De ce să-ți faci un cont de twitter

În fiecare an se cântă moartea twitter-ului în România. Și în fiecare an refuz să cred că moare. Pentru că îmi place prea mult ca să abandonez această rețea de socializare. Mult mai mult decât facebook. E ca și cum mi-aș abandona un prieten la nevoie. Am mai zis-o: voi renunța la twitter în momentul în care tvdece va fi ultimul cont activ din România.

Viorel scrie despre cum am putea salva twitter-ul. Și Cristi își pune aceeași întrebareVali și Alex scriu despre motivele pentru care “s-a stricat” twitter-ul. Victor îl consideră mort de tot. Cetin și Andrei cred că twitter n-a murit.

Eu voi încerca să-mi ajut prietenul la nevoie. Pentru că cel mai simplu mod prin care noi, cei care mai credem în această rețea, ne putem putem implica e să convingem oamenii să-i dea o șansă. Să vorbim despre twitter, să promovăm twitter, să susținem twitter. De ce am face asta pentru o companie? Pentru că eu unul cred în produsul ei. E una dintre cele mai frumoase forme de comunicare interumană create vreodată. Și noi promovăm produsele în care credem.

Twitter e Facebook-ul oamenilor inteligenți. Nu că nu ar fi proști pe twitter. Dar sunt muuult mai puțini decât pe facebook. Cele 140 de caractere la care ești limitat stimulează folosirea creierului și creativitatea. În plus, spre deosebire de pisicile, copiii și citatele obosite de pe facebook, conținutul care se share-uiește pe twitter necesită o mansardă mai mobilată. Important e pe cine alegi să urmărești.

Twitter e Facebook-ul oamenilor informați. Twitter înseamnă informație instant. Nu e de mirare că marile evenimente din întreaga lume se întâmplă, în primul rând, pe twitter. S-au petrecut revoluții pe twitter, au căzut regimuri dictatoriale și datorită twitter. Instituțiile de presă, mai ales cele de afară, folosesc twitter ca principal tool de răspândire a informației, vedetele sunt pe twitter (din păcate, mai mult cele de afară), influencerii sunt pe twitter. Vei descoperi un mix informațional complex, cu sită pentru bullshit-ul de pe facebook. Important e ce îți dorești de la twitter: informare, fun, branding personal etc.

Twitter e Facebook-ul fără pisici. Nu vei găsi pe twitter gospodine plictisite care postează citate motivaționale. Nu-l vei găsi pe Tony Poptămaș. Nu vei găsi mămici care postează fiecare căchiță al plodului. Nu vei găsi cocalari și pițipoance. Nu vei găsi poze cu pisici. Hai, poate se mai rătăcește câte una. Important e să-ți dorești ceva mai bun decât facebook.

Twitter e un Facebook care a reușit în viață. Tweet-urile tale vor fi văzute de toți cei care te urmăresc, nu ca pe facebook, unde ți se bagă în news feed ce vrea mușchiu’ lu’ Mark. Vei primi informații relevante, din domenii care te interesează, nu poze de la nunți. Vei fi muuult mai puțin bombardat cu reclame. Nu vei avea zgomotul de pe facebook, unde fiecare încearcă să pară mai tare decât în viața reală. Vei găsi mai puțini oameni falși, care să te inunde cu informații inutile. Vei primi exact ce urmărești.

Va trebuie să “muncești” puțin ca să ajungi la un număr mai mare de followeri? Da, dar de aia e facebook-ul oamenilor inteligenți.

Dați acest articol celor care nu au cont de twitter.

Dacă reușim să convingem măcar câțiva oameni să intre în rețea, e ok pentru mine.

