Drama unui om pentru care ninsoarea înseamnă totul

Ca în fiecare dimineaţă de toamnă târzie, a fugit repede la baie, fără să se uite pe geam. În fiecare an are o tradiţie: niciodată, dar absolut niciodată nu se uită la minunea albă de afară, decât după ce îşi face o cafea mare şi tare. E destul de în vârstă, bolilele bătrâneţii nu l-au ocolit, trebuie să aibă grijă de el, aşa că una din puţinele bucurii ale zilei e cafeaua de dimineaţă.

De vreo săptămână însă, a simţit că ceva nu e în regulă. Şi nu era de la el. Orice om zdravăn la cap ar trebui să-şi dea seama că ceva… ceva nu e cum trebuie. Cel puţin aşa consideră el. La meteo se anunţă tot vreme frumoasă. Auzi, vreme frumoasă în noiembrie! Aproape mijlocul lui noiembrie, deci foarte aproape de Crăciun! De pe la începutul lui noiembrie, pentru el, timpul nu se mai măsoară în secunde, minute sau ore, ci în fulgi de nea.

Suntem în data de 9 noiembrie şi nu a nins. Adică, a nins ceva prin ţară, dar nu suficient. Nu ca în alţi ani, cel puţin. Sorbea tacticos din cafeaua mare şi tare şi privea pierdut pe geam. TOT NIMIC! De supărare, şi-a pus o cană mare de lapte, nişte miere şi puţină ciocolată. Să-şi mai îndulcească ziua. Cafeaua o bea fără zahăr.

“Vremea asta o să mă omoare!”, îşi spuse în gând.

Mai e puţin şi încep să se cânte colindele. Cum să cânţi colinde fără zăpadă??? Gânduri mici, gânduri mari nu îi dădeau pace. Ce o să ia pe el? Nu ştie să se îmbrace altfel iarna. Cum o să i se mai vadă aburii respiraţiei în aerul rece, dacă nu-i o iarnă adevărată? Era disperat, nu ştia ce să mai facă.

Măcinat de gânduri şi speriat de perspective, a luat o decizie radicală…

În seara zilei respective, a făcut ceva ce nimeni nu ar fi bănuit. Familia şi prietenii l-au căutat, dar în zadar. Fanii i-au scandat numele, dar în zadar. Nimeni nu mai ştia nimic de el. Nici el nu mai ştia de el.

A doua zi dimineaţă, ştirile vuiau:

“Celebrul interpret de colinde, cel ce ne aduce Crăciunul în suflete, Ştefan Hruşcă, a fost dat dispărut. Unele voci spun că, într-o criză de depresie, şi-a spart chitara, a fugit de acasă şi s-a retras în pustietate pentru a-l invoca pe Promoroacă, zeul ninsorii. Tot el pare a fi responsabil de ameninţarea cu bombă de la Administraţia Naţională de Meteorologie. Vom reveni cu amănunte. Sperăm, totuşi, să-şi revină, să se întoarcă şi să ne aducă din nou magia Crăciunului în suflete.”

9 Comentarii
 1. cineva9 Noiembrie 2011

  Doar titlul si gandul mi-a zburat la Hrusca.

 2. cineva9 Noiembrie 2011

  Eu cred ca suntem traumatizati

 3. Ionut N9 Noiembrie 2011

  Tie ori iti e dor de Hrusca ori de zapada ?
  Auzi……..da cauciucuri iti luasi ? :)

 4. CaraH9 Noiembrie 2011

  Asta pentru ca toata lumea stie, ori e Ler ori nu e Ler, si nu e Ler fara zapada! Pai ce? Ne jucam aicea de-a colinda?

 5. Mr. Cabo10 Noiembrie 2011

  Hrusca asta nu o arde dubios prin Canada? Acolo cred ca are destula zapada cat sa nu ii duca dorul. Sau poate tocmai de aia s-a mutat acolo, aici in noiembrie e inca soare si vreme buna :)

 6. artistu10 Noiembrie 2011

  CEi mai frumosi nebuni! Nu ma gandisem la nea Hrusca. Credeam ca e ceva cu caucioace de iarna la final! :)))))))

 7. florica10 Noiembrie 2011

  @Ionut:De zapada nu mi-e dor! :) Hrusca poate sa vina:d
  @Mr.Cabo:Eu cred ca Hrusca e intr-o relatie cu zapada:)

 8. Dli10 Noiembrie 2011

  In 2 decembrie ar trebui sa concerteze in Satu Mare. Sper ca aduce si zapada cu el ca asa ar fi frumos. :)

 9. florica10 Noiembrie 2011

  @Dli: Eu zic ca vremea asta buna mai dureaza o saptamana maxim :)

 10. […] pentru Hrusca. Ii spun omului ca mintile luminate gandesc la fel si ca niste prieteni de-ai mei au scris un articol fix despre chestia […]

Păreri?