Diverse aspecte

Ce am învăţat noi din excursia la Roma:

– nu avem nici măcar o pistă de aeroport ca-n palmă. Erau nişte gropi pe pista aeroportului Henri Coandă de-ţi juca stomacul hora unirii

– mâncărurile pentru care devin celebre anumite naţii (de exemplu, italienii pentru pizza şi paste) ajung să fie preparate mult mai bine de altele. Nici măcar nu visează italienii la pizza pe care o pot face românii

– italienii mănâncă precum porcii de mult şi sunt slabi

– China are o populaţie de 1,3 miliarde locuitori. E oarecum firesc ca aceştia să-şi dorească să vadă mai mult decât propria ţară. Dacă, să zicem, 450 de milioane de chinezi se hotărăsc să plece în vacanţă, invadează toată Europa. Normal că sunt peste tot, cu aparatele lor performante de fotografiat, imortalizând absolut orice: “Wow! O balegă a unui cal din Roma! Repede, să-i facem o poză, până nu se răceşte!

– americanii sunt înfiorător de proşti. Mostre:

Grup de elevi americani în faţa Colosseumului. Profesoara/ghida îi întreabă: “Children, do you know how old is America?”

(pauză)

“Nobody knows how old is America?”

(pauză)

“Ok, if you don’t know, this building is older than America.”

Doi americani, în timp ce vizitau Colosseumul:

“They built this only for fighting? That’s stupid!”

Doi americani, în faţa mormântului lui Rafael:

“Can you imagine? There’s somebody down there!”

Încă una:

“Fontana di Trevi, such a nice waterfall”

După cum ziceam, sunt mai proşti decât prevede legea.

– sunt tone de italieni bătrâni, băşinoşi, bogaţi şi plini de impresii

– oriunde vom călători, eu şi Groparu ne vom chinui să vorbim limba ţării în care ne aflăm, pentru că, citez: “engleza se poate vorbi şi la Cluj”

Am mai învăţat că, în general, e fain să ai bani pentru vizitat locuri senzaţionale. Nu că noi am avea. Dar, în continuare, e fain!

Vom reveni cu poze!

8 Comentarii
 1. sorin15 Martie 2010

  Totusi, ti-a placut?:)

  • admin15 Martie 2010

   @sorin: Bineinteles ca da!

 2. Dan Ciulea15 Martie 2010

  apropo de mancare, am fost anu trecut in minunata Florenta … bestial, nu am cuvinte, am stat 3 zile… o foame ce am rabdat … 1 ca era ca pixu (vorba ta, habar n’au italienii sa faca mancare) si 2 ca era ca dracu de scumpa … cea mai ieftina chgesti era 6 Euro (fara bacsis si taxa de scaun) si era o jumate de felie de paine intr-o cana de apa calda cu suc de rosii.

 3. Catzaua15 Martie 2010

  si ca hotelurile de 3 stele din centrul Romei au conditii de 1 steluta jumate’ cu maxim de indulgenta [pereti scorojiti, igrasie, fara caldura in camere la sfarsit de octombrie – sau inceput de noiembrie, nu mai stiu ce era – mic dejun saracut si chimicalizat, de la suculetul la dozator pana la parlizanul cu gust de faina].

  chiar asa: voi cum si unde ati fost cazati?

 4. Florica15 Martie 2010

  @Catzaua: Noi am fost cazati aici :http://www.hotelaureliano.com/index_en.html si a fost super super fain. Hotel de 4 stele, conditii pe masura.

 5. dush15 Martie 2010

  bine de v-ati intors :)

  • admin15 Martie 2010

   @dush: Bine ca ne-am intors, ca era sa ne pierdem in Aeroport la Roma :))

 6. cineva15 Martie 2010

  :))
  1- nu stiu
  2-subscriu
  3- slabi?!Eu cred ca aia erau exceptia,am vazut cei mai supraponderali oameni acolo si erau numai italieni
  4-d-ai iubesc chinezii,erau la orice pas,plus niciun catun fara un magazin chinezesc
  “ce cauti?
  O spatula.
  Are la chinezi”
  5-si la stia subscriu
  6- cineva asculta Irina Loghin, un italian spune “da,muzica orientala”, cineva intreaba “cum orientala,e despre mama,tata,etc?”,italianul- orientala,de la voi din orient. O italianca, de 55 de ani intreaba “cum in Orient?”, italianul da detalii”pai cand au plecat romanii sa cucereasca Orientul au cucerit si românii care stateau acolo”. Aloo, erau daci si nu erau in Orient.Asta a fost un exemplu mic. Sa-ti spun ca am vazut si cum scotea pamant din groapa cu furca si cand i s-a explicat ca trebuie cu lopata tot el facea scandal, ca iei bolovanii, ii asezi in furca si apoi arunci pe mal.Intr-un sant de doar 35 cm adancime. Erau amuzanti asa in prostia lor,concluzia mea a fost ca Ion Creanga pt “Prostia Omeneasca” de acolo s-a inspirat.Mereu le-am zis-o.
  Hai bine ati revenit.

Păreri?