Food a la Cluj: Dish-ului i-a lipsit That-ul

Săptămâna asta s-a deschis un nou restaurant în oraș și ne-am făcut rezervare fix în prima lor zi. Se numește Dish & That (foarte fain naming-ul!) și îl găsiți în Gheorgheni, pe Aleea Slănic 3, lângă Iulius Mall. Comunicarea lor promitea ceva diferit pe piață, așa că am zis să ne convingem încă de la început.

A bătut gongul, ne-am urcat în taxi și ne-am pornit spre o nouă lume culinară. Restaurantul e chiar la baza complexului rezidențial Riviera și ca decor merge spre bistro, în stilul… well… cam tot ce s-a deschis în ultima perioadă. Nu zic că nu arată bine și înțeleg că dacă ai găsit o rețetă de succes pe design tinzi să o aplici tuturor clienților, dar, ca să fiu sinceră, nu are nimic special. M-am așteptat să fie ceva care să se plieze pe numele lor, care e deosebit.

În primul rând, mi-a plăcut foarte mult ideea pe care au mers în alcătuirea meniului:

Dish & Healthy – I want to feel healthy
Dish & Indulging – I want to indulge myself

Practic, poți mânca și sănătos, dar te poți și “porci”.

Primele pahare de vin au fost din partea casei, că tot era deschiderea, dar eu, mai cu moț, aveam poftă de un cocktail Hugo, care a fost chiar bun. Staff-ul a fost extrem de primitor, iar chelnerul nostru, Andrei, de nota 10! Atât barmanul, cât și o altă chelneriță îmi erau foarte cunoscuți, sigur au mai lucrat prin localuri din Cluj. Nimic de comentat aici, se vede că sunt pregătiți și își cunosc foarte bine meseria.

Și acum să trecem la ce ne interesează cu adevărat: papa.

Eu mi-am luat o porție de risotto cu creveți (39 lei). Îmi era poftă de vreo trei săptămâni de risotto, deci eram pregătită să-l devorez. A fost ok, dar după gusturile mele risotto-ul era puțin prea al dente și fad, fără un gust special. Am mai băgat niște sare și piper și a mers, dar cam atât. Căutările pentru un risotto bun în Cluj continuă, până o să mă enervez și o să iau un Wizz până în Italia, ca să rezolv problema. Ncsf.

O postare distribuită de TVdece (@tvdece) pe

Răzvan a ales un burger de vită (35 lei), mai aveau și unul de curcan, care a fost corect. Asta e obsesia tuturor localurilor din Cluj: să aibă neapărat și un burger în meniu, chiar dacă se potrivește cu conceptul sau nu. Și fac un burger care nu are nimic special (mai special la ăsta a fost sosul pe bază de ardei copți pentru cartofi), dar e acolo în meniu. Să fie, să nu trebuiască.

Prietenii cu care am fost și-au luat așa: țăiței de orez cu pui și sos sweet chili (27 lei), care au fost buni, dar nu mai buni ca la Wok’N’Roll, de exemplu,

și pulpă de rață cu cartofi gratinați (38 de lei, parcă). Dacă rața a fost ok-ish, garnitura a fost fadă ca o zi de post. Sorry :(

Ce vă recomand însă cu toată dulceața e mousse-ul de ciocolată pe blat crocant (18 lei), cu un sos citric care îl completează perfect, super-super bun. S-a mai comandat la masă și signature desertul lor, care ne-a făcut să ne întrebăm: “de ce s-au zgârcit la sos?” Rămâneți la mousse, nu veți regreta.

Overall, o mâncare cinstită, care umple burta, destul de scumpă pentru ce oferă. Dish-ului i-a lipsit That-ul.  Cred că pentru oamenii din zonă poate deveni un loc fain de întâlnire, unde să se simtă ca acasă, dar dacă stai în Mănăștur, ca noi, nu e genul de loc în care să te întorci. Trebuia să fi căzut în reverie de plăcere ca să spunem: “da, frate, merită să mai batem drumul până aici!”

