Din buric vine scama!

Era o vreme în care operaţiile estetice însemnau mărirea sânilor. Sau micşorarea lor, deşi mi se pare o blasfemie să micşorezi ceea ce Dumnezeu a lăsat mare, chiar foarte mare, pe alocuri. Sau înfrumuseţarea nasului. Sau a pomeţilor. Sau a buzelor, a burdihanului. Sau a căcătoarei. În fine, cred că, în cazul unora, şi operaţia pe creier poate fi lejer considerată drept estetică, pe sistemul “am întâlnit şi proşti urâţi”. Se pare că, în vremea asta despre care vorbim, se făceau operaţii estetice de bun simţ. Mă, io n-am treabă. Dacă ai ţâţele cât două stafide şi te simţi mai puţin femeie din cauza asta, transformă-le în pepeni (de Dăbuleni, să zicem, că cică-s mai celebri aşa). Dacă ai băgat bere în tine precum un bivol şi nu-ţi mai poţi purta bendeul, iar nevastă-ta nu te mai biruie peste ea în timpul penetrării, fă-ţi liniştit o liposucţie. Io n-o să te judec!

Toate până la un punct. Când deja se ajunge la ombilicoplastie, io nu mai prea înţeleg cum se învârte lumea asta. Să analizăm un pic. Buricul ne-a fost alături încă din perioada intrauterină, când, prin intermediul cordonului ombilical, ne hrănea. În momentul venirii pe lume, acesta a prins o anumită formă, în funcţie de cum a fost retezat cordonul. Unii au o groapă, numai bună de format mizerii şi putoare, alţii îl au închis, alţii lunguieţ, alţii lat. Cert e că, e un căcat de orificiu care nici nu te ajută, nici nu te încurcă. Că mai dai o limbă în buric în timp ce te fuţi, aia e altceva. Da’ nu cred că a primit cineva reproşuri de genul: “Dă-te-ncolo cu buricul tău urât, că mi s-o culcat pula” (pierit cheful, dacă e pe bază de muiere). În plus, mi se pare o lipsă de respect faţă de buric să-l faci urât, din moment ce te ştie de mic. Ba chiar te-a menţinut în viaţă, nerecunoscătorule!

Exceptând cazurile de buric închis, după cum fin afirmam şi mai sus, acesta e un fel de groapă de gunoi. Produce tot felul de mizerii urât mirositoare, adună scame de pe haine şi, dacă e să mă întrebaţi, e orice altceva decât un mijloc de atracţie. Nu-mi amintesc să fi zis vreodată: “Bă, ce-un buric are aia. Acum aş sări pe ea!” Şi totuşi, se pare că există o estetică a buricului. Sunt oameni care, probabil, îşi aleg sufletul pereche în funcţie de buric. Oameni care nu pot pune geană pe geană din cauza aspectului dizgraţios al orificiului. Oameni care şi-ar pune plătica sau curul la bătaie pentru o ombilicoplastie (au’, mă, cum sună, că-mi vine să mă cer jos din viaţă!)

Unde se va ajunge, vă întreb? Oare vor urma operaţiile estetice la rinichi? La pancreas? Timpan, scăriţă sau ciocănel? Oare va veni momentul în care un om va intra la un chirurg estetician şi îi va spune: “Domnule doctor, vreau să-mi faceţi o operaţie estetică la glandele salivare. Mi se pare că am o salivă foarte, foarte urâtă!”

10 Comentarii
 1. […] This post was mentioned on Twitter by Florica si Zicu, Billy.. Billy. said: RT @tvdece: Oare unde se va ajunge? http://bit.ly/98Ac9D […]

 2. @dragosmone27 Iulie 2010

  daca nu ar fi buricul…….unde s-ar aduna scamele mele? :)) ar lua-o razna?

 3. scorpio27 Iulie 2010

  pana mi s-a incarcat pagina,nu imi aparea decat Din buric vine scama! Imi faceam deja idei despre ce o fi..
  da cand am citit si am dat de “Dă-te-ncolo cu buricul tău urât, că mi s-o culcat pula”…am izbucnit in ras de mi-a sarit piersica din gura(da, era ocupata),iar al meu ca bradu,s-a uitat mirat la mine si m-a intrebat..ce am..
  acu..eu cum sa explic unui neamt despre ce e vorba? ca oricum nu intelege….
  TAREEEE!!!!!!

 4. zicu27 Iulie 2010

  @scorpio: Google Translate? :))

 5. Andrei28 Iulie 2010

  bah da ar fi sexy una cu 2 buricuri … :))

 6. scorpio28 Iulie 2010

  ce translate? nu are voie sa ,,priceapa” romaneste…e mai bine,crede-ma.

 7. Liz1 August 2010

  Aveam o prietena in liceu cu un buric atata de urat. Vaaii. Era din ala in relief, din profil era ca o mostra de putulica barbateasca.
  Imi zicea ca de-o prinde pe asistenta de i l-o legat o snopeste in bataie. Eu am buric groapa, si am impresia ca s-o stramtat. :))

 8. tudyzor19 August 2010

  dute ba nebunuleee….ahahahahah=)))))))))0 rofl doamneeeee ce oameni suntetzi:))=))

 9. Mehrzad4 Noiembrie 2010

  Dupa parerea mea, omule tu esti cam depasit ;)) Blasfemie ha??? Blasfemia cui? Religiei?? Fi serios omule… daca tu esti perfect si te multumesti cu felul cum arati… sau poate esti un complexat care nu poti face nimic in privinta aratarii lui… ( ca idee eu arat destul bine si nu am nici un complex ) asta e alta problema… dar inteleg si pe cei care au complexe din cauza nasului mare/urat, femeile din cauza sanilor mici/mari/lasatii sau alte chestii… asa ca ce te framanata coca altuia… ca sa nu zic ce te fu.. pe tine grija de opertiile altora ? :)) Cine e complexat sau are defect si nu se simte bine, daca isi permite… sa faca ce operatie vrea… ;) auzi tu… blasfemie!!!
  Te ai gandit vrodata ca tot ceea ce stii/stiim despre religie, Dumnezeu, hrana, lumea asta a noastra si tot ceea ce ne inconjoara… poate sa fie gresit stiut??? Tot ceea ce am invatata pana acum stim cu toti de generatii… din neam in neam… asa ca think about it !!!
  Noroc ca asa mai aveti si voi subiecte de pus site/bloguri… ;)) Acum sa vedem daca cometariul meu o sa fie postat… as aprecia ;)) Multumesc anticipat, asta in caz ca o sa fie postat ;))
  Intelepciune, iubire si sanatate va urez tuturor…

  • zicu4 Noiembrie 2010

   @Mehrzad: Stai linistit, aprobam toate comentariile, fie ca vin de la unii care au ceva de spus, fie ca sunt lasate de niste fanatici retardati.

 10. ken4 Februarie 2013

  parerea ta…dar sa te fi nascut tu cu un buric iesit de 2 cm sa vad daca mai erai asa de glumet.
  cum umblai la bustu gol…:))) vai de capul tau.

Păreri?