De ce au succes “Despacito” și alte piese latino pop

Mulți se întreabă cum de a prins atât de bine la noi piesa “Despacito“, mai ales că nu e o bijuterie a genului. La cât de experți suntem în genul ăsta în particular și în muzică în general, orice desculț de pe stradă îți poate spune două-trei piese mult mai tari decât asta.

Dar știți de ce prind?

Pentru că le-a permis prețioșilor care se disociază de manele, dar rup ringul pe manele la nunți, să asculte manele în public. Asta sunt: manele în spaniolă mai digerabile decât manelele în română. Snobii care susțin că le e scârbă de manele, dar la prima ocazie sunt pregătiți să arunce cu bani și să dea din buric, sunt mulțumiți că nu mai trebuie să se ascundă. Stilul se numește pretențios latino pop, dar, tehnic, sunt niște manele social acceptabile. Orice manelist sub acoperire poate ieși din dulap pe această muzică. E de porc să asculți Salam la maxim în mașină, doar ești un domn, dar la “Despacito” nu te judecă nimeni.

Ești o pisi din “lumea bună”, care se unduie ca o campioană pe manele, dar vrei să păstrezi aparențele? Îți pui “Despacito” la ringtone, nu Adi Minune, deși ți l-ai tatua pe buca stângă pe copilul teribil al muzicii românești.

Ești un tânăr avocat, șefu’ la succes, cu gusturi rafinate, costume, ceasuri, băuturi fine, alea și ești primul care își rupe cămașa la chefuri, pe manele? Bagi “Despacito” în mașină, stil, rafinament, eleganță, nu se prinde nimeni.

Ești o profesoară de română cu o pasiune întunecată pentru manele? “Despacito” a fost scrisă pentru tine!

Ești un corporatist care se ia foarte în serios, visând să ajungi CEO, dar ai o slăbiciune pentru manele? Bagi un “Despacito” și colegii te vor privi la fel.

Ești o PR-iță care ține enorm la reputație, dar nu știi cum să scapi mai repede de tocuri când auzi manele? Ai ghicit, “Despacito”.

“Despacito” salvează orice categorie socială de la o viață tristă, în spatele perdelelor.

Pentru că “Despacito” e Mercedesul manelelor.

3 Comentarii
 1. Brusti30 Martie 2017

  Cu mine ce-i stricat atunci? Am multe manele care îmi plac, dar nu sufăr despacito

  • Zicu30 Martie 2017

   Nu-i nimic stricat, ești un român adevărat!

 2. Maria30 Martie 2017

  Cat de real si adevarat! Superba comparatia! Mi-ai inseninat ziua!

Păreri?