Din păcate, încă un loc în care s-a pus mai mult accent pe design decât pe ce contează cu adevărat: mâncarea. M-am gândit inițial să scriu că “vai, sigur se vor îmbunătăți în timp, poate i-am luat pe nepregătite, trebuie să înțelegem că a fost prima zi”. Apoi, mi-am dat seama că tocmai fiind prima zi mâncarea ar fi trebuit să ne facă să explodăm în urale pe rețelele de socializare și să scriu un articol atât de savuros, încât să se întrebe prin firmă cine m-a plătit pentru el (am pățit asta cu două locuri din Cluj, în continuare nu mă plătește nimeni, suntem doar un grup de mâncăcioși în căutare de experiențe culinare deosebite, pe care, din păcate, le întâlnim tot mai rar la Cluj).

Sigur, mă simt prost, că oamenii ăia s-au străduit, au investit, au pus suflet. Din păcate, aici evaluăm strict mâncarea, care nu s-a ridicat la nivelul comunicării frumoase pe care o au.

28 Comentarii
  1. Anda15 Martie 2018

    Va scriu doar ca sa va zic ca va citesc blogul de multi ani si articolele astea au ajuns printre preferatele mele (another foodie here) si as vrea mai des :D

    • florica15 Martie 2018

      Awww! Mulțumim frumos! :* Rubrica s-a născut tocmai ca să ajute oamenii cu review-uri sincere. O să încercăm să facem mai des, pinky promise! :)

  2. Constantin15 Martie 2018

    “Căutările pentru un risotto bun în Cluj continuă, până o să mă enervez și o să iau un Wizz până în Italia, ca să rezolv problema” Ma, nu stiu cum sta treaba cu risotto, dar cea mai proasta pizza pe care am mancat-o a fost fix in Italia….

    • Florica15 Martie 2018

      Noh acuma nimeni nu-i perfect! O scuza buna sa mergi din nou?:)

  3. Dan15 Martie 2018

    Dar ca sa deviem de la subiect: vine primavara – primeste blogul haine noi?

    • Zicu15 Martie 2018

      Adică?

    • Dan15 Martie 2018

      O tema noua?

      Ceva mai hipsteresc, sa intrati in rand cu lumea :D

      Eventual posibilitatea de a trece dintr-un articol in altul.

    • Zicu15 Martie 2018

      Neh, încă ne place foarte mult asta :D

  4. Constantin15 Martie 2018

    Mda…pizza a foat proasta in Italia, dar pastele, gnocchi, ravioli, branzeturile si alte mancaruri au fost atat de bune….Asa ca ma voi intoarce in Italia in toamna….definitiv!

    • Florica15 Martie 2018

      Definitiv??? Si unde te vei stabili? Ce faaain :)

  5. Constantin15 Martie 2018

    Unde putea sa se stabileasca un devorator de ciocolata ca mine?…Intr-un orasel relativ aproape de Torino unde este fabrica unui mare producator de ….dulciuri (produsele lor sunt prezente si pe piata din Romania, numele firmei incepe cu litera F, nu spun mai mult, nu cred ca am voie sa le fac reclama aici….) Am tot fost acolo in ultimii ani si efectiv m-am indragostit de oraselul acela curat, frumos, linistit, cu oameni care, vorba unei prietene “sunt tot timpul relaxati de parca ar fi mereu in vacanta”.

    • Zicu16 Martie 2018

      Foarte tare, bravo pentru curaj, să ai baftă!

      PS: De ce crezi că nu poți menționa nume de companii aici?

  6. Paul16 Martie 2018

    Risotto alla pescatora – Sorriso
    Orez prajit cu creveti – Shenyang (a se ignora “design”-ul locatiei :))

    • florica16 Martie 2018

      O sa le incerc pe amandoua si revin catre dumneavoastra :) A doua locatie nu e cumva cea de pe Horea, de langa Panemar? :)) Acolo e bestiala mancarea si pluseaza prin autenticitate si faptul ca doamna care serveste/patroana e nemultumita mereu :))

  7. Narcisa - Maria16 Martie 2018

    Incepeti sa dati note TVDece restaurantelor?
    Faceti concurenta celor de la Michelin?
    :)

    • florica16 Martie 2018

      Nu ne-am permite comparatia, oamenii aia sunt in alta liga :) Doar niste review-uri oneste, de gurmanzi simpli :)

  8. Ramona16 Martie 2018
    • Florica16 Martie 2018

      Uuu, Ramona, imi place de tine! :) multumeeesc!

