, poti sa le pui pe toate la un loc cu peste 5 mii si rezultatul e acelasi.

 4. tibi f19 Decembrie 2011

  absolut adevarat. Ne crede noi tari dar nu prea stie lumea de noi. Daia zicule ne trebe marketing de blog. Foarte bun postul asta. Felicitari
  tvdeceilor!

 5. Florin Puscas19 Decembrie 2011

  Cam târzie constatare…

 6. zicu19 Decembrie 2011

  @Florin Puscas: Adica?

 7. Florin Puscas19 Decembrie 2011

  Adică e știut faptul că blogosfera e un soi de… getou. :) Nu e ceva nou.

 8. Dragos19 Decembrie 2011

  Zicule, eu zic ca e normal sa fie asa. Nu e nimic “de speriat” sau “de rau”. Toti bloggerii “vand” niste ganduri. E normal sa nu fie atat de multi cei care te cumpara. Nici eu nu stiu cum ii zice la restaurantul din Bistrita unde se duce varul meu sa manance supa de pui. O fi el, internetul, fara bariere dar ideea de principiu e similara. In magazinul tau de ganduri intra atat de multi oameni cati vrei si cati sunt interesati. Colegul tau e un potential client dar nu are nici o nevoie sa iti “cumpere” gandurile.

 9. zicu19 Decembrie 2011

  @Dragos: De acord cu tine, dar articolul e cu dedicatie pentru cei carora, dupa cum spuneam si in ultimul paragraf, li se urca la cap.

 10. Mirela19 Decembrie 2011

  E perfect adevarat. Eu nu fac parte din blogosfera, dar mai arunc cu drag cate un ochi. Nu m-am putut abtine sa nu observ “clanurile” care s-au format, “prieteniile” care s-au legat si “razboaiele” care se duc intre voi. Asa, prin ochiul neavizat al simplului cititor, unii, chiar se cred mult mai importanti decat sunt. E mare lucru sa fii bun intr-un domeniu, dar consumatorii de bloguri sunt putini. Am mai vazut si ca va cititi si comentati intre voi, de unora le-am dat unfollow pe twitter numai ca sa ma scutesc de varianta ciripita a yahoo messenger.
  Dincolo de astea, spor la treaba!

 11. Claudia19 Decembrie 2011

  Mie imi place tare de voi, Tvdeceilor. Si vin si va citesc cand am timp.Va citesc asa cum citesc un ziar on line.
  Cu postul asta, Zicule, ai daramat multe vise din blogosfera :). Internetul asta chiar vinde iluzia de celebritate. Dar viata se traieste in afara netului. Acolo unde ne uitam unii in ochii celorlalti, unde tragem aer in piept si ne miscam membrele.

 12. Sunt o vedetă online20 Decembrie 2011

  […] și dacă da, care sunt primele 3 bloguri pe care le-ar recomanda. Rezultatul ar fi probabil un duș rece, pentru că mulți dintre cei care se cred vedete online sunt niște iluștri necunoscuți pentru […]

 13. Yamasha20 Decembrie 2011

  E foarte adevarat! Bloggerii sunt mici, oricat incearca ei sa se afirme, oricat incearca ei sa vorbeasca despre politica, nu ajung politicieni.

 14. Danny20 Decembrie 2011

  Foarte adevarat. Nu e prima data cand apare in online o asemenea concluzie, poate ca nici ultima, cert este ca aceia care se cred mari in acest mediu sa nu uite ca e atat de mare diferenta intre cele doua spatii de exprimare si ca notorietatea lor si activitatea lor din online,pe care o intretin cu sarg, nu are nicio importanta pentru un om obisnuit, chiar utilizator de internet (dar care nu citeste bloguri)! Putin mai mult realism nu strica!

 15. Mircea Meşter20 Decembrie 2011

  Excelent. Și ‘neața în același timp :)

 16. zicu21 Decembrie 2011

  @Mircea Meşter: ‘neata si tie!

 17. […] fapt, lupta face parte din categoria “noi intre noi“. Contactul cu exteriorul poate fi asa sau asa. Pentru prima categorie nu existi, pentru cea de a 2-a esti un oportunist si un pafarist. […]

 18. […] “Sunt blogger! Acum, cădeţi pe spate!” Ce eşti, mă? […]

 19. […] corect gramatical sau nu, iubim, urâm, lăudăm, înjurăm, lingem, suntem ipocriți, ne credem semizei, tăiem în carne vie, trăim cu pasiune, ne facem de râs, ne facem de plâns, suntem liberi, […]

Păreri?