Diferența dintre un festival de bere și un Oktoberfest

România e cuprinsă de mirajul Oktoberfest. Tot mai multe orașe preiau modelul cunoscutului eveniment bavarez și încearcă să-l aplice și la noi. Numai că trebuie să și știi ce faci. Degeaba pui trei mese, niște umbrele, mici, bere, chemi niște obosiți să cânte și îi spui “oktoberfest”. Va fi doar încă un festival de bere.

Pentru că diferența dintre un festival banal de bere și un eveniment de tip Oktoberfest este spiritul evenimentului mamă, care trebuie să transpară din cele mai mici detalii: e bine și cu micii, da’ poate n-ar strica să fi mai mulți cârnați bavarezi, că doar de aia îi zice Oktoberfest, nu? E bine și cu bâlciul, da’ poate n-ar strica să se întâmple totul într-un cort gigant, ca la Munchen, nu? E bine și cu eternele trupe care cântă la toate festivalurile berii din țară, da’ poate n-ar strica să aduci o trupă care cântă și la Oktoberfest-ul mare, care să-ți creeze în fiecare seară o atmosferă autentică, nu?

Aseară, în timp ce trupa nemțească, ce cântă și la festivalul mamă, făcea atmosferă, în timp ce savuram un cârnaț bavarez în cortul de 2400 de metri pătrați, simțeam că sunt la Munchen, nu la Sibiu. Și asta e foarte ciudat, pentru că n-am fost niciodată la Munchen.

ciocan

Photo by Siropel.

CibinFest este un eveniment organizat de Fundatia Austria Pro Romania si A1 Events cu sprijinul UrsusPepsi si Ibis Hotel.

Păreri?