  9. Constantin16 Martie 2018

    @Zicu Multumesc frumos pentru urari. Sincer, nu am citit regulile de postare a comentariilor, asa ca nu stiam daca am voie sa mentionez numele companiei., ma gandeam sa nu fie considerata reclama mascata sau ceva de genul asta. Am descoperit recent blogul vostru si mi se pare foarte ok. E amuzant, relaxat si relaxant, fara comentarii marlanesti si bloggeri vulgari si aroganti (de care e plina, din pacate, “blogosfera” din Romania). Promit sa va urmaresc si din Italia, dupa ce plec la toamna.

    • Zicu16 Martie 2018

      Mulțumim mult, aste e și intenția! Iar dacă tu ne vei citi și din Italia, așteptăm și noi de la tine povești italiene, că suntem cam îndrăgostiți de țara aia :)

  10. Constantin16 Martie 2018

    @Zicu Cu placere! Sper sa am ce povesti. Acolo cat am fost era o plictiseala…adica normalitate, ce vreti…De exemplu, era sa fac atac de cord cand a alergat o tipa dupa mine pana la iesire prin muzeul “Palazzo Madama” din Torino…..nu, nu furasem nimic, femeia vroia doar sa imi dea rest 2 eurocenti, cumparasem o carte de la libraria muzeului….Evident ca obisnuit cu obiceiurile de pe plaiurile mioritice, eu plecasem de indata ce platisem (doar nu era sa cred ca imi dadea aia 2 eurocenti)…dar uite ca mi-a dat si a mai si alergat saraca dupa mine…

    • m16 Martie 2018

      Pai ii aproape un leu, cum să nu-ți dea? :)

  11. Constantin16 Martie 2018

    @m După aritmetica mea (cam șubredă, recunosc) era vorba de aproape 10 bani, cum să nu îmi dea averea asta! :) Restul erau 2 eurocenți, nu 20. Cred că dacă ar fi fost 20 m-ar fi și pocnit după ce alergase după mine :)

  12. Dan Ciulea17 Martie 2018

    Cel mai bun risotto din Cluj (și nu numai) îl găsești la Samsara Food House, ceva cu brânză de capră și sfeclă roșie.

    #CuPlăcere ;-)

  13. Diana19 Martie 2018

    Bună Alina și Răzvan. În primul rând ne cerem scuze pentru întârzierea cu care răspundem, ne-am mișcat ca niște veritabili ardeleni de data asta :)

    În primul și în primul rând, mulțumim tare mult că ați fost alături de noi din prima zi – mare lucru. Ne bucurăm tare că v-a plăcut numele nostru, la cât de mult ne-a luat să-l alegem, ar face bine să placă oamenilor :)) Andrei transmite salutări, s-a bucurat tare de cele 5 minute de celebritate și promite un Hugo pe când ne mai treceți pragul.

    Ne pare rău că nu a fost pe gustul vostru risotto-ul și garnitura de la rață, am transmis și la bucătărie feedback-ul și o să fim mai atenți pe viitor. E drept că-i modă cu burger-ul în Cluj, noi l-am văzut mai degrabă ca pe emblema meniului „Indulge”. Cât despre sosul de la Signature-ul nostru, chiar din seara în care ați scris am mărit cantitatea de vanilie, mulțumim!

    Noi apreciem tare mult că v-ați făcut timp să scrieți despre noi și ne bucurăm când primim feedback. E drept că am muncit mult dar de acum vrem să muncim și mai mult ca lucrurile să fie în regulă. Așa că, nu putem decât să mulțumim celor care ne scriu, pentru că doar așa putem să fim mai buni.

    Suntem aici pentru întrebări, sugestii și ce mai vreți voi :) Toate cele bune, echipa Dish & That.

    • florica20 Martie 2018

      Saluuut! Este prima data cand primim un comentariu de la un business despre care nu am scris 100% pozitiv, asa ca va multumesc pentru profesionalism si deschidere.
      Ma bucur mult sa aud ca feedback-ul nostru va poate ajuta, sunt destui care intreaba “V-a placut mancarea?” si o fac doar de complezenta.
      Ne bucuram si ca sosul de vanilie este acum mai generos, sigur va fi apreciat.
      Este genul de comentariu care ne face sa ne gandim sa revenim peste ceva timp, deci GG!

      Multumim frumos inca o data si mult succes!

      PS: Salut, Andrei! :)

Păreri?