Decăderea hainelor

Cândva, erau cele mai bune haine ale tale. Le luai pe tine cât de des puteai, cu orice ocazie. Te mândreai cu ele. Încet, încet, patina timpului (iubesc clişeul ăsta!) şi-a lăsat amprenta asupra lor şi au decăzut, devenind haine de casă sau de drum.

Azi dimineaţă, când m-am îmbrăcat pentru drumul spre Timişoara, am realizat că, din instinct, am ales hainele potrivite (de drum), haine care, la un moment dat, au fost cineva la viaţa lor. Acum sunt doar nişte rebuturi, ca nişte actori de mâna a treia, pe care nu-i mai vrea nimeni în filme. Astfel, am pe mine ciorapi de drum, chiloţi de drum, tricou de drum. Blugii nu-s chiar de drum, da’ nici nu-s cei mai noi pe care-i am. E un destin tragic, un ciclu neiertător, o finalitate inevitabilă.

Să păstrăm un moment de reculegere textilă pentru hainele care ne-au ieşit din suflet şi ne-au intrat în cur. Pentru că ajungem să ne doară-n cur de ele.

7 Comentarii
 1. Mr. Cabo12 Mai 2011

  Amin! Prietena zice ca ma imbrac uneori in “haine obosite” cand e sa plec la drum pe undeva sau sa fac cine stie ce activitate transpiranta :D

 2. tac'su12 Mai 2011

  ma fiule, sa stii ca cei din familia noastra au fost foarte apreciati mai ales in pielea goala :)
  ne vedem dimineata:) :)

 3. tac'su12 Mai 2011

  rectificare: inca mai sunt!

 4. Andrei13 Mai 2011

  AMIN ! am auzit ca lumea incepe sa renunte la chilotii de drum se merge COMANDO acuma (fara)

 5. Bilete avion13 Mai 2011

  Si eu am in dulap un locsor plin cu lucruri pentru facut treaba in casa, “haine de scandal” care se reinnoiesc singure pe masura ce se rup. Merita si ele o slujba de inmormantare :))

 6. Laci14 Mai 2011

  Uite o idee de subiect despre care as fi putut scrie. Eu nu am haine de drum sau “obosite” singurul loc unde le port, sunt in casa.

 7. Alina Ilioi15 Mai 2011

  Interesant articol. Îmi place

Păreri?