De la femeie la nebună într-o singură întrebare

Dacă aveţi un fin simţ al observaţiei, aşa cum îmi place mie să cred că am, știți deja care este momentul în care lucrurile iau o turnură aparte. Mă refer aici la deciziile care transformă o femeie normală într-o nebună. E un moment atât de scurt, încât, dacă te uiţi în altă parte sau clipeşti, risţi să-l pierzi. Scurt, dar catrastrofic, ne afectează pe toate, indiferent de vârstă, religie, educaţie sau ocupaţie. Și, mai grav, îi afectează pe cei care trebuie să ne suporte. Aici mă refer la bărbați, dacă nu v-ați prins.

Ştiţi despre ce vorbesc, nu?

Poate nu, să dezvolt.

E momentul în care o femeie uită că a făcut facultatea la Paris şi vorbeşte fluent şapte limbi, e momentul în care o femeie uită că e cea mai tandră şi iubitoare mamă din lume, e momentul în care o femeie uită că e la o petrecere la ambasada Americii sau în supermarket la cumpărături.

Începeți să vă prindeți? Nu? Vă luminez eu.

E momentul în care femeia îşi pune mâinile în şold, se încruntă puţin şi murmură nervoasă, printre dinţi:

– CE, IO-S MAI PROASTĂ?

Haideţi să recitim împreună, cu voce tare: “CE, IO-S MAI PROASTĂ?”

Marile războaie între vecini, care au fost prieteni 30 de ani, aşa au început. Elena din Troia s-a uitat în oglindă şi vă jur că fix asta a zis. Scandalurile la locurile de joacă, pentru un loc de parcare, pentru o promovare la birou sau pur şi simplu pentru o poşetă de care tu credeai că nu are nevoie şi nebuna a dat 1000 de euro pe ea, au început la fel. Cu o ambiţie prostească de a demonstra universului că suntem duse cu pluta şi egale în faţa nebuniei. Doar nu suntem mai proaste ca suratele noastre, care au făcut o super prostie! Trebuie să demonstrăm că suntem PESTE ele!

Întotdeauna când o femeie îşi pune această întrebare, menită să îi dea curajul de a face o mare tâmpenie, va face, fără îndoială, o mare tâmpenie.

Când auziţi o femeie că îşi pune întrebarea asta, fugiţi. Să fugiţi cât vă ţin picioarele sau rămâneţi pe propria răspundere, să vă vedeţi iubirea vieţii cum se ceartă pentru ultimul porumb fiert la piaţă. Că doar ea nu e mai proastă.

Să nu ziceţi că nu v-am avertizat.

5 Comentarii
 1. duru1 August 2017

  Da’ de ce sa plec? Da’ ce, io-s mai prost?

 2. LadyR1 August 2017

  Marturisesti tu, sau il lasi pe Zicu sa ne povesteasca evenimentul care-a inspirat aceasta postare?

  • Florica1 August 2017

   Stiti ca n-am eu jene de astea. Din pacate n-am facut nicio prostie in ultimul timp :)))

Păreri?