15 Comentarii
 1. brusti16 Iulie 2014

  Lacrima :)

 2. Andrei16 Iulie 2014

  Chiar ma intrebam daca exista oameni simpli care sa foloseasca Twitter-ul pt a comunica ceva personal si interesant. Nu stiu ce faci tu pe Twitter si pe cine urmaresti, dar mie mi se pare plin short link-uri si diezuri ceea ce fac perceperea celor 140 de caractere a dracului de enervanta.
  De ce sa iti faci cont si sa vrei sa stringi prieteni pe Twitter? Ca sa ai parte in continuu de “@”, “#” si tiny URL? Sa te intrebi despre fiecare post daca chiar inseamna ceva sau e doar rezultatul plimbarii unei pisici pe tastatura?
  Ce ramine personal din cele 140 de caractere din care o treime e ocupata cu #@tinyurl? De ce sa-ti chinui prietenii si sa fii chinuit la rindul tau de aceste hiperprescurtari care nu stii unde te duc? Si poate ca nici nu vrei sa ajungi unde te duc?
  Nu am reusit sa trec mai departe de aceasta… interfata si poate din cauza asta nu am inteles Twitter-ul, dar cred ca in Romania nu a avut si nici nu va avea sanse de izbinda. Nu il vad ca fiind mai mult decit un alt mediu in care poti sa-ti distribui articolele in speranta ca iti vor veni ceva cititori si de acolo.
  Io l-as lasa sa moara in liniste, ceea ce i-ar conferi decenta. Nu exista chimie intre Twitter si publicul din Romania.

  • Zicu17 Iulie 2014

   Daca doar asta crezi despre twitter, inseamna ca fie n-ai stiut sa-ti gestionezi lista de following, fie n-ai inteles cum functioneaza.

 3. […] puteți citi articole pe același subiect la Arhi, TVdece, Viorel, Andrei, Zoso, […]

 4. […] mult despre rețeaua de socializare numită Twitter, mulți bloggeri spunând că nu e pe moarte sau nu este și vorbind despre acesta în general. Am ținut și eu să mă afirm deoarece sunt un […]

 5. Gina17 Iulie 2014

  Da’ cine te obliga sa te imprietenesti cu “prosti” pe Facebook? Poti avea in lista de prieteni o mana de oameni pe care alegi sa ii urmaresti, la fel ca pe Twitter. Nu inteleg de ce se plange atat lumea de cocalarii si pitipoancele de pe Facebook. Cine ii pune sa se imprieteneasca cu ei???!!! Unfriend, unlike etc… si problema e rezolvata…

  • Zicu17 Iulie 2014

   Si daca prietenii pe care am ales sa-i urmaresc aleg sa dea like la pagini obscure, cu citate, poze cu pisici, cocalari, pitipoance si sa mi le bage in news feed? Da, le pot da unfriend/unfollow, dar risc sa raman singur. Din pacate, prea multi oameni apreciaza continutul de proasta calitate pe internet.

  • Lidia17 Iulie 2014

   Asa-i! Eu cam o data pe luna fac un deleting spree prin lista mea de Facebook… Ii vizez pe aia cu care n-am nicio treaba, si pe cei care posteaza imagini siropoase sau alte lucruri care nu prea te ajuta sa te dezvolti cu adevarat.

 6. iCiolac17 Iulie 2014

  Câți oameni urmărești pe Twitter?

 7. Claudiu Nicorici17 Iulie 2014

  Problema e ca daca esti singurul mai rasarit din grupul tau de prieteni, nu prea ai cu cine socializa acolo. Adica ai, dar nimeni cunoscut :)

 8. Pareri Razlete17 Iulie 2014

  @parerirazlete – Deci m-am conformat :) Acum sariti cu follow :D

 9. Lidia17 Iulie 2014

  Zicule, eu zic ca si-a facut cont de Twitter INAINTE de a scrie articolul…

 10. Bucur17 Iulie 2014

  Total de acord cu acest articol am cont pe twitter si nu am de gand sa il dezactivez… chiar imi place twitter.

 11. Stefan20 Iulie 2014

  Acesti afirmatii exista doar pentru ca lumea prea mult generalizeaza prea putin se mai particuleaza ceva, daca lumea s-ar gand mai mult la ceea ce se numeste realitate atunci ar fi alta povestea, cred.

 12. […] Cel mai bun tată, Blogul Cristinei Bazavan, dar șiGroparu I și II, Semanticus, Ioan T. Morar, TVdece, din nou Cel mai bun tată, Mantzy, Și blondele gândesc, […]

 13. […] – Ca sa va fie mai usor, iata Cum sa-ti faci un cont pe Twitter si De ce sa-ti faci un cont pe Twitter. […]

Păreri?